За любителите на тайнственото и окултното тези книжки говорят сами по себе си.

  1. Класическата китайска Книга на промените (И Цзин или Чжоу И) е сред най-великите и едновременно най-загадъчни творения на човека. Тя е фундаментална и всеобхватна като самата Вселена. В промените И Цзин търси непроменливата истина за всяка ситуация и явление, за взаимодействието и борбата на силите на светлината и тъмнината, на натиска и податливостта, на доброто и злото – накратко, всички житейски ситуации, които се случват в природата и живота на човека. Затова „И Цзин е книга на книгите, даваща на погълнатия от изследването u` ум и сила, смисъл на живота му, но същевременно ничий ум не би могъл да я осъзнае докрай.“
  2. Животът и дейността на Питагор от Самос, „най-великият сред елинските мъдреци“ както го нарича Херодот, е част от древните легенди, които го описват като полубог и чудотворец, съвършен мъдрец и велик посветен във всички тайнства. Въпреки че в нашите прагматични и технологични времена той е известен по-скоро като математик, отколкото като философ и прорицател, през последните 25 века мнозина автори и посветени в тайните на езотеричните учения говорят и пишат за пророческите умения и гадателските техники на самия Питагор и неговите последователи.
    Питагор твърди, че „всяко събитие и явление може да бъде представено във вид на числа“. Самите числа са изразявани чрез символи, но същевременно те също са символи на отношенията и хармонията в света. Началните числа (т.е. числата от 1 до 9 включително), съвършеното число 10, както и свещените символи на питагорейците – хигиеа (пентаграм) и тетрактис, са средство за прогнозиране на бъдещите събития и вероятните изходи от определени житейски ситуации за всеки отделен човек в определен момент от живота му.
  3. От най-дълбока древност човечеството е привличано от неизвестните писмена, от загадъчните надписи, пълни, както всичко недостъпно и непонятно, със сакрален смисъл. Руните, мистичната азбука на народите от Севера, не изчезват дори тогава, когато престават да бъдат писмено средство. За тях остават трите най-загадъчни роли в битието на човека – тайнописът, гаданията и магията. Руническите знаци стават един от основните начини за гадаене, а също и шифър за тайна кореспонденция. През 21 в. човечеството вече е убедено, че древното изкуство на гадаене с руни действа на най-дълбоко символично ниво – на нивото на подсъзнанието.
    Първата стъпка да се научите да използвате магическата сила на руните, и то не само за гадаене, е да изучите самите руни. Опитайте се да осмислите значението на всяка от тях, изследвайте ги една по една, търсете думите и образите, които във вашето съзнание се асоциират с тях – това ще ви научи да се вслушвате в собствената си интуиция. И тогава ще овладеете езотеричната сила на руните – мистерията на Севера.

Всяка една книжка съдържа около 120 страници

Цена за трите книжки в комплект: 15.00лв. 

Състояние: Употребявани

Забележка към книгите: Добро общо състояние, следи от четене

За по добра визуализация кликнете върху изображението

Ако желаете да купите тези книги или се нуждаете от повече информация за тях, попълнете формата по-долу:

Доставката за цялата страна се извършва с куриерска фирма „Спиди“, Еконт, с наложен платеж, за сметка на получателя.

Срок на доставка до 3 работни дни.

Тази книга се предлага от Екатерина Ортодоксиева. Може да я поръчате и на телефон: 0878246120

Форма за поръчка: