Зодиакален знак Дева


Изворът на младостта – това е вашият ум, вашият талант, творчеството, което внасяте в живота си и живота на любимите си хора. Когато се научите да черпите сили от този източник, вие наистина ще победите старостта

София Лорен

Той принадлежеше към тези хора, за които се забравя лесно, когато са наоколо, но за които често си спомняш, когато ги няма.

О`Хенри

Готов съм да бъда последният плъх на кораба, вместо просто да плувам някъде.

Кен Киси

„О, аз не съм създаден за рая. Не, не искам да ида в рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!”

Фреди Меркюри

По-добре е да дружите с хора, които са по-добри от вас. Подбирайте си хора, чието поведение е по-добро от вашето и вие ще се движите в тази посока

 Уорън Бъфет

Всички мъже и жени се стремят към едни и същи неща. Не тези, за които пише в историята и учебниците по гражданска култура. Говоря ти за базата. Покрив над главата. Три топли хранения на ден и легло. Приличен сексуален живот. Добро храносмилане. Но най-основното от всички, приятелю, е това, което на теб ти липсва. Защото какво може да се сравни с добрия сън? — „Безсъние“

Стивън Кинг

Животът, сам по себе си, е една неразплетена мистерия.

Агата Кристи

Думи на творци и перфекционисти. Точни, принципни, аналитични.

Слънцето навлиза в знака Дева на 22 август. Съзвездието се наблюдава най-добре през нощите на май и юни. Рисувано на древните звездни карти като млада девойка, която държи в ръцете си житен клас и кадуцей /счита се, че е жезъла на Меркурий/. Този „житен клас” всъщност е най-ярката звезда от съзвездието Спика и се намира в лявата ръка на Девата.

Дева е подвижен, земен знак, съответства на шести дом в хороскопа – домът на здравето, работата, служенето, навиците. Символизира късното лято, период на завършване на развитието, период в който започва събирането на вече узрелите плодове.

Ключова фраза: „Аз служа”.

Девите се считат за перфекционистите на Зодиака. Методични и взискателни. Хора на реда и дисциплината, отдадени на това което умеят да вършат най-добре.

Управител на знака Дева е планетата Меркурий. Ако и в рождения хороскоп тя е в знака и добре поставена, то качествата й са подчертани.

Планета в изгнание е Нептун. Тъй като Дева е знак който много обича да анализира и често подлага фактите на съмнение, то Нептун, свързван основно с вярата, с мистицизма, емоционалния хаос, много трудно би намерил своето положително проявление.

Планета в падение – Венера. На нея никак не и е комфортно в педантичната Дева. Трудни проявления в емоционалния и любовен живот, но пък е грижовна към близките си.

Относно професионалната реализация, подходящи за девите са областите – химия, физика, фармакология, здравеопазване, наука, техника, счетоводство, администрация, деловодство. Перфектни са за работа в която се изисква точност и прецизност – медицински работници, счетоводители, служещи, учени. Ако сте работодател и имате нужда от човек който да е лоялен, да ви служи честно и наистина да ви върши работа – това е Девата. Тук задължително искам да добавя, че освен слънчевия знак, също толкова важен е Асцендента и Луната. Дори бих казала от лични наблюдения, че перфектните служители са тези с Луна в Дева, докато едно Слънце в Дева може да стигне доста далеч, ако се касае за кариера. Такива хора стават много добри ръководители и бизнесмени именно защото умеят да изключват емоциите си, уповават се по-скоро на здравата логика, като съумяват да се вгледат и в най-дребните детайли, да конкретизират вижданията си, след което да пристъпят към реализация. От друга страна шефовете със силно изразена Дева в хороскопа не са сред най-обичаните сред подчинените си – имайте предвид, че нищо не може да им убегне от погледа и са прекалено взискателни.

Не си мислете обаче, че Девите само работят и не умеят да се забавляват. Напротив, те го правят прекрасно! Имат едно такова изтънчено чувство за хумор и могат добре да дирижират настройката в компанията.

В отрицателно проявление се срещат и доста притеснителни, мнителни и придирчиви хора. Силната загриженост за ред, чистота и здраве често ги превръща в хипохондрици. Това важи и за хора имащи силен акцент на знака.

Анатомично и физиологично знака има отношение към коремната област – тънко и дебело черво, долния дял на черния дроб, далака, дванадесетопръстника, храносмилането, перисталтиката на червата. Сами по себе си органи свързани с изчистването. Добре е да избягват пикантните и трудносмилаеми храни.  

Декади

Всеки зодиакален знак се дели на три декади от по десет градуса. Това делене има своето по-дълбоко значение и то дава допълнителна информация при разглеждането на рожденната карта.

Как става това? Всеки знак принадлежи към някоя от четирите стихии /елемента/ – огън, земя, въздух и вода и съответно притежава три качества – кардинално, фиксирано, подвижно. В случая разглеждаме знака Дева и неговата стихия е земята. Кои са другите два знака от същата стихия?  Козирог и Телец. И от това произлиза:

  • Първа декада от 0° до 10° и е с природата на знака. За знака Дева, това е отново Дева.
  • Втората декада  – от 10° до 20° има природата  на следва­щия знак от същия елемент, /следваме обичайната последовател­ност на знаците/ и това е Козирог.
  • Третата декада от 20° до 30° има същата природа като третия знак от същия елемент, съответно  Телец.

От 23.08 до 2.09 – управител Мекркурий. Проницателни и съобразителни хора които знаят как да си служат с думите, да ги употребяват пестеливо, но винаги на място и разумно. Имат дар слово, умеят да убеждават и да предават своите знания и умения с лекота. Добри учители и хора занимаващи се с интелектуален труд.

От 3 до 12.09, управител Сатурн. Трудолюбиви, амбициозни и най-вече последователни! Добри анализатори, мислят логично, разумни във всяко едно отношение. Пестеливи са и в материален и в енергиен план. Дават толкова, колкото е нужно!

От 13 до 23.09, управител Венера. Това са спокойни и сдържани хора, уравновесени, целомъдрени и грижовни. Не обичат да рискуват, стремят се към постигане на финансова стабилност Любознателни са, обичат да четат, да пишат, като цяло са творчески и артистични натури /Агата Кристи, София Лорен, Джеръми Айрънс/ Притежават чар, мекота в характера, чистоплътни. Умеят да балансират добре, стремят се към хармония със себе си и околните.

Новата Слънчева година ще донесе за Девите много нови възможности, особено за тези родени през втора и трета декада. Много от тях ще успеят да реализират своите намерения. В повечето случаи ще ви се налага да проявявате характерната за вас гъвкавост. Не се страхувайте от новото, приемете го, станете негов проводник! В края на 2021г и до към средата на месец май 2022, Юпитер ще преминава в знака в знака Риби, което автоматично го поставя в опозиция на Девата. Това може да се окаже своеобразно изпитание в много житейски сфери, но най-вече тези които имат отношение към вярата, знанието, ценностите. Много от вас може да получат порив да започнат да учат нещо ново, да тръгнат по нов път. Опозицията не е никак лош аспект, защото чрез колебание и търсене на отговорите човек стига до важни заключения и след като аспекта премине намира вярната за себе си посока.

С пожелание за хармония и топли есенни дни!

Изображение към публикацията:

Съзвездие Дева, авторска акварелна картичка

! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Повече за индивидуалните консултации с мен  

 Нели Станева

22.08.2016

Галерия подаръци:

Ръчно рисувани от мен авторски картички, картини и книгоразделители които може да подарите на себе си или по повод. 

Към тях може да поръчате и кратък астро-профил изготвен от мен, който ще бъде изцяло съобразен с рождената дата на човека за когото е предназначен. Този анализ включва основна информация за неговият характер, съдба, житейски път, пречки, както и качествата които трябва да развива в себе си, за да бъде животът му по-спокоен, щастлив, изпълнен с повече смисъл.  Този анализ е на цена 20лв и е в размер на една страница. 

За улеснение съм ги разделила по зодиакални знаци. Може да разгледате галерията като кликнете върху изображението:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.