Венера, ретроградна в Козирог-22.12.2013


На 22.12 Венера навлиза в своята ретроградна фаза в земния кардинален Козирог,  и това ще продължи до 1.02.2014. Тя вече забави своя ход и мисля, че това се усеща.

Всяка ретроградност ни кара да погледнем навътре в себе си, често да се върнем към вече отминали ситуации, събития, връзки. Особено силни и наситени, най-вече емоционално са дните когато планетата забавя своя ход за да тръгне назад и в края на ретроградната си фаза, когато спира за кратко за да тръгне отново напред.

Какво да очакваме от танца на Венера през земния, дисциплиниран и често консервативен, но затова пък доста обективен и последователен Козирог? Май е дошло време за ревизия, равносметка на ценностите, притежанията във всичките им измерения.

Ретроградната Венера транзитира в един и същи знак и съответно рожден дом на всеки осем години. За последно Венера е била ретроградна в Козирог в периода 24.12. 2005  – 03.02.2006г. За да направите лична съпоставка просто погледнете назад във времето: Какви въпроси ви вълнуваха тогава, какви бяха предизвикателствата пред вас, остана ли нещо недовършено, какъв е отзвукът от миналото в настоящата ситуация? Вгледайте се по – дълбоко в себе си, анализирайте, направете си равносметка. Естествено е Венера сега да е силно повлияна от знака Козирог и вземайки предвид, че тя отговаря за начина по който се чувстваме и подхождаме във взаимоотношенията си с хората, в интимните връзки, материалните притежания – това са „предизвикателствата“ или по-скоро нещата от живота с които ще трябва да застанем лице в лице. Набелязаните през ретроградната фаза цели ще имат нужната дисциплина и насока да бъдат реализирани по възможно най-рационалния начин. На преден план излизат проблемите в партньорствата, както и в любовните връзки и е добре те да бъдат поставени открито, да бъдат разрешени по честен начин.

През този период намерете време да отделите повече внимание на любимите хора, да посетите културни събития –  театрално представление, опера, изложби. Да пренаредите гардероба си, да експериментирате със стила си, да се освободите от ненужни и най-вече остарели вещи. Да подредите и украсите дома си – това сега е особено подходящо, предвид наближаващите празници.

А от какво да се въздържате? Счита се, че започналите любовни връзки няма да бъдат трайни, особено, ако сте с нагласата да са дългосрочни /нямам личен опит, но съм наблюдавала подобни/ и много често се разпадат, непосредствено след директното обръщане на Венера, че и по – рано. Но пък ако си падате по авантюрите – защо не? 

Влагането на пари в купуване на скъпи вещи, произведения на изкуството, недвижимо имущество не е най-удачно през този период. Хирургически интервенции касаещи разкрасяване, както и изпробването на нова козметика или козметични процедури, независимо за коя част от тялото се отнасят, също не се препоръчват.

По добре не давайте и не вземайте пари назаем. 

Ако пък имате намерение да се жените или омъжвате – оставете го за по-добри времена.

Всеки ще усети влиянието по различен начин, по много причини – в зависимост от дома през който транзитира Венера, домовете които управлява, аспектите към рождени планети и т.н. При всички случаи е необходимо да се забави ход, да не се насилват нещата. Истинската равносметка винаги идва след това.

Снимка: DasBoot66

Нели Станева

05.12.2013г

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.