Слънце в Стрелец – усещане за празници


Дори да не познаваш човека на другия край на света, обичай го просто защото е като теб. Той има същите мечти, същите надежди и страхове. Всички принадлежим на един свят, приятелю, всички сме съседи.

Франк Синатра

Нищо в живота не е толкова ободряващо, колкото да стрелят по теб и да не улучат.

Уинстън Чърчил

Адам е бил най-обикновен човек. Пожелал е ябълката не заради самата нея, а заради това, че е била забранена. Ако забранена е била змията, щял е да изяде нея.

Марк Твен

Животът не дава нищо безплатно, и всичко, поднесено от съдбата, има своята скрита цена.

        Стефан Цвайг

В края на есента, когато всичко родило се по полето е прибрано, виното в бъчвите вече става за пиене, първият сняг е завалял, и все повече ни се иска да споделяме студените вечери с приятели, това е и времето когато Слънцето навлиза в огнения и безгрижен Стрелец! Начало на весели празници, както и подготовката за едни от най-чаканите – Коледа и Нова Година!

И разбира се време за подаръци 🙂

Не случайно в дните докато Слънцето транзитира през най – непредубедения и жизнерадостен знак, започваме организацията по празнуването и ставаме доста щедри при купуването на подаръци, но пък тогава и получаваме повече /под форма на различни бонуси/ – така, че и с радост даваме.  И обменът е взаимен!

Знака Стрелец е деветия поред в зодиака – огнен, подвижен, Юпитер е негов господар – планетата на висшия ум, богатството и късмета. Никога няма да срещнете Стрелец в „чист вид“, поради причина, че в характера и външния вид се проявяват Луната и Асцендента, но да кажем няколко думи за основните черти отговарящи на тази зодия. Това са жизнени, оптимистично настроени и ведри хора. Авантюристи и пътешественици, любознателни, непредубедени и открити, с вродено чувство за дълг и отговорност. Юпитер ги дарява с неудържим стремеж към съвършенство, към разширение на мирогледа. Стрелците мислят в глобални мащаби, изучават чужди култури, езици, философски и духовни учения. Разбира се и те имат своите отрицателни качества. Сред тях има доста авторитарни представители, които не търпят и не зачитат чуждо мнение. Често са нетактични, но това произхожда повече от това, че са много откровени и без да се замислят ще ви кажат истината право в очите /разбира се, тяхната истина/. Да поучават и наставляват е тяхна запазена марка. Каквито и да са обаче, в тяхната компания не се скучае!

Ключовата дума за Стрелеца е: Аз вярвам!

Външен вид

Ръст – среден или по-висок, тялото е силно и енергично, може да бъде по-пълно и едро. Лицето е хубаво, открито, с широко чело. Косата кестенява, къдрава или права. Очите са големи, бляскави и умни. Устата – добре оформена, устните месести, усмивката – добродушна. Движенията са живи и енергични.

Анатомия – бедра, бедрена кост, долна част на таза, опашна кост, слабини, ябълчна кост. Знака Стрелец оказва влияние на кръвта, кръвотворните органи, черен дроб

Цвят: син

Скъпоценни камъни: хиацинт, син сапфир, лазурит, изумруд

Хранене: Храненето трябва да е балансирано, напитките които се приемат – също. Храни богати на витамин В, С, плодове и зеленчуци, черен дроб, ориз, соя, грах, моркови, смокини, ягоди

Аромати и растения: Анасон, карамфил, тамян, джинджифил, хвойна, индийско орехче, градински чай, коприва, майорана, маточина

Заболявания: Често пъти заболяванията се появяват от излишества. Едно от тях е преяждането което може да доведе до претоварване на черния дроб, който е един от най-уязвимите органи у Стрелците. Възможни са и заболявания свързани с кръвта, ревматични проблеми, болести които се предават от животни. Да не се претоварва нервната система, това би могло допълнително да обостри болестните прояви. 

Професионална реализация: Всички професии свързани с духовни, научни, юридически, преподавателски, издателски дела, връзки с чужбина са подходящи за Стрелците. Като професии – учител, преподавател, адвокат, писател, ветеринар, екскурзовод, съветник, преводач,  свещенослужител.

~~~

Предстоящата 2021година ще бъде много динамична и по-оптимистична за Стрелците и това /особено родените през първа декада/ ще усетят в личен план още след средата на декември. На много от вас ще им се наложи да се освободят от стари предразсъдъци, други ще потърсят нови по-нестандартни, по иновативни подходи в своята работа и ежедневие. От вас ще се изисква да се освободите от „старото“, да приложите наученото на практика, в живота си, да станете проводници на вярата и знанието, да не се плашите от новите възможности и новите хоризонти. Не се съмнявам, че ще бъде така, защото хората подвластни на този знак с най-голяма лекота и оптимизъм приема повратностите на съдбата и предизвикателствата на живота.

Щастлива слънчева 2021г. Стрелци

Изображение към публикация: Авторска акварелна картичка  „Стрелец“

 Нели Станева

21.11.2016

Галерия подаръци:

Ръчно рисувани от мен авторски картички, картини и книгоразделители които може да подарите на себе си или по повод. 

Към тях може да поръчате и кратък астро-профил изготвен от мен, който ще бъде изцяло съобразен с рождената дата на човека за когото е предназначен. Този анализ включва основна информация за неговият характер, съдба, житейски път, пречки, както и качествата които трябва да развива в себе си, за да бъде животът му по-спокоен, щастлив, изпълнен с повече смисъл.  Този анализ е на цена 20лв и е в размер на една страница. 

За улеснение съм ги разделила по зодиакални знаци. Може да разгледате галерията като кликнете върху изображението:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.