Ретрограден Меркурий 05-26.01.2016


mercur-astrologieМеркурий обръща своя ход в ранния следобед на 5.01 в първия градус на знака Водолей. Това се случва при напрегнат аспект – точен квадрат с Марс в Скорпион. Как може да се прояви това – повече напрежение в действията, словестната комуникация – хапливи, резки, гневни, лесно заформящи се спорове, скандали и произхождащи от това инциденти. Затруднения по време на пътуване, които са факт от вчера /3.01/ и ще продължат – забавяне на полети, аварии от най-различен характер, проблеми с интернет комуникациите, електроника /това най-вече заради Водолея/, опасност от пожари, възможни травми.

След 8.01 Меркурий се връща обратно в земния знак Козирог и тук картината ще се попромени, но няма съществено да се подобри. Напротив, имайки предвид, че е начало на една Нова година са възможни обърквания свързани с институции, бюрократични спънки, проблем с висшестоящи. Малко го задръжте с плащането на данъците и подаването и подписването на документи от различно естество. Дръжте си и езика зад зъбите, особено пред хора които са на по-високо ниво в професионалната стълбица – с една дума внимавайте с началниците!  Ако пък самите вие сте на управленско ниво е необходимо много внимателно да премисляте своите ходове,  промени в различни процеси свързани с бизнеса както и инвестиции, реорганизации от различен характер – по възможност ги отложете. Към края на своя ретрограден период 20-22.01, Меркурий ще отправи квадратура към Уран в Овен и съвпад с Плутон в Козирог, като на 22.01 ще се включи и Луната в Рак  /заформя се тао-квадрат/ – за някои хора „объркванията“ могат да се окажат кардинални.

Най-добре е през посочения период да го давате по-спокойно, вижте се с приятели, подредете си вещите, документацията, компютрите, издължете се.

На 26.01, Меркурий тръгва отново директен от 15-я градус на Козирог.

Тенднециите са общи и имат по-скоро информативен и познавателен характер. Не приемайте нещата лично и не ги отнасяйте към себе си, особено ако не познавате рождения си хороскоп!

 

Нели Станева – Плерома

Авторска статия. Може да я споделяте единствено чрез бутончетата по-долу или активен линк.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.