Марс в Телец – 10.03.2017


На десети март, планета Марс навлиза в знака Телец.

Какво се случва, когато една планета олицетворение на бързите, смели и импулсивни решения се озове в един толкова спокоен, земен знак какъвто е Телеца? Той ще приеме от качествата на знака и ще внесе повече търпение, повече издържливост, по-добър самоконтрол. Действията се очаква да бъдат много по практични.

В общ план, тази година, единствените мажорни аспекти които се очертава да сключи Марс, транзитирайки през Телец, са секстил с Нептун в края на март, както и един хубав земен тригон с Плутон в началото на април /за „късмет“, последният придружен с квадрат откъм Слънцето, което тогава вече ще е в Овен/ – период зареден с мощна енергия, сили на власт и влияние, с подчертан стремеж към налагане на личната воля в области и интереси свързани с финанси, управление на структури. Малко преди да излезе от знака, ще направи секстил и с вече директната, но все още стационарна Венера /върнала се в Риби/, но този аспект, аз не отчитам за особено продуктивен. Като цяло през целия период март – април, действията ще се реализират по-трудно, ще има спънки, ще трябват повече усилия. Не особено благоприятен за междуличностни и любовни отношения, както и за финанси. Тук отново вземам под внимание Венера – Юпитер, както и поредната ретроградна фаза на Меркурий, която ще се случи в началото на април именно в знака Телец.

Запазва се и една тенденция, личните планети да вървят в своеобразна броеница, както и „назад-напред“. А когато личните планети не правят отчетливи аспекти помежду си /както в случая/ те не са в досег една с друга, не си сътрудничат. А още по-трудно става и когато вървят една след друга, в този случай те не се и виждат. Това не е добре и внася известен „хаос“ на първо място в най-рутинните задължения, във волята за действие /визирайки в случая Марс/. 

На индивидуално ниво Марс ще отправя хармонични аспекти към лични планети на земните и водни знаци. В зависимост от разположението в рожденния хороскоп, за тези хора периодът може да се окаже значително по-добър и продуктивен.

При всички случаи не трябва да се бърза с начинания и реализация на намерения, трябва нещата да се оглеждат от всички страни, както и самият Марс в този знак предразполага към това. Планетата ще остане в него до 21 април, но едва след средата на май може да се очакват по-добри времена за новости и решителни действия! Такава е общата картина през моя поглед.

Авторска статия

Плерома

Забележка: Статията съдържа обобщена информация. За лично влияние на горните разположения и аспекти е нужно да се разгледа рождения хороскоп!
Запазени права. Може да споделите чрез активен линк или връзките по-долу.

Сподели ме:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.