Декември 2016. Меркурий, ретрограден в Козирог


Продължава своеобразната броеница от лични планети, подредени от Стрелец до Овен. По – голямата част от декември ще премине основно под знаците на огъня и въздуха, като почти през целия месец ще бъде действащ синтетичния триъгълник между Юпитер, Уран, Сатурн. Марс ще смени своя знак. Уран ще стане стационарно – директен в края на месеца. Слънцето навлиза в Козирог  на 21.12.

Чета и слушам разни мнения, включително и на колеги, че доста се преекспонира влиянието на ретроградния Меркурий. Може и така да е, но що се отнася до прекаленото вкарване в психологически обяснения, което за някои хора е доста объркващо. А ретроградните фази на личните планети е добре да се знаят и човек доколкото може да се съобрази с тях. Тяхното влияние е предимно на ежедневно ниво и „поразиите“ които могат да произлязат от това едва ли ще са фатални, но ще са доста объркващи и изнервящи. Който го е изпитвал на гръб, знае за какво говоря. И затова нещата трябва да се казват на хората възможно най-просто и ясно. Казах всичко това, защото един от акцентите на месеца е поредната ретроградна фаза на Меркурий, която ще продължи до 8.01.2017г., но като прибавим и периодите на стационарност, това ще е от 15. 12 до 12.01.20017г. – близо цял месец. Планетата за кратко ще премине в знака Стрелец, достигайки до 28-я гр.

Когато Меркурий се намира в Козирог – умът е точен, концентрацията силна. Човек мисли преди да говори. Не си прави прибързани изводи. Взема решения, ако са подплатени с разумни и практични доводи.

В периода, да се внимава при контакти с властимащи и началници, повече отвсякога! Да се внимава при подписване на важни документи. Да не се инвестира в акции, ценни книжа, земя и всякакви недвижимости! И още нещо. Всичко това съвпада с един от най-големите празници, когато по традиция българина си подменя най-вече техниката, телефона и разни други неща… Та, тази година, приключете с това, както и с купуването на подаръци до 15.12. След тази дата, покупките няма да са нито от най-удачните, нито от най-практичните! Не вземайте „бързи кредити“ или заеми, защото ще ги изхарчите неразумно, и после ще ги връщате трудно!

В синтезиран вид, изброявам само по-важните и точни, мажорни аспекти и конфигурации.

1.12 Като за начало на месеца, два бисекстила се оформят на небето, включват – Марс във Водолей, Юпитер във Везни, Сатурн в Стрелец, Уран в Овен. На този фон се сформира и тао квадратура между Юпитер, Уран /в опозиция/, с връх Плутон. Орбисите са в 15 – 20 гр., действащи, динамични и ще останат такива до 8.12. Силен период. Много възможности. Стига да успеете да ги видите.

Слънце в Стрелец е в точен квадрат с Нептун в Риби в 10-я гр. /за по-голям размер, кликнете върху картата/

01122016 Плерома

2.12 Меркурий навлиза в знака Козирог в 23.17ч.

7.12 Венера навлиза в знака Водолей в 16.50ч; Точен секстил на Марс-Водолей с Уран-Овен- 20-я гр.

9.12 Слънцето в Стрелец в секстил с Юпитер във Везни – 18-я гр; Марс във Водолей в квадрат с Лилит в Скорпион – 22-я гр

10.12 Начало на новият цикъл Слънце-Сатурн в Стрелец в 13.50 ч, на 18.51 гр., в хармонични аспекти с Юпитер във Везни и Уран в Овен; Меркурий в Козирог в секстил с Нептун в Риби – 9-я гр.

12.12 Слънце в Стрелец в тригон с Уран в Овен – 20-я гр.

14.12. Пълнолуние в 22-я гр на Близнаци в 2.05ч, с акцент комуникация, партньорства, което сформира конфигурация каруца /кола/. Особено важна е ролята на Луната, защото тя е тази която застава на единия връх и затваря фигурата, а както знаете, нейното движение е доста бързо, което предполага и бързия й разпад. Важно за хора, чиято соларна година започва в този момент, както и за хора с важни точки в хороскопите. Конфигурацията е ключова, дава възможност за завършване, утвърждаване, преход  на друго ниво.

Пълнолуние в Близнаци 2017-Плерома

15.12 Меркурий навлиза в своята стационарна фаза /13-я гр. на Козирог/, преди да стане ретрограден.

19.12 В 11.22 Марс навлиза в знака Риби, а малко по-късно, Меркурий става ретрограден в 12.55ч, в 15-я гр- на знака Козирог, в съвпад с Плутон.

21.12 Слънцето влиза в знака Козирог в 12.44ч

24- 26.12 Коледа, хармонични дни. Слънцето в Козирог, в секстил с Марс и тригон със Северен възел; Тригон Венера-Юпитер в секстили към Сатурн, който е пък в тригон с Уран

29.12. Новолуние в Козирог в 8.53ч в 8-я гр. в съвпад с ретрограден Меркурий. Венера в точен квадрат с Лилит; Уран става стационарно – директен – 11.28ч. на 20.33 гр. в Овен.

Дванадесетодомно Новолуние, с Плутон на Асцендента. Акцент – власт, партньорствата, пари, секс. Тайни срещи, тайни разговори.

новолуние 29.12

30.12-31.12 В празничните вечери, най-точният аспект е Марс съвпад с Нептун в Риби, в секстил със Слънцето в Козирог- 9-я гр. Нептун, може да поразмие малко намеренията за действия на Марс, както и да подтиква към неразумни и объркващи такива. Романтика, определено няма да липсва. Бъдете внимателни с употребата на алкохол, както и с обещанията.

С пожелание за приятна подготовка на празничните дни!

Нели Станева – Плерома

Забележка: Статията е авторска, и включва обща информация, базирана на личните ми наблюдения и опит относно разглежданите в момента небесни аспекти. За да разбере всеки, какво лично влияние ще му окажат те, е нужно да ги съпостави към своята рождена карта! 
Статията може да разпространявате единствено чрез активен линк или посочените по-долу връзки.

1 Comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.