Слънце в Козирог и Новолуние


Тази нощ настъпва зимно слънцестоене. Слънцето навлиза в Козирог, а няколко часа по късно настъпва и Новолуние. След тази най-дълга нощ, дните започват да нарастват. 

Козирог е кардинален земен знак, чиито управител е планетата Сатурн. С него свързваме структурите, авторитетите, дисциплината, стабилността, амбицията, но и ограниченията, страха, отговорността. Управлява вътрешната психическа устойчивост на човека, свързан е с изпитания в материалния свят и с оцеляването. Хората със силно изразен Сатурн са самостоятелни, независими, решителни, практични и сериозни. Когато тази планета е поразена, човек е безкомпромисен, суров, консервативен, прекалено материално ориентиран, мнителен. Планетата управлява десети дом от зодиака.

Сатурн се свързва с числото осем и идната година ще бъде под негово влияние /взема се сбора от числата на годината 2+0+1+5= 8/. Годината предполага хората да са по-дисциплинирани и отговорни, по – малко разточителни и по-пресметливи. Да се надяваме това сатурново качество да има своето благоприятно влияние и върху управниците. Като цяло тенденцията в модата ще е към по-изчистени стилове – дрехи които следват естествените извивки на тялото, без излишества от аксесоари. Цетовете в които ще се обличаме ще бъдат също от по-тъмната гама- черно, графитено сиво, тъмно кафяво. Прическите ще бъдат с по-къса дължина, добре подредени и оформени, в по-консервативни тонове.

Картата на зимното слънцестоене дава предпоставка за студено начало на  зимата, с динамично променящо се време – от сухи студове до снежни бури и виелици. Освен от квадратурата Плутон /който в картата попада на Имум цели/ и Уран, тази предпоставка ще бъде подсилена и от преминаването на Марс в Риби на 13 януари, където в първите градуси го очаква Нептун. Тази некомфортна и за двамата прегръдка в едно с напрегнатия аспект който ще получат от Сатурн /господарят на Козирог/ ще бъдат основни фактори за влошаване на времето през този период.

Да кажем, че настроението вече е празнично, приповдигнато, в очакване на светли дни. Подаръците са купени, приготовленията по празничните пътувания и гостувания решени. Остава да си пожелаем и съкровенни неща на Новолунието след броени часове.

Нека празниците бъдат весели с много настроение и запомнящи се моменти! Да сме живи и здрави през една по-добра и светла година!

 НелСтанева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.