Планетните аспекти – от конфликт към сътрудничество, Трейси Маркс


Старият въпрос „кой съм аз“ (кой би трябвало да бъда) се промени с по-дълбокото прозрение в „кои сме аз“. Само който има „Аз-ове“, има „Аз“ и само като бъдеш верен на своите „Аз-ове“, можеш да бъдеш верен на своя „Аз“.

Анаис Нин

Това е третата издадена на български език книга на авторката. Заглавието е посветено на предизвикателните динамики в рождената карта, като основна тема е конфигурацията Т-квадрат. Първоначалното й заглавие е било: „Как да се справяте с вашия Т-квадрат“. Това е книга която ще ви помогне да се изправите лице в лице с вашите напрегнати аспекти. Ще ви научи как да ги приемате и най-вече да работите с тях. Ще придобиете по-дълбоко значение за тяхното влияние и прояви когато следват тежки транзити. Как точно се проявяват и активират в прогресивната карта, какво значение оказват при синастрия и какво означават. Книгата е написана в типичният достъпен и много приятен стил на Трейси Маркс и се чете с лекота, разбираемо, въпреки недолюбваната от много хора тема. Авторката споделя методите с които работи, дава редица примери. Препоръчвам горещо това заглавие. То ще ви помогне да се сприятелите и да си сътрудничите с вашите напрегнати аспекти, които всъщност сте самите вие. Книгата е добро практично помагало и може да бъде полезно както за любители, така и за астролози.

Ето и някои от акцентите в книгата:

  • противоположните знаци и как да ги синтезираме;

  • противоположните домове и съвместяването им;

  • как да тълкуваме „фокалните планети” и „фокалните знаци”;

  • значението на модела Т-квадрат, аспектите квадратура и опозиция, ъглите към останалата част от картата, положителните и отрицателните проявления на T-квадрата;

  • как транзитите и прогресиите активират Т-квадрата;

  • как се формира Т-квадрат при синастрия и какво означава;

  • други важни аспектни конфигурации;

И разбира се, традиционно съм избрала кратък откъс: 

Да акцентирате прекалено много фокалната си планета, без да се опитвате да интегрирате и да балансирате енергиите на всичките си небесни тела, е все едно да стартирате колата си, без няколко пъти да натиснете педала на газта. Но форсирането на колата изразходва бензин, създава ненужен шум и дави карбуратора ви, увеличавайки шансовете да пламнете. Защо да прегаряте психологическата си машина, когато можете да поддържате физическото и психическото си здраве години наред, като пазите горивото, което ви е безплатно, от вашите рождени планети?

Често използвана аналогия за тау-квадратурата е маса без един крак, чието равновесие е нарушено. Забележете, че подобна маса се крепи на един крак, който няма допълнение, и ако бъде бутната, пада накъм липсващия крак. Срутването в посоката на нейната слабост не възстановява равновесието на масата; срутването ви към вашия празен знак и дом също не ви позволява балансирано да работите с енергиите на тау-квадратурата си. Един от най-важните уроци на тау-квадратурата е, че трябва да развиете характеристиките, показани от празното ви пространство, колкото може по-градивно, вместо да се оттегляте в най-отрицателното им изражение, когато поставянето на прекалено силен акцент върху вашата фокална планета унищожава равновесието ви и внася хаос в живота ви.

Помислете за пеперуда с повредено или неразвито крило, която не може да лети. Първо, неразвитото трябва да порасне или да се лекува; след това пеперудата трябва да се научи да използва и двете крила, като ги уравновесява заедно. По същия начин и вие трябва да се научите не само да летите с двете крила на вашите планети в опозиция, но и да накарате липсващото крило да израсне, като култивирате качествата, сочени от празното пространство във вашата тау-квадратура, координирайки ги с израженията на фокалната планета.

Цена: 15лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

27.01.2016

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.