Цикълът Слънце-Сатурн – 10.12.2016г


Тази година, точният съвпад между Слънцето и Сатурн, който бележи и началото на нов годишен цикъл между двете планети, ще се случи на 10.12.2016г., в 18.51 градуса на знака Стрелец, с точни хармонични мажорни аспекти към Юпитер и Уран, които пък се намират от двете страни на остта АС – DC – /вижте картата, координати за София/. Самият съвпад попада точно на куспидата на девети дом – домът на Стрелеца, във втора декада на знака. Тя е под управлението на Марс, и се свързва с активност, лидерство, утвърждаване. Това дава обща насока, че ще е особено важно учението, както и вярата, разширяването на мирогледа, далечните пътувания. Областите на правото, религията, международните партньорски връзки. Дори самият цикъл се случва в деня на Сатурн и часът на Юпитер!

Цикълът слънце-сатурн-плерома

Слънцето е източник на живот, символ на вътрешната енергия и сила, на личните успехи и индивидуалност, а Сатурн е този, който дисциплинира, облича всичко във форма и слага ред в делата. Та тези принципи, събрани в едно, ще подкрепят личните изяви и творчество /знакът Лъв попада в пети дом/, както и започване на нови и иновативни начинания /Уран на Асцендента/, удачни партньорства и инвестиции посредством тях, в областите символизирани от знака Стрелец /Юпитер на куспидата на 7 дом, Сатурн управлява 10 дом/. Не трябва да се пренебрегва и Плутон, настанил се в десети дом /управлява осми, където сега преминава и Лилит/, който в случая се явява връх на тао квадрат. Това може да създаде предпоставки за изкушения, нечестни практики, злоупотреба с власт. 

Това е общата вибрация на цикъла, а как ще се отрази това на всеки един, трябва да се вземе под внимание на първо място домът в който попада цикъла, особено, ако е на куспида на ъглов дом. Прави ли съвпади или точни мажорни аспекти с лични планети, както и с възлите. Наред с другите фактори в хороскопа, това може да даде ценна насока относно осъществяването на лични планове, амбиции, както и начинът по който те ще бъдат реализирани.

Следващия цикъл Слънце – Сатурн ще бъде на 21.12.2017г в първия градус на знака Козирог.

Нели Станева-Плерома

Забележка: 
Статията е авторска, и включва обща информация, базирана на личните ми наблюдения и опит относно разглежданите в момента небесни аспекти. За да разбере всеки, какво лично влияние ще му окажат те, е нужно да ги съпостави към своята рождена карта! 
Статията може да се разпространява единствено чрез активен линк или посочените по-долу връзки.

7 Comments

 1. Нели здравейте,

  Благодаря Ви за хубавите публикации. В моята карта цикълът Слънце-Сатурн бе в съвпад с МЦ, и има аспект секстил с орб 5градуса с натален Уран. А в 17град на Козирог е Слънцето ми в съвпад с Плутон. Луната е в 9гр на Близнаци. Транзитен Марс в съвпад с Северен възел в 12 дом. Моля Ви за малко разяснения

  Благодаря

  Харесвам

  1. Благодаря, радвам се, че ви харесват. Колкото до аспектите които изброихте – не мога да коментирам без натална карта и без ясно зададен въпрос. Все пак факта, че попада на МС /тук зависи и орбиса колко е точен/, може да означава промяна в положението, социалния статус – работа, женитба, започване на лична инициатива, поемане на нова посока и т.н. Не е сериозно да коментирам така и все повече избягвам да го правя, защото уважавам Астрологията. Ако нещо ви притеснява или пък имате на предвид изберете си колега и си направете си консултация. Поздрави!

   Харесвам

   1. Благодаря Нели ,
    Орбисът е 1 градус. МЦ е в 17 гр на стрелец. Вече влязох в лична година 1 на 08.01 и дано да я съумея тази промяна в разумната посока 🙂

    Харесвам

    1. При всички случаи ще има промени. Освен цикълът съвпаднал така точно с вашият МС и Сатурн вече е преминал средата на небето и транзитира през десетия ви дом. Това няма как да премине незабелязано и ви пожелавам тези промени да са добри за вас!

     Харесвам

 2. Привет Нели,

  Благодаря ви за отговора, а също и за пожеланията. И на вас желая успешна и слънчева :), календарна година, която скоро идва!

  Аз за пръв път разбрах за тези синодични цикли, но не намерих свястна информация към момента за тяй, каквото намерих ми изглеждаше малко объркано. Ако не възразявате в следващ момент бих се свързал с вас, например по имейл, за допълнителен ориентир.

  Поздрави!

  Харесвам

 3. Здравейте Плерома,

  Куспидата на 9тия ми дом започва на 19.36 градуса в Стрелец, т.е. с половин градус назад в 8ми дом се пада съвпадът. Но в кой дом се тълкува реално? А мажорни аспекти са съвпад Слънце (орб. 3.45), квадрат Луна (орб. 5.44), съвпад Меркурий (орб. 6.02) и Венера (орб. 4.29)… какво означава това ? 🙂 Гледат ли се и другите транзитиращи планети в момента на съвпада какви аспекти правят с наталните ?

  Мерси предварително.

  Поздрави

  Харесвам

  1. Привет Християнина 🙂
   Съвпадът в случая попада на върха на вашия девети дом, а щом съвпада и с рожденото Слънце, значи, че плюс – минус три дни е бил и вашият рожден ден. Това първо ще сложи отпечатък и върху Соларната карта и самият цикъл, може да се окаже доста ключов за вас, още повече, че има аспекти и с лични планети.
   Девети дом, като дом на Стрелеца, се свързва основно с вярата, висшето образование, далечните пътувания, връзка с чужбина, идеологии. Без натална карта не мога да ви кажа много, защото нямам никаква информация за домовете, но най-общо – това за вас ще е много лична година, може да се започне образование, може да пътувате повече зад граница, дори да пребивавате, да разширите мирогледа, съзнанието, възможни са и някакви дела /съдебни/ и т.н. Цикълът Слънце – Сатурн не дава всичко наготово /и в никакъв случай не се гледа изолирано/, но е добра предпоставка за конструктивно разрешаване на житейските теми които засяга. Квадрата с Луната /той не е толкова точен, зависи и дали е сходящ или разходящ/, в най-чист вид, може да даде по-голяма емоционална нестабилност. На въпроса ви: „Гледат ли се и другите транзитиращи планети в момента на съвпада какви аспекти правят с наталните ?“ – да абсолютно всичко се гледа! Нищо не е изолирано от друго!
   Пожелавам ви щастлива и успешна Слънчева година! 🙂

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.