Авторът Николай Грозни е джаз пианист, роден в България. Той заминава за САЩ, за да учи в Музикалния колеж „Бъркли“, Бостън. Но след време това му омръзва и и се преселва в Хималаите, за да изучава будизма. В това начинание го подкрепя дребничка тибетска монахиня на име Ани Дауа.

Николай Грозни заминава за Индия, за да уча тибетски език и да изучи най-важните будистки текстове, преподавани в манастирите, да медитира и да открие рецептата за навлизане в крайната реалност. Вместо това той открива, че най-съществени са необикновените отношения с хората, които среща по пътя си. Заради непокорния си характер често пъти му е трудно да постигне вътрешна хармония със себе си. В Индия преживява радостни пристъпи на делириум, на примирение, моменти на ирония към стария си начин на живот и на скептицизъм към настоящето си.

В книгата „Крака на костенурка“ не става дума за сляпото преклонение на туристите към общоизвестните митове за Индия и Буда. След време той постепенно осъзнава, че животът на спокойно съзерцание не е за него, затова сваля расото и се отказва от тибетското си име Лодро Чосанг. В крайна сметка най-важната истина, която открива по време на своя монашески живот е, че животът е по-голям от всякакви категории.

Страници: 374

Издателство: Сиела

Година: 2012

Цена: 15.00лв.

Състояние: Употребявана

Забележка към книгата: 

Актуален вид на книгата. За по добра визуализация кликнете върху изображението:

Тази книга се предлага от Екатерина Ортодоксиева.

За контакт: 0878246120

Ако желаете да купите тази книга или се нуждаете от повече информация за нея, попълнете формата по-долу или се обадете на посочения телефон:

Доставката за цялата страна се извършва с куриерска фирма „Спиди“, Еконт, с наложен платеж за сметка на получателя.

Срок на доставка до 3 работни дни.

Форма за поръчка: