Меркурий ретрограден в Дева – 30.08-22.09.2016г.


mercury 1За ретроградният Меркурий вече се знае много и дългите обяснения и писания по темата чак стават досадни. Добре е обаче да се напомня с кратка информация, защото е важно в кой знак се случва дадена фаза. Едно е в Овен, друго във Водолей, съвсем различно в Дева /както в случая/ и т.н. Още по-важно е, ако човек си погледне в личния хороскоп и види в кой дом попада събитието, тогава цялата информация би била много по – полезна и съобразена с личните интереси и нужди. Такава е и моята цел в настоящата рубрика „Актуално на небето“

И така, на 30.08 в 16.03ч. Меркурий става ретрограден в последния градус на Дева, попадайки между двата добротвореца – Венера и Юпитер. Тази поредна фаза ще продължи до 22.09. В момента планетата е стационарна и енергията която носи е много концентрирана. Тъй като този път фазата е изцяло в земния и практичен знак Дева, чиито управител е Меркурий, е нужно повишено внимание именно в областите по Девата.

Възможни са „сблъсъци“ на тема педантизъм, хората ще са по придирчиви и критични, това особено ще важи за Девите /или за хора със силен акцент на знака/ и тази фаза може да се преживее като истински кошмар за тях, разрушавайки вътрешния мир и ред в живота им. Възможни са грешки в изготвяне на сметки и счетоводни документи, както и при подаване на документи пред различни институции. Сега е сезон на „завръщания“ и хората се впускат да сложат в ред лични дела. По-добре оставете новите начинания за след 22-ри септември, сега е по-подходящо да приведете в ред документацията си и файловете в компютъра. Много добър период да се погрижите за хигиената в домът си, да го освежите, да се освободите от ненужни вещи. Излишно е да казвам, но не си купувайте нова техника, особено такава с практична насоченост.

Тъй като Девата има отношение и към хигиена на здравето, може да се появи прекалена загриженост за него, стигаща у някои хора до хипохондрия. Желателно е въздържане от медицински изследвания /освен, ако не са крайно наложителни/, тъй като са възможни грешки в отчитането на показателите, а от там и погрешни диагнози и лечение. Но пък съвсем целенасочено всеки може да направи по нещо в тази посока – лека диета, балансирано хранене, физически упражнения и др.

На 22.09 в 8.30ч, Меркурий става директен от 14.49 гр. на Дева. В дните от 19 до 22 септември, е стационарната му фаза. Нужно е повече внимание.

С пожелание за мъдрост!

Авторска статия

Нели Станева – Плерома