Планети в композит, Робърт Хенд


В ръцете си държа поредното ново астрологично заглавие  – „Планети в композит“, на автора Робърт Хенд. Тази книга, спокойно мога да нарека учебник по астрология, в раздела за синастрията. До сега няма толкова обемно, подробно четиво посветено изцяло на композитната карта. Синастрията може да даде диапазона на възможности в отношенията между двама души, но именно композитната карта е тази, която може да разкрие повече подробности в тази посока, къде и как действително биха се развили едни отношения. Това е много полезно не само когато се разглеждат брачни или партньорски връзки, а такива във всяка една житейска сфера – между дете-родител, шеф-подчинен ит.н..

Книгата е много подредена. Написана разбираемо, чете се и се възприема с лекота. В първа глава е отделено специално внимание на самото изчисляване /ръчно/ на композитната карта, което е много ценно. Сега има десетки програми, които ще направят това за секунди, но специално за метода синастрия винаги е за предпочитане тя да се разгледа „на ръка“ – така се вниква много по – добре в същността на нещата, това важи особено с пълна сила при налагането на двете карти! Тук също е отделено малко внимание и на Вертекс, както и на някои допълнителни техники – дирекции, прогресии.

Във втора глава са обяснени девет основни стъпки /правила/ в тълкуването на картата. Представени са няколко подробно изследвани случая на композитни карти на двойки, които са и известни личности. В следващата глава са обяснени дванадесетте композитни дома, тяхното значение. Много подробно е разгледано и влиянието на композитните Слънце и Луна, както и останалите планети, аспектите които сключват помежду си. Книгата завършва с кратко разглеждане на лунните възли в аспекти с планетите.

И тъй като в момента сме на тема Венера, съм избрала малък откъс от книгата имащ отношения към нея. Приятно четене:

Значението на Венера в композитната карта

Венера очевидно е важна във всеки тип връзки, защото управлява любовта и способността за формиране на взаимоотношения – особено тези, които се основават на емоция. Ако Венера е зле поставена, възможно е да имате дългосрочна връзка, но с не много любов, от друга страна, ако Венера е силна и добре разположена, но други индикации за отношенията не са твърде хармонични, двамата може да сте силно притегляни един към друг, макар и да не сте много съвместими. Това създава много бурна, краткотрайна връзка…

Позицията на Венера в композитната карта показва колко далеч тази връзка ще позволи и на двама ви да се изразявате чрез любов. Тя също описва коя част от вашето обкръжение най-силно желаете да привнесете в това преживяване. Не е необходимо да има добра Венера, за да оцелее една връзка, но хармонично поставената планета ще направи отношенията струващи си.

Композитна Венера във втори дом

Композитна Венера във втори дом показва любов към краси­вите неща и желание за притежаването им като лични вещи. В пер­сонална връзка, в която стопанисвате заедно ваша собственост, тя просто означава, че ви харесва да имате красиви или артистични предмети. Това се дължи на факта, че и двамата високо цените красотата и изкуството. Дори и да не притежавате, свой собствен имот, ако например сте само приятели, все още ще го има този акцент върху стойността на красивите неща. Венера също подчертава удобството. Като двойка ще харесвате обкръжение, което е меко, удобно, топло, както и красиво.

Между другото, във всеки тип отношения Венера във втори дом е добра индикация, че ще притежавате тези неща, както и пари, за да си ги купите. Тя може да е показател за богатство, или най- малкото, за притежаване на всичко необходимо.

В бизнес или професионални отношения тази позиция предпола­га финансов успех, особено в области, свързани с развлечения, из­куството или удоволствие и красота.

Цена: 21лв

 

За контакт:

0878197380

Нели – Плерома

02.03.2017

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.