Зодиакален знак Риби


И най-изкусната ръка е само слугиня на мисълта.

Пиер Огюст – Реноар

Ние ядем храна, произведена от други хора. Носим дрехи, които са ушили други хора. Говорим на езици, които са измислени от други хора. Дори математиката, която използваме, е развита от други хора. Това е чудесен повод да създадем нещо такова, което да стане полезно за човечеството. 

Стив Джобс

Изкуството е съвършено там, където великото се среща с правдивото.

Виктор Юго

Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.

Айнщайн

За да станеш легенда, е нужно първо да умреш.

Елизабет Тейлър

Човек в действителност нищо не знае за другите човешки същества. Най-доброто, което може да направи, е да предполага, че и те са като него.

Стайнбек

Това са малка част от мислите на известни хора, безспорно оставили следи след себе си. Общото между тях е, че са родени със Слънце в Риби.

Зодиакалния знак Риби се свързва със саможертвата, висшата любов, изкуството. Негов управител е планетата Нептун /стар управител Юпитер/. Знакът е подвластен на водната стихия, подвижен, съответства на дванадесети дом в хороскопа.

Ключова фраза – „Аз чувствам“

Съзвездието е трудно за наблюдение /типично по рибешки/ и в него няма забележителни обекти които могат да се видят с просто око. Все пак най-добре може да се наблюдава през късна есен.

Типичните риби са емоционални, притежават силно развита интуиция и добро въображение, впечатляват се лесно и са много артистични. Състрадателни и смирени, обичат да остават сами, да работят и творят в изолация. Повече от всички други са склонни към меланхолия, илюзии. Харесва им да се занимават с мистика и окултизъм, могат повече от всеки друг да пазят тайни.

В негативен план  – склонни към злоупотреба с алкохол, наркотици, опиати. Могат да бъдат прекалено отвлечени, мълчаливи, тревожни и безспорно ненадминати фантазьори.

Външен вид  – хора с нисък ръст, до среден, тяло със закръглени форми, ръце и крака най-често къси, кожа – бледа, лице кръгло с добре оформени бузи, тънки вежди, очи големи, кръгли със загадъчен, мечтателен поглед. Малък нос, устни пълни, закръглена брадичка. Движения – несръчни, тромави. Има и друг тип – мургав, тъмен тен, по дребни на ръст, слаби, подвижни, магнетични.

Техния цвят е виолетовия, могат с удоволствие да носят перли, бисери, аквамарин, турмалин.

Растения и цветя: гъби, водорасли, наркотични растения, мак, водна лилия, маточина.

В здравословен план при рибите, може да се наблюдава забавен обмен на веществата, което води но натрупване на отпадъчни вещества в организма т.е. съществува вероятност от хранителни отравяния. Слаб имунитет, възможни са проблеми с отделителната система, лимфата. Опасност от пристрастяване към алкохол, наркотични вещества, лекарства. Болестите са трудни за установяване, често има подвеждащи симптоми. Проблемна област са краката и най-вече стъпалата.

Професионална реализация: Най-често типичните представители на зодията си избират професии в областите на културата, изкуството, музиката, окултните науки. И още морски бизнес, фармация, производство и търговия с алкохол, козметична индустрия. Тъй като са съпричастни към чуждата болка и нужди много от тях се насочват към области имащи отношение към грижата за другите- домове за стари хора, червен кръст, участие в различни мисии.

Щастлива слънчева година на всички Риби!

 

Изображение към публикацията: Съзвездие Риби, авторска миниатюра

Нели Станева

18.02.2016г

Галерия подаръци:

Ръчно рисувани от мен авторски картички, картини и книгоразделители които може да подарите на себе си или по повод. 

Към тях може да поръчате и кратък астро-профил изготвен от мен, който ще бъде изцяло съобразен с рождената дата на човека за когото е предназначен. Този анализ включва основна информация за неговият характер, съдба, житейски път, пречки, както и качествата които трябва да развива в себе си, за да бъде животът му по-спокоен, щастлив, изпълнен с повече смисъл.  Този анализ е на цена 20лв и е в размер на една страница. 

За улеснение съм ги разделила по зодиакални знаци. Може да разгледате галерията като кликнете върху изображението:


Внимание: Запазени права върху всички статии публикувани на сайта. Може да споделите чрез активен линк или връзките по-долу.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.