Астрология и астропсихология за всеки


Често пъти в групата Книги по астрология, хората задават въпроси: „Откъде да започна с изучаването на астрология?, Коя книга бихте ми препоръчали?“ и още в този ред на мисли… За това обаче, еднозначен отговор няма. В крайна сметка стига човек да е търсещ и постоянен, рано или късно намира своя метод. Моето мнение е, че Астрология се учи с добър учител. Много често, започвайки сам да се обучава, човек се изгубва в морето от информация, купува купища книги, посещава накъсано отделни лекции, прескача от тема в тема и резултата не е такъв какъвто се очаква.

Все пак за тези които искат да получат основна и добре поднесена информация, препоръчвам книгата на д-р Светла Балтова „Астрология и астропсихология за всеки“ на издателство „Хермес“ от 2006г. Авторката в много стегнат вид преминава през всички важни, основни неща. Започва се от изучаването на елементите и качествата, следват зодиакалните знаци, домовата система, като е отделено специално внимание на характеристиката на асцендента. Следват планетите с кратко и ясно описание на тяхната природа и характер. Разгледани са всички аспекти и основните конфигурации, значението на ретроградните планети – тяхната сила и слабост, лунните възли. Следват основни правила при анализ на хороскопа, показатели за стрес, здраве, карма, обяснени са също различните системи които се ползват при тълкуването. Накратко са обяснени и транзити на планетите през домовете. Също основните принципи при разглеждане на вторичните прогресии, солар, лунар, дирекции. В края на някои раздели са дадени и практически задачи.

Книгата спокойно може да се използва и като един своеобразен и най-вече „план-конспект“, по който човек да се движи и спирайки се на отделните раздели, стъпка по-стъпка да се надгражда посредством друга литература.

Тук съм избрала кратък откъс от книгата имащ отношение към вторичните прогресии:

Прогресивна Луна

Тя е факторът, който задвижва дейностите в ежедневния ни живот. Домът, в който попада в рождения хороскоп, неминуемо насочва вниманието ни към съответната област в следващите две години (приблизително). Отношенията между прогресивната Луна и Слънце отбелязват 29-30-годишен цикъл, в който Луната преминава през известните ни четири фази. Когато двете светила съвпаднат, това отговаря на фаза новолуние. Започват нови неща, които ще се развиват през следващите деветнадесет години, докато ги видим реализирани във фаза пълнолуние. Важно е да размислим върху характеристиката на знака, в който се осъществява новолунието, и значението му конкретно в нашия живот. Добре е да прочетем и характеристиката на неговия градус според Сабианските символи.

В следващите 8 години на растящата Луна започнатото при новолуние ще расте. Във фазата на пълнолуние – опозиция между прогресивното Слънце и Луна, можем да очакваме реализация на качества или проекти, започнати преди около 18 години. Фазата на намаляваща Луна е добра за работа на мисълта, за разпръсване на идеи. Последните години преди новолуние са време на приключване на много неща или на главни направления в живота и същевременно подготовка за новия етап. Може да се чувства голямо напрежение, особено в дома, и да се изисква промяна на навици и стереотипи преди започване на новолунието. В своето движение върху рождения хороскоп прогресивната Луна попада върху значими точки от него и активирането им се изразява в специфични събития. Преминаването й през върховете на домовете се чувства особено остро и се проявява като събития, активиращи обсега на дома.

Аспекти между планетите в прогресивния хороскоп

Когато намираме точен аспект между две прогресивни планети, тяхната характеристика ще бъде силно проявена в съответната година. Тук не се допуска орбис. За да разберем в какво ще се изрази влиянието им, се обръщаме към наталната им позиция и след това разглеждаме транзитите на външните планети към тях през годината.

Обръщане на движението на планети

Ако в рождената карта намираме ретрограден Меркурий и знаем, че периодът на неговия ретрограден ход трае най- много 25 дни, то най-късно на двадесет и петата година този ретрограден Меркурий ще е станал директен. Промяната в живота на индивида се усеща като подобряване на комуникативността и по-голяма лекота в общуването. Същото важи и за другите планети. Разбира се, външните планети имат дълъг период на ретроградност и изискват повече вре¬ме, за да обърнат своя ход…..

Цена: 16.95лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

20.02.2017

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.