Септември 2016. Слънчево затъмнение в Дева.


Началото на месец септември, започва с пръстеновидно слънчево затъмнение, случващо се в знака Дева. Отново динамика в подвижния кръст. Затъмнението е в деветия градус в опозиция на Нептун и в квадрат със Сатурн в Стрелец /връх на сформиращия се тао квадрат/. Самите Лунни възли /които всъщност бележат затъмненията/ се случва да са в квадратура с Марс /разпадаща се, но в орбис/.

Всяко затъмнение се свързва с важни събития, които съвсем не означава, че трябва да са лоши. Те по-скоро са знакови и често имат съдбоносен характер. Това е много индивидуално и следва да се провери дали затъмнението попада върху важна точка или планета в личния хороскоп и какви аспекти отправя, като най-силно влияние имат съвпадите, а изпитания носят квадратурите. Единствено тогава може да се очаква и някаква събитийност! Ако липсват такива, то и самото затъмнение ще бъде за вас като един факт, като при някои може да се изрази в чувство за неспокойствие и напрежение, провокирано от по-концентрираната енергия на Слънцето и Луната.

Други важни моменти на небето ще са влизането на Юпитер в знака Везни на девети септември, освен това Марс ще влезе в Козирог, Венера в Скорпион, Меркурий и Плутон се обръщат директни. Напрежението което месеци наред носеше подвижния кръст лека-полека ще започне да се разпада и енергията вече ще има съвсем друго излъчване.

По традиция, по- долу, в хронологичен ред изроявам по-важните мажорни аспекти:

1.09. Пръстеновидно Слънчево затъмнение в 12.03ч на 9.21 гр в Дева в опозиция с Нептун в Риби и квадрат със Сатурн в Стрелец /сформира се Тао квадрат, с връх Сатурн/

2.09. Меркурий /R/ в съвпад с Юпитер в Дева – 28-я гр. /2-ри пореден, предстои още един през октомври, във Везни след директното му обръщане/

7.09. Слънце в Дева тригон с Плутон /R/ в Козирог -15-я гр; Венера във Везни в секстил със Сатурн в Стрелец – 10-я гр.

9.09. Юпитер влиза в знака Везни в 14.17ч

10.09. Точен квадрат на Сатурн в Стрелец с Нептун/R/ в Риби – 10-я гр

11.09. Венера във Везни в квадрат с Плутон/ R/ в Козирог – 15-я гр. Към този предизвикателен аспект се присъединява и Луната /съвпад с Плутон/ в късните часове на деня.

13.09. Слънце в съвпад с Меркурий /R/ в Дева, в квадратура с Марс в Стрелец 21-я гр.– бъдете премерени в приказките и внимателни в действията си.

16.09. Пълнолуние в 24-я гр на знака Риби в 22.05ч в квадрат с Марс в Стрелец.

17.09 Марс в Стрелец в тригон с Уран/R/ в Овен – 23-я гр., същевременно се сформира и опозиция на Венера към Уран /точна на 18.09/, съответно Венера отправя и секстил към Марс.

19.09 Меркурий стационарен в Дева.

22.09. Меркурий става директен в 8.30ч в 14.49гр. Дева, в тригон с Плутон /st/ в Козирог и предизвикателен аспект откъм Луната, която точно тогава е в 14-я гр. на Близнаци. Добре е обаче да изчакате до 25 септември, преди да се впуснете в нови начинания; Слънцето влиза в знака Везни в 17.20ч.

23.09. Венера навлиза в знака на своето заточение – Скорпион в 17.50ч, подкрепена с тригон от Луната в Рак

26.09. Слънце и Юпитер в съвпад в знака Везни в 3-я гр /в 10ч/; Плутон директен – 15 -я градус на Козирог.

27.09. Марс навлиза в Козирог – знака на своята екзалтация в 11.06ч; 

Хубави, ползотворни есенни дни!

Авторска статия

Нели Станева – Плерома

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.