Зодиакален знак Везни


Хората не искат от живота толкова много. Повечето се нуждаят само от място, пристанище, откъдето можете да гледат без страх в бъдещето. И искат някой да ги обича.

Белва Плейн

 

Имам най – простичък вкус. Винаги се задоволявам с най – доброто.

Оскар Уайлд

Тестът за първокласна интелигентност е възможността да имаш две противоположни идеи в ума си по едно и също време и да функционираш нормално.

 Фицджералд

Да стоиш по средата на пътя е много опасно – удря те трафикът и от двете страни.

Маргарет Тачър

Можем да дадем обещания, когато става дума за деяния, но не и за чувства, тъй като те не зависят от волята. Който обещава на някого да го обича завинаги, неизменно да го мрази или вечно да му бъде верен, обещава нещо, което е извън властта му…

Ницше

Времето, което с удоволствие си загубил, не е загубено.

Джон Ленън

Време за равновесие, красота, дипломация, партньорство и любов. Това е посланието което ни носят Везните!

Слънцето навлиза в зодиакалния знак на 22 септември и това бележи началото на есенното равноденствие.  

Съзвездието може да се наблюдава добре в края на пролетта и през първите два месеца на лятото. В ясна и безлунна нощ, с просто око в него могат да се видят около 50 звезди, но само шест от тях са по-ярки. Без особено усилие на въображението във образуващата се фигура, може да се видят кобилицата и блюдата на старинни везни. В природата знакът съответства на есента.

Везни е въздушен, кардинален знак, отговаря на седми дом в хороскопа. Свързва се с хармонията и равновесието, съдружията, партньорствата и брака, красотата, естетиката и чара, мира и дипломацията. Има отношение и към правото и закона, съдиите.

Хората родени със Слънце във Везни са хармонични, наблюдателни, артистични и общителни, честни, справедливи и дружелюбни, миролюбиви и либерални.

Знакът се управлява от планетата Венера. Ето защо тези хора имат естествен стремеж към красота и хармония в живота и най-вече в отношенията които създават. Ако пък и рождената Венера се случи да е в този знак, това още повече подчертава горните прояви. Сатурн е планетата която екзалтира във Везни и носи способ за изграждане на скелета на който се крепят взаимоотношенията, създава структура, организация в отношенията. Счита се, че Марс е в изгнание в знака, но няма крайно добра или лоша позиция на никоя планета. Ако в един хороскоп Везните са подчертани, това дава указание за хора които умеят да изграждат определена тактика за избягване на конфликтни ситуации, склонни са към компромиси, обичат реда и справедливостта.

Обща характеристика – хора със среден ръст, стегната и стройна фигура, обло лице с хармонични и красиви черти, тъмни коси. Нежна, светла кожа, големи светли или светлокафяви очи, хубави и добре подредени зъби, красива усмивка, трапчинки, красиво оформени уши. В мъжете може да се наблюдава известна женственост.

Анатомия, заболявания – областта около кръста, горната част на таза, пикочен мехур, бъбреци, жлези с вътрешна секреция, особено щитовидна и паращитовидна. Обмена на веществата е бърз, неустойчив, подложен на колебания под въздействието на външни фактори (стрес, депресия). Слабо място – бъбреците. Като следствие на тяхната нарушена функция е възможно да се наблюдава хипертония, главоболие, кожни заболявания, алергични реакции. Като препоръка е добре да се контролира консумацията на сладко, да се следи кръвната захар, да се избягват тестени изделия.

Цветове: пастелни, розов, светлосин

Скъпоценни камъни: берил, опал, лазурит, нефрит, планински кристал,

Аромати – бяла роза, карамфил, момина сълза, лилия теменужка, розмарин. Благотворно влияние за общия тонус и настроение могат да окажат масажите с масла от сандалово дърво и кедър.

Храни – мед, риба, миди, млечно кисели продукти, яйца, сливи, кайсии, ябълки, ягоди, бадеми, стафиди, царевица.

Подходящи професии и области – право, култура, изкуство, козметика, дипломация, социология; Професии – юрист, съдия, законодател, изкуствовед, дипломат, социолог, банкер, данъчен инспектор, артист, писател, фризьор, гримьор.

Декади

Всеки зодиакален знак се дели на три декади от по десет градуса. Това делене има своето по-дълбоко значение и то дава допълнителна информация при разглеждането на рождената карта.

Как става това? Всеки знак принадлежи към някоя от четирите стихии /елемента/ – огън, земя, въздух и вода и съответно притежава три качества – кардинално, фиксирано, подвижно. В случая разглеждаме знака Везни и неговата стихия е въздухът. Кои са другите два знака от същата стихия?  Водолей и Близнаци. И от това произлиза:

  • Първа декада от 0° до 10° и е с природата на знака. Например за знака Везни, това е отново Везни.
  • Втората декада  – от 10° до 20° има природата  на следва­щия знак от същия елемент, /следваме обичайната последовател­ност на знаците/ и това е  Водолей.
  • Третата декада от 20° до 30° има същата природа като третия знак от същия елемент, съответно  Близнаци.

От 23. 09 до 03.10 декадата се управлява от Венера. Тук имаме двойно подчертаване на Венерата. Това са магнетични и благоразумни хора. С приятно излъчване, красиви черти, подчертана женственост. Търсят вечният баланс между себе си и другите. Могат да бъдат добри консултанти що се касае до работа свързана с взаимоотношенията между хората /Бриджит Бардо, Николай Рьорих/.

От 04 до 13.10 – управител Уран. Родените в тази декада са независими и в по-голяма степен индивидуалисти. Умеят да заразяват другите със своите свежи идеи, да предават от своята енергия и ентусиазъм по един по-деликатен, ненатрапчив начин, много добри са в така наречените „нежни революции“. Издържливи са на напрежение- нервно и емоционално /Джон Атанасов, Джон Ленън, Боби Фарел/.

14.10 – 23.10  Управител Меркурий. Притежават добра жизнена енергия, умеят да се владеят. Интелектуалци, майстори на перото, добри в изкуствата, умеят да се изразяват съвършенно и красиво. Оскар Уайлд, Ницше  

С пожелание за баланс в отношенията, хармония и топли есенни дни!

Нели Станева

22.09.2016г

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.