Зодиакален знак Телец


Често ме наричат перфекционист, трудна и обсебена. Мисля обаче, ако искаш да си добър в това, което правиш, трябва да си обсебен от него и да те е грижа за всеки детайл. Иначе не се получава.

Барбара Стрейзънд

„Да градиш мисия и да правиш бизнес вървят ръка за ръка. Истина е, че основното нещо, което ме въодушевява за това, което работим, е мисията. В същото време обаче мисля, че от самото начало имаме твърдото убеждение, че трябва да правим и двете.”

Мартин Зукърбърг

„Да освободим другите от очакванията, които имаме за тях, означава, че наистина ги обичаме.“

Шърли Маклейн

“Сексапилът е повече от пропорции. Не се нуждая от спалня, за да докажа женствеността си. Мога да излъчвам толкова много сексапил, докато бера ябълки от дървото или докато просто стоя в дъжда.”

Одри Хепбърн

„Обикнал в тебе всичко недостойно, достоен съм за твойта обич двойно“

Уилям Шекспир

Вдъхновяващи мисли на истински творци. Както подобава на Венера.

Когато всичко наоколо стане по-цветно, по – топло и по-светло, когато усещаме, че пролетта етелец-плерома наистина пролет – това е времето, когато Слънцето навлиза в знака Телец. Време за удоволствия, любов и красиви преживявания!

Съзвездието Телец може да се наблюдава най-добре през нощите на ноември, декември и януари. В тази област от небето могат да се видят и двата звездни купа – Хиадите и Плеядите. Най-ярката звезда от съзвездието е Алдебаран, която съответства на дясното око на Телеца. Тя е 43 пъти по-голяма от Слънцето, а яркостта й 425 пъти по-голяма от неговата.

Подвластен на земната стихия, неподвижен, знакът Телец съответства на втори дом в хороскопа. Ключова фраза -„Аз притежавам“.

Управител – Венера – планетата на любовта, красотата, хармонията, творчеството. Когато в рождения хороскоп се случи слънцето да изгрява в Телец, същевременно да има и хармонично поставена Венера в същия знак, то такъв човек е с богат чувствен живот, късмет в любовта, добро материално положение. Естет, с изтънчен вкус и умение да се наслаждава на всички хубави неща в живота!

Планета в екзалтация -Луна Когато Луната се намира в Телец, женските енергии са силно проявени. Хората с такава позиция в картата са емоционално стабилни, последователни в чувствата, с изострени сетива.

Планети в изгнание – Марс, Плутон. Когато в един хороскоп Марс се намира в Телец, действията са емоционално обагрени, човек има стремеж към материално осигуряване и притежава огромен инат. Необходимо е да бъде проявен авантюристичният дух на Марс, затова в живота му ще има много ситуации, които ще го изваждат от състоянието на стабилност и благополучие, към които той се стреми.

Планета в падение – Уран

Истинската природа на Уран е промяната, свободата. Енергиите на знака Телец създават стабилност и спокойствие, а Уран не се чувства никак добре в подобни ситуации. 

Хората от зодия Телец са преди всичко търпеливи. Стабилни, спокойни, надеждни, отдадени изцяло на това с което са се захванали. Освен това са много музикални, артистични и чувствени. В личните отношения създават трайни съюзи и връзки. Няма по-любвеобилен и отдаден знак от Телеца, в замяна обаче, тези хора ще искат същата лоялност.  Ревниви са и в едни създали се любовни, интимни отношения, трудно ще ви „пуснат“ или „отстъпят“.

В своето отрицателно проявление могат да бъдат недоверчиви, мудни и равнодушни, снизходителност към собствените слабости, прекалено ревниви.

1874617_92333-700x500Външни белези:

Жената Телец – здраво, добре сложено тяло, широки бедра, склонна към напълняване. Лицето е добре подържано, красиво. Косите са чупливи, дълги, с кестеняв или златист цвят. Очите – тъмни, влажни и изразителни. Устата –  със сочни устни.

