Марс, ретрограден във Везни


„Мосю Паролес, роден сте под влиятелна звезда.

Под Марс, да.

Тъй си мисля, че под Марс.

 Защо под Марс?

Войните толкова ви поднасят, че просто трябва да сте роден под знака на Марс.

Когато е доминанта.

По-скоро, мисля, ретрограден.

 Защо тъй смятате?

Отстъпвате назад тъй много, когато се сражавате.“

Шекспир, „Всичко е добре, когато свършва добре“

Когато ми хрумне да напиша статия, обикновено сядам и го правя – не ми отнема много време. С тази за Марс не беше така. Поне две седмици, сядам, пиша по две три изречения, пък после взема, че ги изтрия .. и така отново. Надявам се в крайна сметка вече да се получи. Има си причина за това естествено както за всяко нещо и е хубаво, че знам къде е. Точно в този момент от живота ми, астрологията за мен е най-хубавото „откритие“. Всеки ден ме учи на себепознание, търпение и най – вече на връзка със самата себе си, а това повярвайте, е прекрасно усещане! 🙂

И така богът на войната Марс, покровител и управител на знака Овен, във знака на своята опозиция – Везни, управляван от една красива, чувствена, дипломатична планета – Венера.

Марс – начинът по който действам. Как подхождам в ситуации в които се изисква моята активност. Как устоявам позиции. Как се преборвам, как си поисквам и вземам това което желая.  Имам ли волята да се справям. Как подхождам във връзките си с другите – емоционални, любовни. Как изразявам сексуалната си енергия. Всички тези теми ще бъдат засегнати по един или друг начин  сливайки се с енергията на Везни.

Безспорно вече сте почуствали нарушаване на ритъма в ежедневието си. И тепърва ще се нуждаете от повече размишления, усилия,  преценка на ситуациите пред които сте изправени. Ако сте си поставили срокове е възможно те да бъдат по-трудно изпълнени, дори стопирани. Връзките от всякакво естество – партньорски, любовни, неминуемо ще бъдат засегнати по някакъв начин, Така, че бъдете търпеливи /доколкото е възможно/ и премерени. Ако виждате, че даден проект, или връзка не спори, оставете ги, така или иначе трудно ще преодолеете  забавената Марсова енергия – ще се върнете към тях отново, когато му дойде времето. Често ни се случват ситуации, които принудително да ни извадят от дадени обстоятелства, за да ги погледнем отстрани и да се върнем с нови сили – понякога за да ги подобрим, понякога за да ги приключим завинаги.

Не особено лесни и комфортни ще бъдат дните за хората родени със слънце, луна и лични планети  в кардиналните знаци, към които Марс ще прави предизвикателни аспекти в продължение на няколко месеца, така, че очаквайте повторяемост на събития и бъдете търпеливи към темите в онези области в живота ви, които са засегнати, а те ще бъдат основно по дома в който транзитира Марс, заедно с всички важни аспекти които сключва с останалите планети както натални, така и транзитни. Там обстановката често ще се нажежава, скрита ярост ще бушува у много хора, които по една или друга причина няма как да я изразят гласно. За много хора тези процеси са неосъзнати и често се чудят откъде им се изсипва всичко това върху главата…

Някои аспекти на Марс по принцип активират острите пристъпи и болести, хирургически интервенции, но в една ретроградна фаза могат да се отключат и стари хронични проблеми. Точно в този период наблюдавам при близък за мен човек как се обостря проблем в областта на китката на ръката. Преди близо 6-7  години човекът получи травма /ухапване от животно/, която тогава лекува не оперативно, с инжекции и по силни антибиотици. И преди седмица  в стационарната фаза на Марс, който направи точен разходящ квадрат с рождения Марс /отчитам го като точен аспект, разбира се, че има и други индикации/,  ми се обади за да му погледна картата и да видя какво се случва .. Естествено се стигна до болница, нови рентгенови снимки, и оня ден ми казва, че не може да се свърже с ортопеда, бил заминал за кратко в чужбина, та ще му се наложи да почака завръщането му тези дни…  В тоя дух самите болести са точно корективи на не балансираната енергия.

Все повече се убеждавам, че ретроградните фази са хубаво нещо / с изключение на малкия палавник Меркурий, но и в това си има чар/, така, че  приемете ги мъдро и се възползвайте максимално от енергията!

Марс навлезе в ретроградната си фаза на 1 март и тя ще продължи до 20 май.

 Нели Станева 

02.03.2014

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.