Богините във всяка женаИдеята да направя ревю на тази книга се роди след като една от участничките в групата ми /Астробиблиотека/, помоли за помощ в избора на книга за своя приятелка, завършила и практикуваща психология.

И така, не разбрах, дали тази приятелка проявява интерес към Астрологията, но много често, особено в днешни времена, двете дисциплини вървят ръка за ръка /някои колеги дори малко прекаляват, но това е друга тема../ Та, в Астрологията има раздел – Астро-психология, но дали в психологията има – „психо-астрология“ – не знам. Получи се игра на думи, но предполагам стана ясно какво имам предвид.

Книгата „Богините във всяка жена“ е написана от практикуващ психолог. В нея има много психология, митология, но не и астрология. Тя би могла да бъде полезна обаче, за онези които са се заели да изследват по-дълбоките кътчета на женската душа, да разберат по-добре и самите себе си. В астрологията, тези богини, всъщност са добре познатите астероиди, които функционират като връзка между личното и колективното съзнание и безспорно имат своето приложение в изследването на рождената карта на едно по-задълбочено ниво. Издателство Лира принт, преди години пусна на пазара чудесна книга по темата – „Астероидите богини“ на Деметра Джордж. На този който иска да обогати знанията си по темата, препоръчвам и тази /стига разбира се да разбира и да му се чете психология/. В книгата са разгледани една по една архетипите на богините, като се започва от митологията и се премине през всички етапи на израстването и реализацията – детство, родители, партньорски отношения, майчинство, житейска реализация

По долу съм сканирала обобщена таблица от книгата, която може да ви даде известна представа за това което се разглежда в нея.

Астробиблиотека

–––––––––––––––––––––

Плерома хороскопи

Авторска статия

Нели Станева – Плерома

Сподели: