Искате ли да знаете дали даден човек ви обича, спрете се в съзнанието си. Ако мисълта за този човек никога не изчезва от съзнанието ви, ще знаете, че той ви обича. Изчезва ли от съзнанието ви, той не ви обича. Същото се отнася и до неговото съзнание. Ако и вие никога не изчезвате от съзнанието му, и двамата се обичате. В любовта ви има взаимност!

Същият закон се отнася до мислите и чувствата на човека. Една мисъл е интензивна, когато постоянно пребъдва в човешкия ум. При това силата й постепенно трябва да се увеличава. Тази мисъл ние наричаме реална. Не се ли увеличава силата на една мисъл, тя непременно ще изчезне от човешкия ум. Държите ли в ума си мисълта за някой човек, вие го обичате. Изчезне ли този човек от мисълта ви, вие преставате да го обичате. Човек може да обича само нещо, което има форма, съдържание и смисъл.

Когато двама души с една и съща мисъл, с еднакви чувства и желания започват да работят заедно, други двама – било във видимия или в невидимия свят – ще се свържат с първите двама и ще работят съответно с тях.

~~~

За да бъдат една мисъл или едно ве­рую правилни, те трябва да бъдат подкрепени отнякъде. Не са ли подкрепени, те не са реални. Не само това, но човек трябва да знае отде иде една мисъл в неговия ум.

~~~

Дръжте в ума си мисълта, че нищо не може да ви спъва. Някой казва: „Еди-кой си ми влияе с мисълта си“. Щом той ти влияе, и ти можеш да му влияеш. Влиянието е велик закон. Тъй щото – пазете се от противодейс­твие, а не от влияние. Колкото и да се пазите от влияние, вие не можете да го избегнете.

~~~

Каквото човек мисли, това става; мислете положи­телно, за да дойдат положителни, красиви неща. Мис­лете за красотата, ако искате да станете красиви. Мис­лете за доброто, ако искате да станете добри. Мисле­те за Любовта, ако искате да ви посети тя. Мислете право! Мислете красиво и положително за всичко! Правата и положителна мисъл е път за постигане на всички блага в живота!

~~~

В нашите мисли трябва да има светлина, трябва да има топлина. Има ли в мисълта ни светлина и топлина, това е мисъл с израз. И във вашите чувства също трябва да има едновременно светлина и топлина. Ко­гато имаме израз в нашите мисли и чувства, Божественото у нас ще се съживи и ние ще придобием онази вътрешна мощна сила, която ни повдига и ни прави различни от окръжаващата ни среда.

 

Страници: 206

Съставител д-р Светла Балтова

Издадена 2008г.

Издателство: Хермес

Състояние: Употребявана

Забележка към книгата: Съдържа печат от лична библиотека и подчертани редове /с молив/. Без забележки към корицата, много добро състояние.

Цена: 6.00 лв.

Ако желаете да купите тази книга или се нуждаете от повече информация за нея, пишете ми чрез тази форма:

Доставката за цялата страна се извършва с куриерска фирма „Спиди“, с наложен платеж.

Срок на доставка до 3 работни дни.

Ако имате друго предпочитание за начина на доставка – упоменете го.