Август 2016. Цикълът Марс-Сатурн


Месец август се очертава като  един от не леките горещи /във всяко отношение/, летни месеци. Изпитанието отново ще е за хората с повече планети /особено лични/ в подвижните знаци – Близнаци, Дева, Стрелец, Риби. В световен план – Турция, САЩ, Русия, Украйна, Ирак.Това важи особено за периода след 20 август, когато и Слънцето ще влезе в знака Дева. На 24 август започва новият цикъл на Марс – Сатурн в 9.52гр., Стрелец. Съвпада се случва в съвпад с Антарес /неподвижна звезда от първа звездна величина, която има разрушителен характер/ – Марс е планета на действието, на импулса – иска нещата да се случват бързо, на мига, много мислене не му трябва – Сатурн действа точно обратно – ще премисли, ще структурира, ще се опита да наложи контрол. И когато тези две сили се противопоставят –  може да се стигне до неконтролируеми сблъсъци, още повече и в съвпад с Антарес, която се явява един вид „конкуренция“ на Марс и подсилва точно неговото действие! Този съвпад, отправя и предизвикателен аспект към Нептун и Северен и Южен възел /кармичните уроци/. Нептун е планетата на милосърдието, но също така на илюзиите, хаоса, саможертвата. Свързва се с висшата, универсална любов – към Бога, към висшия учител. На своя трон в Риби, за съжаление в негативни аспекти и то в подвижния кръст, Нептун не може да прояви своите положителни качества и всички виждаме по какъв изкривен начин се проявява това – краен фанатизъм,  изкривена представа за милосърдие, лъжепророчества. Този цикъл се бележи и от стелиум в Дева, между Венера, Меркурий и Юпитер в тригон с Луната в Телец, което е добър знак, за повече здрав разум и правилно насочени мисли, ценности, емоции, чувства. Този път Уран и Плутон, ретроградни, остават някак си встрани, без точни мажорни аспекти. Слънцето също е неаспектирано.

Във никакъв случай не искам тази статия да звучи плашещо за хората. Както е казано – всичко тече, всичко се променя. След тези не леки времена, след 2-3 години, за човечеството ще настъпи по-добър период и много хора ще започнат да се връщат към своите корени, да ценят традициите на родовете към които принадлежат!

Карта на съвпада Марс-Сатурн с координати за гр. София. За по-голям размер, кликнете на изображението

Цикъл Марс-Сатурн 24.08.2016

Хронологично, по-долу са датите  с точните мажорни аспекти, които планетите сключват помежду си. Заради бързото движение на Луната, отразявам нейните аспекти, само ако са включени в някои по-важни конфигурации.

1.08. Слънце в Лъв в тригон със Сатурн/R/ в Стрелец – 10-я гр; Венера в Лъв в тригон с Уран /R/ в Овен- 24-я гр

2.08. Новолуние в Лъв в 22.45ч на 10,57гр в тригон с ретроградния Сатурн в Стрелец; Марс влиза в знака Стрелец в 19.48ч.

5.08. Венера влиза в знака Дева в 17.26ч.

6.08. Меркурий в Дева в квадрат със Сатурн/R/  в Стрелец – 9.49 гр;

7.08. Меркурий в Дева в опозиция с Нептун/R/ в Риби – 11-ягр; Венера в Дева в квадрат с Марс в Стрелец – 1.41 гр

11.08. Меркурий в Дева / в съвпад със звездата Мицар – /свързва се с остър ум и добра интуиция/ в тригон с Плутон /R/ в Козирог /в съвпад с Вега – звезда която от своя страна е свързвана с мистицизъм, добри пророчества, неочакван успех/ – 15-я гр

13.08. Сатурн излиза от ретроградна фаза в 11.50ч на 9.46гр, в съвпад с Антарес, стационарно директен в квадрат с Венера в Дева

14.08. Венера в Дева в опозиция с Нептун в Риби – 11-я гр.

16.08.Слънце в Лъв в тригон с Уран в Овен 24-я  гр.

17.08. Венера в Дева в тригон с Плутон /R/ в Козирог – 15-я гр

18.08. Пълнолуние във Водолей – 12.26ч на 25.51гр

22.08 Меркурий в съвпад с Юпитер в Дева в 26-я гр.; Слънцето влиза в знака Дева в 19.38ч

24.08. Новият цикъл Марс-Сатурн на 9.52гр в Стрелец в съвпад с Антарес в квадрат към Нептун в Риби и възлите. Тук ще отбележа и аспектите които споменах в началото на статията. Макар и не точни, те са в орбис, и част от цялата звездна карта при който започва цикъла /началото на следващия ще е през април 2018г в знака Козирог/. Стелиум в Дева между Меркурий /ст/, Венера и Юпитер, като Луната от Телец отправя към тях апликиращ тригон! Слънцето е неаспектирано.

26.08. Марс в Стрелец в квадрат с Нептун в Риби- 10-я гр.;

27.08 Венера в съвпад с Юпитер в Дева – 27-я гр.

29.08. Меркурий /ст/ в съвпад с Венера в Дева – 29-я гр.

30.08. Венера влиза в знака Везни в 05.06ч; Меркурий става ретрограден в 16.03ч – 29.4гр. на знака Дева.

През целият август, бъдете с повишено внимание, избягвайте рискови пътувания и ситуации!

Авторска статия

Нели Станева – Плерома

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.