Често ме наричат перфекционист, трудна и обсебена. Мисля обаче, ако искаш да си добър в това, което правиш, трябва да си обсебен от него и да те е грижа за всеки детайл. Иначе не се получава.

Барбара Стрейзънд

„Да градиш мисия и да правиш бизнес вървят ръка за ръка. Истина е, че основното нещо, което ме въодушевява за това, което работим, е мисията. В същото време обаче мисля, че от самото начало имаме твърдото убеждение, че трябва да правим и двете.”

Мартин Зукърбърг

„Да освободим другите от очакванията, които имаме за тях, означава, че наистина ги обичаме.“

Шърли Маклейн

“Сексапилът е повече от пропорции. Не се нуждая от спалня, за да докажа женствеността си. Мога да излъчвам толкова много сексапил, докато бера ябълки от дървото или докато просто стоя в дъжда.”

Одри Хепбърн

„Обикнал в тебе всичко недостойно, достоен съм за твойта обич двойно“

Уилям Шекспир

Вдъхновяващи мисли на истински творци. Както подобава на Венера.

Когато всичко наоколо стане по-цветно, по – топло и по-светло, когато усещаме, че пролетта етелец-плерома наистина пролет – това е времето, когато Слънцето навлиза в знака Телец. Време за удоволствия, любов и красиви преживявания!

Съзвездието Телец може да се наблюдава най-добре през нощите на ноември, декември и януари. В тази област от небето могат да се видят и двата звездни купа – Хиадите и Плеядите. Най-ярката звезда от съзвездието е Алдебаран, която съответства на дясното око на Телеца. Тя е 43 пъти по-голяма от Слънцето, а яркостта й 425 пъти по-голяма от неговата.

Подвластен на земната стихия, неподвижен, знакът Телец съответства на втори дом в хороскопа. Ключова фраза -„Аз притежавам“.

Управител – Венера – планетата на любовта, красотата, хармонията, творчеството. Когато в рождения хороскоп се случи слънцето да изгрява в Телец, същевременно да има и хармонично поставена Венера в същия знак, то такъв човек е с богат чувствен живот, късмет в любовта, добро материално положение. Естет, с изтънчен вкус и умение да се наслаждава на всички хубави неща в живота!

Планета в екзалтация – Луна Когато Луната се намира в Телец, женските енергии са силно проявени. Хората с такава позиция в картата са емоционално стабилни, последователни в чувствата, с изострени сетива.

Планети в изгнание – Марс, Плутон. Когато в един хороскоп Марс се намира в Телец, действията са емоционално обагрени, човек има стремеж към материално осигуряване и притежава огромен инат. Необходимо е да бъде проявен авантюристичният дух на Марс, затова в живота му ще има много ситуации, които ще го изваждат от състоянието на стабилност и благополучие, към които той се стреми.

Планета в падение – Уран

Истинската природа на Уран е промяната, свободата. Енергиите на знака Телец създават стабилност и спокойствие, а Уран не се чувства никак добре в подобни ситуации. 

Хората от зодия Телец са преди всичко търпеливи. Стабилни, спокойни, надеждни, отдадени изцяло на това с което са се захванали. Освен това са много музикални, артистични и чувствени. В личните отношения създават трайни съюзи и връзки. Няма по-любвеобилен и отдаден знак от Телеца, в замяна обаче, тези хора ще искат същата лоялност.  Ревниви са и в едни създали се любовни, интимни отношения, трудно ще ви „пуснат“ или „отстъпят“.

В своето отрицателно проявление могат да бъдат недоверчиви, мудни и равнодушни, снизходителност към собствените слабости, прекалено ревниви.

Външни белези:

Жената Телец – здраво, добре сложено тяло, широки бедра, склонна към напълняване. Лицето е добре подържано, красиво. Косите са чупливи, дълги, с кестеняв или златист цвят. Очите – тъмни, влажни и изразителни. Устата –  със сочни устни.

Мъжът Телец – пропорционално развито тяло, среден ръст. Здрав врат и рамене, гръдният кош и вратът са широки и силни. Лицето е широко, с добре развити скули; косата обикновено тъмна, чуплива или къдрава, но има и светли типове. Веждите са гъсти, носът е голям с широки ноздри; устата – голяма, брадата е добре оформена; походката — спокойна, уверена.

В човешкото тяло под влиянието на знака Телец са вратът и вратните прешлени, гърлото, носоглътката, щитовидната жлеза, гласните струни, сливиците, горната част на хранопровода.

Цвят – зелен, розов

Метал – мед

Скъпоценни камъни: нефрит, топаз, сапфир, гранат.

Аромати: Такива, които ухаят на цветя – жасмин, магнолия, люляк, момина сълза, карамфил.

Храни богати на йод – риба и рибни продукти, орехи, морски дарове, млечни продукти – сирене, кашкавал, мляко, растителна храна.

Здраве

Радват на добро здраве, но когато заболеят, болестите са продължителни, с усложнения, могат да хронифицират. Възстановителните процеси протичат бавно, но сигурно.

Склонни са към заболявания като диабет, проблеми с гърлото – чести ангини, проблеми с щитовидна жлеза, 

При някои от хората от този знак може да се наблюдава забавен обмен на веществата, което автоматично води до натрупване на мазнини и пълнота при прекомерно или нерационално хранене. Особено внимание трябва да се обръща върху храненето на децата Телци – да не се насилват да ядат, да се хранят само когато са гладни, да се създаде режим на хранене. При възрастните съществува склонност да злоупотребяват с храна по време на емоционални тревоги, депресии. 

Деканати на знака

От  0-10 гр. /19-30.04/ – управител – Венера, ключова дума – чувственост

От 10-20 гр. /1-10.05/ – управител – Управител – Меркурий, ключова дума – предвидливост

От  20-30 гр /11-20.05/ – управител – Управител – Сатурн, ключова дума – търпение

Професионална реализация:

Телци най-често може да срещнете в областите – финанси, селско и горско стопанство, естествознание, биология, изкуство, култура, хранене, ресторантьорство

Професии – банкер, брокер, търговец недвижими имоти, мебели селскостопански работник, цветар, собственик галерия, на ресторант, готвач, музикант, певец, писател, поет, медицински работник, биолог, ботаник, златар и др

Държави под знака на Телеца: Австрия, Белгия, Ирландия, Кипър, Украйна, Полша, Швеция, Швейцария, Норвегия, Аржентина, Австралия

Пожелавам ви истински пролетни дни! Творчество, хармония, споделени красиви мигове!

Щастлива Слънчева година, Телци 🙂

💫Нели – Плерома💫

19.04.2016


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.