Едгар Кейси, наричан още „спящият пророк“ е един от най-популярните екстрасенси и лечители на миналия век. 

Съществуват ли души – близнаци, сродни души, партньори създадени един за друг? Щастливи и безоблачни ли са подобни взаимоотношения между хора родени „един за друг“? Отговорите които ще получите чрез тази книга на моменти може и да ви изненадат.

Откъс:

„Животът ми, какъвто го живях, често ми

приличаше на история без начало и край.

Имах чувството, че е някакъв исторически фрагмент, извадка, на която предходният и последващият текст липсват… Ясно бих могъл да си представя, че съм живял в по-ранни векове, че там съм се сблъсквал с въпроси, които са останали без отговор: че е трябвало да се родя отново, защото не съм могъл да изпълня мисията, за която съм бил предназначен. Когато умра, ще ме последват делата ми (поне така си представям). Ще нося със себе си това, което съм създал. Междувременно обаче въпросът е в това, че в края на живота си няма да застана с празни ръце.“ Карл Юнг, Спомени, сънища, размисли

 

Сред най-удивителните неща в тълкованията за самотни хора, които търсели приятелство, другарство или брак, е, че Кейси никога не им е казвал къде да намерят такава връзка. Информацията засяга единствено онова, което тези хора е трябвало да свършат в периода на самотата си. Често тя би­ла необходима на човека за духовното му израстване и изцеление, а също така му давала възможност да протегне ръка на някой в по-неизгодно положе­ние. На хората, които страдали от самотата си, би­ло казвано да открият неповторимите дарби и способности на душата си и да намерят начин да бъдат полезни на другите. Кейси е вярвал, че ако по­ложи усилия в тези насоки, човек неизбежно ще си намери другари.

Двадесет и девет годишна разведена жена се тревожела например ще успее ли някога да се омъжи отново и искала да разбере дали вече не е срещнала бъдещия си съпруг. Кейси я посъветвал да не мисли толкова за брак, а да обърне внимание на умственото и физическото си здраве, както и на личните си постижения: „Първо да направи нещо със себе си! Да осмисли личните си отношения и начина, по който се проявява връзката й с Божественото, и да си наме­ри някакъв идеал.

От повторен брак се интересувала и тридесет и де­вет годишна вдовица. След смъртта на съпруга й алкохолик тя се чувствала самотна и не знаела какво да прави. Разбира се, мислела главно за собствените си нужди — как да прогони самотата и да намери щастие. Кейси й казал да смени подхода, когато на­мери сили за това:

„Направи нещо за някой друг! Направи жи­вота му щастлив, стойностен и тогава може да преживееш тези неща! Издигни се до съзнанието, че ако искаш да имаш живот, ако искаш да имаш приятели, ако искаш да срещнеш любовта, трябва да направиш тези неща. Защото получаваш само когато даваш…“

Страници: 222

Издадена: 2005г

Издателство: Хермес

Цена: 9.00лв.

Състояние: Употребявана

Забележка към книгата: Състояние – много добро, на места подчертани с молив редове.

Това е актуалното състояние на книгата. За по добра визализация, кликнете върху изображението:

Ако желаете да купите тази книга или се нуждаете от повече информация за нея, пишете ми чрез тази форма:

Доставката за цялата страна се извършва с куриерска фирма „Спиди“, с наложен платеж.

Срок на доставка до 3 работни дни.

Ако имате друго предпочитание за начина на доставка – упоменете го.