Зодиакален знак Водолей


Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята.

Луис Карол

Овчарят винаги се опитва да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.

Стендал

Най-добрият начин да предскажеш бъдещето си е да го създадеш.

Ейбрахам Линкълн

Ако искаш да станеш оптимист и да разбереш живота, то престани да вярваш на това, което говорят и пишат, а сам наблюдавай и вниквай.

Чехов

На света няма по-голяма ненавист от ненавистта на невежия към знанието.

Галилео Галилей

Ще дойде време когато науката ще изпревари фантазията.

Жул Верн

Ето, че дойде време Слънцето да навлезе в свободолюбивия, въздушен, Водолей.

Неподвижен зодиакален знак, подвластен на стихията въздух, съответства на 11 дом в хороскопа. Негов управител е ексцентричната планета Уран, а преди тя да бъде открита /13.03.1971 от Уилям Хершел/, това е бил Сатурн. Съзвездието може да се наблюдава най – добре през нощите от август до октомври.

Ключова фраза: Аз знам

Водолеите са хора независими, интелигентни, прогресивни, идеалисти. Лесно създават близки приятелски отношения, отворени и добронамерени към другите. Притеглят към себе си необикновени и талантливи хора, но винаги запазват своето свободолюбие, лично мнение и спазват дистанция. Оригиналните хрумвания и идеи ги озаряват внезапно. Не се страхуват да експериментират. На тези новатори най им прилягат областите в които могат да изразяват своята будна, техническа мисъл. Много ги бива в новите технологии – всичко което е свързано с програмиране, компютри, интернет, телекомуникации. Могат да бъдат перфектният пилот за всяка една летателна машина, фотографа, който ще улови и запечата най-интересния и запомнящ се момент /особено и Нептун ако е намесен/!

Любовните връзки на Водолеите не са от най-стабилните. Харесва им да имат до себе си интелигентен и забавен партньор с по-широки и нестандартни възгледи, каквито имат и те самите. Тези хора безкрайно ценят свободата си и обичат да дават такава, което често оставя у партньора им чувството, че не е обичан и ценен достатъчно. Поради тези причини много често накрая остават сами. Това поведение важи и при напрегнати аспекти между Уран и Венера в личния хороскоп.

Цветовете на Водолея са тези в нюанса на синьото, а скъпоценните камъни които могат да носят с удоволствие – тюркоаз, аквамарин, сапфир, сребристо сив обсидиан, черен бисер.

Анатомично знака управлява прасците, глезените, ахилесовото сухожилие. Отговаря и за циркулацията на кръвта. Такива хора могат да страдат по-често от други от схващания и спазми в посочените органи, както и да са склонни към образуване на разширени вени. Болестите при тях се появяват внезапно и остро. Като цяло хората със силно подчертан Водолей в хороскопа, много по-често от други се доверяват и търсят различни алтернативи методи за лечение, като избягват традиционната медицина. Вегетарианството и природосъобразния начин на живот им идват „отвътре“.

Подходящи храни – какао, фасул, фъстъци, риба и морски продукти, млечни продукти, мед, лимони, горчица, целина, ряпа, моркови, спанак, зеле, праз, леща, круши, ананас, грозде.

Професионална реализация: Водолеите ще се чувстват добре, ако се занимават с интелектуални занимания, научни изследвания, електронна апаратура, компютърни технологии, градоустройство, радио и хидро-инженерство. Подходящи професии – авиатор, електротехник, композитор на електронна музика, компютърен инженер, парапсихолог, астролог.

Заглавно изображение: Съзвездие Водолей – авторска рисунка

Нели Станева

19.01.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.