„Какво е любовница? Жена, покрай която забравяш това, което си знаел открай време, с други думи – всички недостатъци на нейния пол.“ Така твърдял още през осемнадесети век литераторът Никола – Себастиян дьо Шамфор. Жената, в чието сърце е угаснал пламъкът на любовта, престава да бъде жена. Но едни се влюбват едва ли не всеки ден, други до края на живота си чакат срещата с приказния принц. Нас ни интересува преди всичко всепоглъщащата любов, страстната, никого не оставяща равнодушен обич. Във връзка с това не може да не си припомним думите на английския писател Съмърсет Моъм: „Всички ние пазим смешни и нелепи мечти, в които се виждаме богати, красиви, успяващи, представяме се за герои и героини в романтични приключения; и все пак в болшинството си сме достатъчно благоразумни, страхливи, лениви, за да могат мечтите наистина да повлияят на поведението ни.“ Героините на тази книга са необикновени дори и заради това, че са се опитали да въплътят своите фантазии в живота. Те са раздавали любов щедро и великодушно, без да мислят и без да си правят сметки…

Героини на тази книга са императрици и принцеси, фаворитки и актриси, певици и поетеси… Тези жени не си приличат една с друга, но ги обединява великото чувство – любов. Те обичали до безумие, до самозабрава; в името на любовта жертвали богатства, извършвали отчаяни постъпки, хвърляйки предизвикателства на обществото с неговия лицемерен морал. И са били обичани. Заради късото им „да“ са пламвали жестоки войни, завоювани са били цели страни, въздигани били разкошни дворци, харчени били баснословни състояния… Благодарение на изкуството на любовта жени нерядко получавали правото на неограничена власт, защото любовта — това е силата на слабите и слабостта на силните.

Муромов И.А.

В книгата по интересен и увлекателен начин са представени любовните истории на едни от най-великите жени в историята: Клеопатра, Екатерина Велика, Месалина, Маркиза дьо Помпадур, Елена, Надежда Наришкина, Сафо, Елизабет Тейлър, Жорж Санд и много, много други. Преводач на книгата е Любен И. Любенов

Страници: 609

Издателство: Компас

Година: 2007

Корици: меки

Цена: 35.00лв.

Изчерпана

Състояние: Употребявана

Забележка към книгата:  Състояние добро, захабени корици

Актуален вид на книгата. За по добра визуализация кликнете върху изображението:

 

 

Ако желаете да купите тази книга или се нуждаете от повече информация за нея, пишете ми или ми се обадете на посоченият по-долу телефон.

Начин на доставка:

Срок на доставка: До 3 работни дни.

Доставките за цялата страна се извършват с куриерски фирма „Спиди“, „Еконт“, „Български пощи“, с наложен платеж, за сметка на получателя. За град София, в някои случаи е възможна доставка чрез лична среща, след предварителна уговорка. При желание за друг начин на доставка, упоменете го в свободен текст.

Може да поръчате бързо и удобно като ми се обадите лично на телефон: 0878197380

Форма за поръчка: