Тази година, точният съвпад между Слънцето и Сатурн, който бележи и началото на нов годишен цикъл между двете планети, ще се случи на 10.12.2016г., в 18.51 градуса на знака Стрелец, с точни хармонични мажорни аспекти към Юпитер и Уран, които пък се намират от двете страни на остта АС – DC – /вижте картата, координати за София/. Самият съвпад попада точно на куспидата на девети дом – домът на Стрелеца, във втора декада на знака. Тя е под управлението на Марс, и се свързва с активност, лидерство, утвърждаване. Това дава обща насока, че ще е особено важно учението, както и вярата, разширяването на мирогледа, далечните пътувания. Областите на правото, религията, международните партньорски връзки. Дори самият цикъл се случва в деня на Сатурн и часът на Юпитер!

Цикълът слънце-сатурн-плерома

Слънцето е източник на живот, символ на вътрешната енергия и сила, на личните успехи и индивидуалност, а Сатурн е този, който дисциплинира, облича всичко във форма и слага ред в делата. Та тези принципи, събрани в едно, ще подкрепят личните изяви и творчество /знакът Лъв попада в пети дом/, както и започване на нови и иновативни начинания /Уран на Асцендента/, удачни партньорства и инвестиции посредством тях, в областите символизирани от знака Стрелец /Юпитер на куспидата на 7 дом, Сатурн управлява 10 дом/. Не трябва да се пренебрегва и Плутон, настанил се в десети дом /управлява осми, където сега преминава и Лилит/, който в случая се явява връх на тао квадрат. Това може да създаде предпоставки за изкушения, нечестни практики, злоупотреба с власт. 

Това е общата вибрация на цикъла, а как ще се отрази това на всеки един, трябва да се вземе под внимание на първо място домът в който попада цикъла, особено, ако е на куспида на ъглов дом. Прави ли съвпади или точни мажорни аспекти с лични планети, както и с възлите. Наред с другите фактори в хороскопа, това може да даде ценна насока относно осъществяването на лични планове, амбиции, както и начинът по който те ще бъдат реализирани.

Следващия цикъл Слънце – Сатурн ще бъде на 21.12.2017г в първия градус на знака Козирог.

Нели Станева-Плерома

Забележка: 
Статията е авторска, и включва обща информация, базирана на личните ми наблюдения и опит относно разглежданите в момента небесни аспекти. За да разбере всеки, какво лично влияние ще му окажат те, е нужно да ги съпостави към своята рождена карта! 
Статията може да се разпространява единствено чрез активен линк или посочените по-долу връзки.