Януари 2017г. Година на Слънцето.


Година, подвластна на Слънцето и на Огнения Петел. Година, която сама по-себе си извиква – „Събуди се“ :)! Година за поставяне на нови начала, за творчество и любов. Година в която трябва да сте събудени и смело да реализирате своите планове, да прокарвате нови идеи.

Започва със сравнително хармонични аспекти. Активни са и четирите стихии. Продължава своето действие синтетичната конфигурация между Юпитер, Сатурн и Уран. Голямо разнообразие от аспекти няма, поради движението на по-бързите, лични планети в съседни знаци. През януари Венера ще навлезе в знака Риби, Марс в знака Овен. Те няма да се настигнат в точен съвпад, заради забавеното движение на Венера, във връзка с предстоящата й ретроградност, а и Марс в момента е така бърз! Самото им  пребиваване обаче, в този чувствен, емоционален знак ще внесе повече романтика и предпоставка за красиви преживявания. На 8 януари, Меркурий става директен и на небето няма да има ретроградна планета до 5 февруари. Така, че възползвайте се максимално от този период /разбира се, съобразено с наталната ви карта!/. По долу, по-важните мажорни аспекти и конфигурации.

01.01. Първият ден на Новата година е белязан от точния съвпад на Марс – Нептун /чието влияние усетихме интензивно и в последните два дни на старата година/ в знака Риби в 8.52ч на 9.44гр.

3.01. Венера влиза в знака Риби в 9.46 ч.

4.01. В късния следобед на деня /16.17ч/, Меркурий /R/ се връща в знака Стрелец /за кратко/.

7.01. Слънце в съвпад с Плутон в Козирог – 17-я гр., активира тао квадрата Плутон-Юпитер-Уран, но пък с добра подкрепа в края на деня от Луната в знака Телец и хармоничните аспекти отправяни от Сатурн в Стрелец.

8.01. Меркурий става директен в 11.42 ч на 28.50гр. в знака Стрелец. На 8 януари, както и в следващите дни, поне до дванадесети, планетата се движи изключително бавно. Тези периоди на стационарност преди и след обръщане, са особено критични, и „по-опасни” от тези на истинската ретроградност. Могат да бъдат наситени с редица обърквания, недоразумения, неприятности, свързани с характера на дома в който се случват и аспектите които правят.

11.01. Секстил на Марс в Риби с Плутон в Козирог 17-я гр.

12.01. Пълнолуние в Рак в 13.33ч. Силно е активиран кардиналния кръст. Малко по-късно през деня, Меркурий, вече директен се връща в Козирог. Венера в съвпад с Нептун. Наред с другите аспекти – динамичен, но и добър период  за равносметка, завършване на дела, които може да са ви хрумнали през ретроградната фаза, както и възможност да се видят грешки и недоразумения, възникнали в този период.Наред с Пълнолунието, своето действие започва и квадратурата между Марс в Риби и Сатурн в Стрелец. Периодът ще е доста напрегнат. Има опасност да се активира отново темата за бежанците, тероризъм, както и времето да е по-студено от обичайното. В личен план пазете се от травми, наранявания, злополуки

19.01. Слънцето влиза в знака Водолей в 23.23ч. последвано от квадрат с Луна в Скорпион; Квадратурата Марс в Риби – Сатурн в Стрелец- точна на 23гр;

20.01 Венера в Риби в секстил с Плутон в Козирог – 17-я гр;

23.01. Меркурий в Козирог в секстил с Нептун в Риби- 10-я гр.;

28.01. Новолуние във Водолей в 2.06ч на 8.15гр. – безаспектно! Венера в Риби и Сатурн в Стрелец са в квадратура – 24-я гр. В този градус на знака Стрелец се намира и Шаула, звезда от втора звездна величина. Носи влиянието на Марс и Меркурий. Според  Птоломей, тя е неблагоприятна. Дава трудности, сериозни изпитания, язвителен език; Марс напуска знака Риби и влиза в свои „води” , или по-скоро в своя огън, на трон в знака Овен в 7.38ч.

29.01. Месецът си отива с аспекта Меркурий в съвпад с Плутон, активира се отново тао квадрата с Уран в Овен, Юпитер във Везни. Меркурий прави този съвпад за втори път, вече директен, преосмислил доста неща в ретроградния си път.  Най-общо казано – взривоопасна комуникация, открито недоволство към социално положение, работодател, партньор, но и време за кардинални решения, както и решителни действия /Марс вече е в Овен!/. Дипломацията остава малко в страни.

Нели Станева - ПлеромаИ тъй като е година на Слънцето, а и на огнения Петел, то носете светли дрехи, златисти, оранжеви, цветни. Носете накити със злато и диаманти, забавлявайте се. Давайте любов на децата си, на ближните си. Бъдете с отворени умове и сърца!

С пожелание за здрава, мирна и щастлива Нова 2017г!

Авторска статия

Нели Станева – Плерома

Забележка: Статията съдържа обобщена информация, относно разглежданите в момента небесни аспекти. Как лично ще ви се отразят те? За да разберете, трябва да се съпоставят към рождената ви карта!  

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.