Хорарна астрология – Гита Мерджанова


Книгата е учебник по хорарна астрология. Освен доброто и разбираемо обяснение за всички правила и техники при построяването на хорарна карта, в нея са обяснени домовете и значението на планетите, влиянието на неподвижните звезди, Селена и Лилит. Разгледани деканатите на зодиакалните знаци, критични и особени градуси, както и по дълбокото значение на всеки един градус от съответния знак.

Книгата е добро практическо ръководство, а нейн автор е астролог и същевременно преподавател от „по-старата “ школа.

Избрано от книгата: 

Брак или сериозно партньорство.

На първо място заслужават интерес:

1) МС с аспекта към сигнификаторите на 7д., 4д. и 10д. за жените.

2) МС с аспекта към Луна, Венера, Нептун за мъже и към Слънце, Марс, Нептун за жени.

3)  аспекта на МС към планета, стоящи в дома, към Юпитер и към планета с аспекта към управители – сигнификатори на 7д.

4) Съединението на К7 и К4 с планети- управители води до брак или сериозно партньорство, както и ако планета прави три аспекта: към управители (Ал. или Сиг.) на 7д., към Луна за мъжа и Слънце за жени, то тя се явява сигнификатор за со­лидно партньорство.

Разбира се контактите са различии и трябва първо да разберем по акцентуван натален дом предразположението на индивида към партньорство и брак. Ако при жената 7д. е слаб, а 5д. – силен, то стимул за брака ще е любовта или дете по 5д. Тогава разглеждаме хорарните аспекти на К5 или на Уиравителите му и връзката им с МС и АСЦ. При жена със слаб 7д. за сериозни връзки работят 4 и 6 дом.

Деца и семейство

На първо място отделяме внимание на 5д. и 11 д. Транзитните и хорарни аспекти на МС или АСЦ към сигнификаторите – Алм., Сигн. на тези домове са от значение. Също разглеждаме аспекти на К5 и К11 и техните сигнификатори. При това трябва да помним, че за жената е важен по-скоро 5д., а за мъжа – 11. Второто дете ангажира 7д., а третото – 11 Бременност за жената касае 8д. и 6д., а с 8д. и при някои жени е свързано раждане при екстремални ситуации.

Уран като сигнификатор на 11д. тясно е свързан с раждането, отглеждането, осиновяването и взаимоотношенията с децата. Ако той управлява 5д., а сам той в 8д. или 2д., то събитията ще са свързани и с неговото аспектиране. Ако Слънцето като сиг­нификатор на 5 д. стой в 11д. или го управлява, то аспектите към Слънцето са от значение…“

Страници: 287

Издадена 2005г.

 

Състояние на книгата: Изчерпана, изпратете запитване

Форма за контакт: