Февруари 2017г


Месец с интересна динамика. Предстои Лунно, /полусенчесто/ затъмнение на 11.02 и пръстеновидно Слънчево затъмнение на 26.02. Освен това, ще усетим Меркуриевата енергия откъм три знака, естествено най-проявена във Водолей. Венера, все по-бавна, ще влезе в знака на своето заточение – Овен и ще остане в известна изолация от останалите планети, Юпитер ще стане ретрограден, Лилит ще влезе в знака Стрелец. По-долу накратко, хронологично изброявам датите с на които планетите сключват по-важни точни мажорни аспекти.

Първите няколко дни на месеца – подчертана активност на кардиналния кръст. Засилена комуникация, твърди подходи, особено на втори февруари, когато Луната първо ще премине през Марс и ще се присъедини към действащия Тао квадрат – Меркурий-Плутон в Козирог, Уран в Овен, Юпитер във Везни. Последният също е много бавен и делата няма да вървят така гладко. Все пак през целия период, тази конфигурацията има подкрепата на Сатурн и колкото и да са трудни нещата, те имат шанс да намират своите решения.

3.02. Венера влиза в знака Овен в 17.50ч –  енергията и е отслабена. Поради бавното си движение, ще забавя венерините теми, но и ще ги осмисля по-добре. Нещо твърде нетипично за планетата в този знак. В случая обаче – явно необходимо.

6.02. Юпитер става ретрограден в 8.52ч от 23.8 гр на Везни. Известно време, почти стационарен на допустимия 1 градус в съвпад със Спика и в хармоничен аспект със Сатурн, наред с напрежението откъм Уран и Плутон. Няма начин в нечии глави да не са се породили нови идеи и известна нетърпимост към положение и статукво. Те обаче, ще могат да намерят своето подобаващо разрешение през септември, когато планетата вече директна ще премине през същия този градус. Разбира се, това може да се случи, само ако се активират важни точки в личния хороскоп.

7.02. Меркурий влиза във Водолей в 11.35ч – свежи нови подходи, идеи, мисли и дела насочени напред към нестандартното, нетрадиционното. Приятелски срещи, разговори, обмен на полезна информация.

11.02. Хармонично Лунно затъмнение /полусенчесто, тъй като разстоянието до възлите е с по-голям орбис/, случващо се на 22.28гр в знака Лъв в 2.33ч. Виждате на изображението конфигурацията и аспектите които отправя към Юпитер, Сатурн, Уран. Освен това Меркурий в точен секстил с Венера. Добър момент за завършване, за изпълнение на планувани намерения, реализации.

Лунно затъмнение 11.02.2017

14.02. Точен секстил на Слънце във Водолей и Сатурн в Стрелец в 25-я гр.; Лилит влиза в знака Стрелец.

18.02. Слънцето влиза в знака Риби в 13.31ч.

21.02. Слънце в точен съвпад с южен възел в Риби в квадрат с Лилит от Стрелец и неподвижната звезда Формалхаут /счита се за благоприятна/ дава успехи в писане, занимания с духовна дейност. Носи природата на Меркурий, Венера, Нептун, и тази природа е доста променлива. Имайте едно наум в тази действаща квадратура с Лилит, може да излезе на бял свят и не твърде приятна, тайна информация, компромати. Освен това започналата квадратура /от 16.02/ между Марс в Овен и Плутон в Козирог – става точна. Марс постепенно започва да активира присъствието си в Овен, отивайки към съвпад с Уран и опозиция на Юпитер.

26.02. Меркурий навлиза в знака Риби в 1.07ч; Пръстеновидно Слънчево затъмнение на 8.12гр. в знака Риби в 16.58ч. Близкият съвпад с Нептун ще събуди много емоции. Съвпада на Меркурий с южния възел и квадрата с Лилит /която се явява и връх на тао квадрат – /не мога да я пренебрегна в случая/още повече ще ги подсили тези емоции. Може би нещо забравено, забранено ще излезе наяве, тайна комуникация, страсти ще бушуват.

Пръстеновидно слънчево затъмнение 26.02.2017г

27 -28.02. Марс и Уран в точен съвпад в 22-я гр. на Овен. Изпращаме месеца с леко покачване на напрежението, активирано от навлизащата в Овен Луна.

Ползотворен и по-топъл февруари ви пожелавам!

Авторска статия

Нели Станева – Плерома

Забележка: Статията съдържа обобщена информация, относно разглежданите небесни аспекти. За индивидуално влияние е нужно да се разгледа личният хороскоп!

Сподели:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.