Мъжът Телец – пропорционално развито тяло, среден ръст. Здрав врат и рамене, гръдният кош и вратът са широки и силни. Лицето е широко, с добре развити скули; косата обикновено тъмна, чуплива или къдрава, но има и светли типове. Веждите са гъсти, носът е голям с широки ноздри; устата – голяма, брадата е добре оформена; походката — спокойна, уверена.

В човешкото тяло под влиянието на знака Телец са вратът и вратните прешлени, гърлото, носоглътката, щитовидната жлеза, гласните струни, сливиците, горната част на хранопровода.

Цвят – зелен, розов

Метал – мед

Скъпоценни камъни: нефрит, топаз, сапфир, гранат.

Аромати: Такива, които ухаят на цветя – жасмин, магнолия, люляк, момина сълза, карамфил.

Храни богати на йод – риба и рибни продукти, орехи, морски дарове, млечни продукти – сирене, кашкавал, мляко, растителна храна.

Здраве

Радват на добро здраве, но когато заболеят, болестите са продължителни, с усложнения, могат да хронифицират. Възстановителните процеси протичат бавно, но сигурно.

Склонни са към заболявания като диабет, ангини, катар, базедова болест, операция на сливици

При някои от хората от този знак може да се наблюдава забавен обмен на веществата, което автоматично води до натрупване на мазнини и пълнота при прекомерно или нерационално хранене. Особено внимание трябва да се обръща върху храненето на децата Телци – да не се насилват да ядат, да се хранят само когато са гладни, да се създаде режим на хранене. При възрастните съществува склонност да злоупотребяват с храна по време на емоционални тревоги, депресии. Слабо място – щитовидната жлеза.

Деканати на знака

От  0-10 гр. /19-30.04/ – управител – Венера, ключова дума – чувственост

От 10-20 гр. /1-10.05/ – управител – Управител – Меркурий, ключова дума – предвидливост

От  20-30 гр /11-20.05/ – управител – Управител – Сатурн, ключова дума – търпение

Професионална реализация:

Телци най-често може да срещнете в областите – финанси, селско и горско стопанство, естествознание, биология, изкуство, култура, хранене, ресторантьорство

Професии – банкер, брокер, търговец недвижими имоти, мебели селскостопански работник, цветар, собственик галерия, на ресторант, готвач, музикант, певец, писател, поет, медицински работник, биолог, ботаник, златар и др

Държави под знака на Телеца: Австрия, Белгия, Ирландия, Кипър, Украйна, Полша, Швеция, Швейцария, Норвегия, Аржентина, Австралия

Пожелавам ви истински пролетни дни! Творчество, хармония, споделени красиви мигове!

Щастлива Слънчева година, Телци 🙂

Родени под знака на Телеца:

България: Лили Иванова, Михаела Филева, Кубрат Пулев, Владимир Карамазов, Филип Трифонов, Борис Христов, Сергей Станишев, Александър Томов, Муравей Радев

Други:

Джордж Клуни, Ума Търман, Ал Пачино, Че Гевара, Доминик Строс-Кан, Пенелопе Крус, Джак Никълсън, Одри Хепбърн, Зигмунд Фройд, Салвадор Дали, Дейвид Бекъм, Уилям Шекспир, Енрике Иглесиас, Шер, Садцам Хюсеин, Рене Зелуегър, Марк Зукърбърг, Адел, Тони Блеър, Джанет Джексън, Кейт Бланшет, Барбара Стрейзанд, Катрин Хепбърн, Карл Маркс, Оноре дьо Балзак, Шърли Маклейн, Стиви Уондър, Робеспиер, Владимир Ленин, Фернандо Магелан, Джордж Лукас, Джесика Ланг, Андре Агаси, Ева Перон, Чайковски и др.

Авторска статия

Нели Станева – Плерома


Сподели ме:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.