За мен


Здравейте и добре дошли на моите звездни страници 💫

Още от малка обичах да гледам нагоре към небето и звездите. Детството и ваканциите ми преминаваха безгрижно при баба и дядо сред красива природа, в китното малко селце Посабина. То беше като „кацнало“ на едно възвишение и започваше с нашата къща, а наоколо се ширеха поля и слънчогледови ниви. Точно пред нас имаше голяма поляна с мека, зелена трева, чиито аромат помня и до днес. Когато навън се мръкнеше обичах да си полягам там и да съзерцавам необятното звездно небе, да гледам падащи звезди, да си мечтая за други светове. Можех да стоя така с часове…

Вече, когато съм била може би 13-14 годишна ми попаднаха напечатани на пишеща машина пожълтели листи с датата, месеца и характеристиката на всяка зодия. Беше ми безкрайно любопитно и интересно. Веднага си направих специална тетрадка в която записвах рождените дати на моите роднини, приятели, изобщо, на хората с които се запознавах. После сядах, прочитах зодията и правех съпоставка дали характеристиката на съответния знак има нещо общо с тях, с начинът по който изглеждат, по който се държат. Истински се забавлявах! Тогава и през ум не ми е минавало, че астрологията е много повече и ще стане част от живота ми.

По – късно, когато започнаха да излизат книги, интернет навлезе в ежедневието и имаше откъде да се прочете повече, започнах да се интересувам по-задълбочено от астрология и някъде през 2007г започнаха първите ми опити да съставям и тълкувам звездни карти с идеята да се самообучавам. Това се оказа доста трудно, беше голямо лутане и затова реших да си потърся учител, за да може всичко прочетено и научено да се подреди в главата ми, да придобия практически умения, както и квалификация за да мога в бъдеще да практикувам професионално като астролог. През есента на 2014г, избрах и се записах в школата към БАА където преминах през тригодишно обучение по натална и прогностична астрология и свързаните с нея раздели – астропсихология, синастрия, хорарна, елективна, медицинска, бизнес астрология. Мои преподаватели бяха Кирил Стойчев и Румяна Тончева, хора които ми дадоха добра основа и от които научих много. Изучавала съм астрология на древните и класическа западна астрология и към тези принципи се придържам сега в своята практика. С времето не спирам да се уча и усъвършенствам, търся нови методи и подходи, създавам свой собствен стил на работа.

Аз съм прям и свободолюбив човек. Харесва ми да общувам с интересни хора, да търся нови предизвикателства. Обичам книгите. В свободното си време рисувам звездите, небето и разни други неща :). Създадох този блог преди години с първоначална идея да пиша за собствено удоволствие. Впоследствие се породи и идеята за рубриката „Ревю на книги“, където публикувам впечатления от книги на астрологична тематика, както и групата във фейсбук „Книги по Астрология“. Статиите които пиша тук са авторски и имат по-скоро образователен и по-общ характер, като много често за да ги напиша съм била провокирана от конкретни случаи от моята практика. Като цяло не съм многословна, обичам конкретиката и практичната страна на нещата. Желанието ми е да събудя желание, интерес към тази древна наука.

Това на което се научих чрез астрологията е да бъда по – толерантна към хората и да ги приемам такива каквито са, защото всеки е различен и се ражда с уникална съдба! 

Нели Станева – астролог

💫

Внимание: Запазени авторски права. Статиите които публикувам в блога могат да бъдат разпространявани единствено с посочване на автора и активен линк към тях! 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.