Зодиакален знак Лъв


Самият аз винаги съм най-добрата компания на себе си.

Чарлз Буковски

Най-голямата тайна на творчеството е да се отнасяте към идеите си като към котки – просто ги накарайте да ви следват

Рей Бредбъри

Не си струва да се ориентирате по общественото мнение. Това не е фар, а блуждаещ огън.

Андре Мороа

Най-доброто облекло за една жена са обятията на мъжа, който я обича. Но за тези, които са лишени от това щастие, съществувам аз…

Ив Сен Лоран

Всяка жена има тази възраст, която заслужава.

Коко Шанел

Докато имам някакво желание имам защо да живея. Задоволеността е смърт.

Бърнард Шоу

На 22 юли Слънцето навлиза в зодиакалния знак Лъв и сяда на своя трон! Най-много ще радва то огнените хора, и най-вече родените под този знак! 

Съзвездието Лъв може да се наблюдава най-добре през пролетните нощи. Когато небето е ясно и безлунно в него могат да се наблюдават с просто око около 70 звезди, като най-ярки са Денелоба и Мицар /от втора звездна величина/. Ако бъдат съединени с линии най-ярките звезди те образуват характерна геометрична фигура и с повече въображение може да я оприличите на Лъва.

Подвластен на огнената стихия, неподвижен знак, управлява пети дом в хороскопа, символ на зрелостта в природата.

Девиз – „Аз творя“, някъде може да го срещнете и като „Аз искам“ – така или иначе, те винаги искат нещо, но по-скоро самият знак се свърза с творчеството, забавата, лидерството и то откъм най – бляскавата и креативна страна!

Тези слънчеви, чаровни, щедри и приятелски настроени хора, обичат лукса и красивите неща. Привличат вниманието на околните с лекота, умеят да се забавляват и да си доставят удоволствия във всички области на живота! Притежават дълбока увереност в себе си, в собствените си сили. Знакът също има отношение към сцената, игрите, забавата, децата, хазарта. Жените, като истински лъвици, знаят как да привлекат внимание към себе си и най-вече как да го задържат. Мъжете притежават свой неподражаем чар. Горди, често егоцентрични, но щедри по природа!

Управител на знака Лъв е Слънцето, а него свързваме с Аза. Това е една от причините Лъвът винаги да се стреми да бъде в центъра на събития, харесва му околните да зависят от него, да властва. Желае да блесне и да се прояви. Не е задължително да бъде лидер или звезда, но да бъде забелязан, ако може и да му се възхитят!

Когато Слънцето в хороскопа е добре поставено всичко се случва по естествен начин, но когато то е в напрегнати аспекти възниква високомерие, самовлюбеност и суетност! Тогава пак привличаш вниманието на околните, но това се случва чрез помпозност, натруфеност, пародия. Има и една друга категория, непроявени лъвове – това са хора срамежливи и плахи, които трудно изразяват себе си.

Цветовете на лъва са обагрените в жълто и оранжево – слънчеви. Денят от седмицата който той управлява е неделята – ден за отмора, забавления, сбирки и празници. Храните които се свързват с този знак са сладки и зрели, екзотични и ароматни, такива които доставят наслада -смокини, гръцки орех, пъпеши, ягоди, бадеми, какао, фъстъци, стафиди. Скъпоценности – топаз, кехлибар, рубин, хризолит.

Декади

Всеки зодиакален знак се дели на три декади от по десет градуса. Това делене има своето по-дълбоко значение и то дава допълнителна информация при разглеждането на рождената карта.

Как става това? Всеки знак принадлежи към някоя от четирите стихии /елемента/ – огън, земя, въздух и вода и съответно притежава три качества – кардинално, фиксирано, подвижно. В случая разглеждаме знака Лъв и неговата стихия е огъня. Кои са другите два знака от същата стихия?  Стрелец и Овен. И от това произлиза:

  • Първа декада от 0° до 10° и е с природата на знака. Например за знака Лъв, това е отново Лъв.
  • Втората декада  – от 10° до 20° има природата  на следва­щия знак от същия елемент, /следваме обичайната последовател­ност на знаците/ и това е  Стрелец.
  • Третата декада от 20° до 30° има същата природа като третия знак от същия елемент, съответно  Овен.

От 22.07 – 02.08  управител Слънце. Ключова дума – Лидер. Достолепен и ерудиран, добър ръководител, с активен ум, мисли обективно. С ентусиазъм реализира идеите си, благороден и справедлив. Способен да възстановява бързо своите жизнени сили. Верен и предан, хората му се доверяват и го следват. С щедра природа.

От 03. -13.08 – управител Юпитер. Ключова дума – Покровител. Великодушен, притежава силна вяра, лесно завоюва авторитет и признание от обкръжаващите го. Темпераментен и красноречив, умът е аналитичен, преценката трезва. Емоционален и импулсивен цени успеха само ако е лично постигнат. Понякога е нетърпелив и гори от желание да се изтъкне и задмине по достойнства по-високо стоящите. Обича да му се чува и изпълнява думата.

От 04 – 23.08 управител Марс. Ключова дума – Експериментатор. Честолюбива личност. Своеволен и авантюристично настроен. Любвеобилен и забавен. Трудно се задържа на едно място, стреми се към постоянно разнообразие. Може да постигне блестяща кариера, но е нужно да се спре само на един от многото си таланти!

И така, Лъвове, ако искате да усетите вашето Слънце, да изпитате истинска хармония, обличайте се в оранжево, носете злато, диаманти, бъдете сред слънчогледи и рози, наслаждавайте се на хубава храна и качествени напитки. Обграждайте се с позитивни хора, бъдете повече време с децата си, поиграйте си заедно, забавлявайте се!

Тази Слънчева година /2021-2022/ ще изправи Лъвовете пред много предизвикателства. На много от тях ще се наложи да се освободят от статуквото, от остарели модели на поведение. Сблъсъци с авторитарни хора, промяна на условия, но и разрешаване на ситуации по необичаен и непредвидим начин. Много от вас ще тръгнат по нов път, ще поемат нови отговорности, ще получат полагащото им се. Не всичко което блести е злато! – това е мотото към което трябва да се придържате и което ще важи в една или друга степен особено за родените между 1-16 август.

Прекрасни слънчеви дни, море, много настроение и усмивки! 

Внимание! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Повече за индивидуалните консултации с мен  

Изображение: Авторска акварелна картичка „Лъв“

Нели Станева

21.07.2015

Галерия подаръци:

Ръчно рисувани от мен авторски картички, картини и книгоразделители които може да подарите на себе си или по повод. 

Към тях може да поръчате и кратък астро-профил изготвен от мен, който ще бъде изцяло съобразен с рождената дата на човека за когото е предназначен. Този анализ включва основна информация за неговият характер, съдба, житейски път, пречки, както и качествата които трябва да развива в себе си, за да бъде животът му по-спокоен, щастлив, изпълнен с повече смисъл.  Този анализ е на цена 20лв и е в размер на една страница. 

За улеснение съм ги разделила по зодиакални знаци. Може да разгледате галерията като кликнете върху изображението:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.