Зодиакален знак Козирог


 

Мисля, че направих грешка, като допуснах да разбереш повече, отколкото позволяват възможностите ти за момента.

Карлос Кастанеда

Животът достига връхната си точка, когато осъществява в най-пълен размер онова, за което е предназначен.

Джек Лондон

Вярвай в себе си и никой друг няма да те предаде.

Бенджамин Франклин

Не е моя работа какво казват хората за мен и какво мислят за мен. Аз съм това, което съм, и правя това, което правя. Аз не очаквам нищо и приемам всичко. И това прави живота ми по-лесен.

Антъни Хопкинс

Ако си увиснал на въже над пропаст, не се мъчи да хванеш монетата, изпаднала от джоба ти.

Айзък Азимов

С навлизането на Слънцето в знака Козирог, настъпва астрономическата зима. 

Съзвездието Козирог се намира на юг от небесния екватор. Може да се наблюдава в нощите от август до октомври. Изобразява козел с дебели и извити рога и опашка на риба. Най-ярка звезда – Алдеги.

Знакът е подвластен на земната стихия, кардинален, попада в четвърти квадрант и управлява десети дом в хороскопа.

Ключова дума: Аз постигам!

Управител на знака Козирог е планетата Сатурн – дисциплина и ред, това е което изниква в съзнанието! Хората повлияни от тази планета притежават голяма устойчивост и последователност в действията. Амбициозни, практични и отговорни, поставят си високи цели, следват ги, трудно се отказват. Почитат традициите, установените правила и закони. Като ръководители са властни, подредени, спазвайки винаги хладна дистанция със своите подчинени. Обичат да действат самостоятелно, независимо. Това са едни от най – издържливите хора, особено ако знака козирог е силно акцентиран. 

Когато Сатурн е в неблагоприятни аспекти, това дава на родения труден живот с много изпитания и ограничения от съдбата. Такива хора са затворени, прекалено песимистични, способни са да вредят както на себе си, така и на другите чрез нечестни, злонамерени действия, трудни за съжителстване и изобщо за партньорство. 

Общи физически характеристики: Средни на ръст, със сухо и слабо тяло или яко и набито. Косата е черна или тъмна, със склонност към ранно оплешивяване /при мъжете/. Лицето е ъгловато, слабо, челото е добре изразено. Носът – прав и широк, устата голяма, с тънки, стиснати устни.

Ден от седмицата – събота.

Цветове – черен, графитен, виолетов, тъмно кафяв

Анатомично – колене, долна част на бедрата, хроидални връзки и стави.

Заболявания – Бавен обмен на веществата, недобро храносмилане. Влияния  на кости, зъби, стави, коси и космени покрития, сухожилия, далак, органи на слуха, органи и системи, отговарящи за продължителността на живота и вътрешния биочасовник.

Хранене – Препоръчват се храни богати на калций, желязо, фосфор, белтъчини. Желязо, морска риба, постно месо, обезмаслена извара, яйца, зеле, карфиол, праз, леща, фасул, целина, цитрусови, бадеми, ечемик, неочистена пшеница, свежи и варени зеленчуци, горски ягоди, къпини, сини сливи, вишни, череша, дюли.

Растения – черен и ментов чай, борови връхчета, беладона, лайка, горчица, мускат, папрат, чубрица.

Камъни, кристали – черен планински кристал, оникс, раухтопаз, ахат, хризопраз, черни и пепелносиви, непрозрачни камъни.

Професионална реализация:

Администратор, археолог, архитект, строител, скулптор, търговец на старинни, исторически и архивни ценности, програмист, отшелник, църковен и манастирски служител, политик, нефтопреработване, колекционер.

Декади

Всеки зодиакален знак се дели на три декади от по десет градуса. Това делене има своето по-дълбоко значение и то дава допълнителна информация при разглеждането на рождената карта.

Как става това? Всеки знак принадлежи към някоя от четирите стихии /елемента/ – огън, земя, въздух и вода и съответно притежава три качества – кардинално, фиксирано, подвижно. В случая разглеждаме знака Козирог и неговата стихия е земята. Кои са другите два знака от същата стихия?  Телец и Дева. И от това произлиза:

  • Първа декада от 0° до 10° и е с природата на знака Козирог.
  • Втората декада  – от 10° до 20° има природата  на следва­щия знак от същия елемент, /следваме обичайната последовател­ност на знаците/ и това е Телец.
  • Третата декада от 20° до 30° има същата природа като третия знак от същия елемент, съответно  Дева.

От 21.12- 31.12  Управител Сатурн. Ключова дума – амбиция

Това са свръх организирани хора, акуратни, точни, стремят се към честност и почтеност в отношенията. Движат се винаги по зададена програма, имат план за всяко по-сериозно действие. Не обичат да пилеят времето си, както своето, така и на околните. Животът им не е лек, изпълнен е с редица изпитания и трудности. За тях ще бъде от полза да развиват своята вътрешна вяра, да почитат традициите.

От 01.01 – 10.01. Тази декада се управлява и е подвластна на Венера. Тези представители на знака Козирог са най-материално ориентирани. Те са истински виртуози що се касае до управлението и организирането на начинание, проект, изобщо работа която е с подчертан финансов характер. Хора, които притежават добра концентрация, имат усет към естетиката, обичат и почитат семейството и техният стремеж е да осигурят материална сигурност.Непоклатими са в това отношение! В някои случаи могат да се превърнат в тирани.

От 11.01 – 21.01 – Управител Меркурий. Трудолюбиви, гъвкави, могат да улавят добрите възможности „във въздуха“ и да ги превърнат в чудесни възможности. За тази декада може да се каже, че са проницателите на знака Козирог. Техните интереси могат да бъдат доста разностранни. Ценят приятелството, имат умението да „познават“ хората и да създават стойностни контакти.

Предстоящата 2021г

Трудни бяха изминалите две години за Козирозите. Сега, както се казва ще може да си отдъхнете, да се огледате за нови възможности около себе си. Опитът през който преминахте особено през 2020 година за някои от вас беше свръх горчив. Много от вас се разделиха завинаги с приятелства, връзки, работа, любими хора, положение, илюзии… Сега е време, почерпили ценен житейски опит да продължите напред с нови сили и повече зелена светлина!

Пожелавам на всички светли Коледни и Новогодишни празници!

 

Изображение към публикацията: Съзвездие Козирог,  авторска миниатюра

Нели Станева

21.12.2016

Галерия подаръци:

Ръчно рисувани от мен авторски картички, картини и книгоразделители които може да подарите на себе си или по повод. 

Към тях може да поръчате и кратък астро-профил изготвен от мен, който ще бъде изцяло съобразен с рождената дата на човека за когото е предназначен. Този анализ включва основна информация за неговият характер, съдба, житейски път, пречки, както и качествата които трябва да развива в себе си, за да бъде животът му по-спокоен, щастлив, изпълнен с повече смисъл.  Този анализ е на цена 20лв и е в размер на една страница. 

За улеснение съм ги разделила по зодиакални знаци. Може да разгледате галерията като кликнете върху изображението:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.