Книгите и астрологията. Това са нещата в моя живот от които разбирам най-добре, които обичам, и работата с тях за мен е удоволствие!

Обикновено сядам да пиша, когато съм провокирана от събитие, интересна книга, житейска ситуация, конкретен случай от моята практика… Стремя се написаното да е разбираемо за по-широк кръг читатели и хора които вече имат познания по астрология. Обичам конкретиката и практичната страна на нещата. Тези принципи прилагам и в своята консултантска дейност.

За Астрологията: Била съм може би 13-14 годишна когато ми попаднаха напечатани на пишеща машина пожълтели листи с датата, месеца и характеристиката на всяка зодия. Беше ми безкрайно любопитно и интересно. Веднага си направих специална тетрадка в която записвах рождените дати на моите роднини, приятели, изобщо, на хората с които се запознавах. После сядах, прочитах зодията и правех съпоставка дали характеристиката на съответния знак има нещо общо с тях, с начинът по който изглеждат, по който се държат. Истински се забавлявах! Тогава и през ум не ми е минавало, че астрологията е много повече и ще стане част от живота ми.

По – късно, когато започнаха да излизат книги, интернет навлезе в ежедневието и имаше откъде да се прочете повече, започнах да се интересувам по-задълбочено и някъде през 2007г започнаха първите ми опити да съставям и тълкувам звездни карти с идеята да се самообучавам. Това се оказа доста трудно, беше голямо лутане и затова реших да си потърся учител, за да може всичко прочетено и научено да се подреди в главата ми, да придобия нови знания, практически умения, както и квалификация за да мога в бъдеще да практикувам професионално като астролог.

През есента на 2014г, избрах и се записах в школата към БАА където преминах през тригодишно обучение по натална и прогностична астрология и свързаните с нея раздели – астропсихология, синастрия, хорарна, елективна, медицинска, бизнес астрология. Мои преподаватели бяха Кирил Стойчев и Румяна Тончева, хора които ми дадоха една добра основа. Изучавала съм астрология на древните и класическа западна астрология. С времето не спирам да уча и да се усъвършенствам, търся нови методи и подходи, създавам свой собствен стил на работа. Това на което ме научи астрологията е да бъда по – толерантна към хората и да ги приемам такива каквито са, защото всеки е различен и се ражда с уникална съдба!

За Книгите: Имам специално отношение към тях и откакто се помня заемат важно място живота ми. То е като магия, любов от която се породи и идеята за рубриката „Ревю на книги“ в която споделям лични впечатления от заглавия предимно в областта на астрологията. Впоследствие създадох и група във Фейсбук – „Книги по Астрология“, в която участниците могат да споделят информация и да обменят книги помежду си. И някак си по съвсем естествен начин дойде и следващото „предизвикателство“ – Пепеляшка. Това е малка платформа, част от този сайт, място на което предлагам предимно употребявани, по-редки и ценни книги на астрологична и друга тематика.

За астрологичните консултации: Всяка една консултация е много лична. Енергията която протича между мен и човека отсреща е специална. Тя винаги е двустранна и трябва да бъде спокойна, взаимно обменяща се, само така и за двете страни ползата и удовлетворението ще са добри. Точно затова, консултирането за мен не е работа „на всяка цена“. Ако се интересувате от лична консултация, вижте информация за моите услуги   тук ⇒

За себе си мога да кажа, че съм открит и прям човек. Останалите сфери в които работя са свързани с рекламна дейност, съставяне и писане на статии на различна тематика, продажба на книги и др. Обичам да рисувам и някои от творбите си използвам като заглавни изображения към своите публикации. Може да разгледате  Тук

Следете и публикациите на личната ми страница във Фейсбук – Плерома ⇒ 

Нели Станева

практикуващ астролог

Форма за контакт:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.