Качествата на един ефективен астролог


Един ефективен астролог е в състояние да долови и да отговори на актуалните и непосредствени нужди на клиента, а не просто на своите собствени интелектуални предубеждения.

 Резултатният астролог се свързва първо с клиента и на второ място с картата. Хороскопът е средство към една цел, а не самата цел.

 Ефективният астролог общува с приемане, уважение към нуждите и чувствителността на клиента, както с надежда и насърчение.

Резултатният астролог говори ясно и конкретно на език, разбираем за клиента. Той е способен да превръща астрологическите символи в концепции и специфични примери, които клиентът, в своето житейско положение, може да използва.

Ефективният астролог помага да се открие или създаде яснота и ред насред хаоса, като насърчава клиента да се фокусира над ключови въпроси, вместо да бъде изгубен във вечни грижи, и му помага да изясни съществуващите проблеми и алтернативните разбирания и действия на разположение.

Един резултатен астролог предава конструктивна философия, която привнася смисъл в страданието и осигурява организиращ принцип пред лицето на несигурността и объркване¬то. Такава философия включва дългосрочна перспектива, която произхожда от разбирането за моделите и циклите. Тя също изисква астрологът да разглежда непосредствените въпроси през лещата на възприятието на цялостния модел.

 Ефективният астролог позволява нуждите на клиента да преобладават над неговите собствени потребности и следователно допуска контролът да е в ръцете на клиента. Подобно отношение изисква уважение към моментните чувства на клиента и към неговия капацитет да разбере и интегрира представения му материал, така че да не бъде претоварен с повече информация, отколкото може да възприеме. Такова отношение също насърчава клиента да направи своя собствен избор и да предприеме действие, вместо да се подразбира, че астрологът има всички отговори и цялата власт. Интересът и уважението към потребностите и чувствата на клиента също изискват астрологът да задава въпроси, да извлича информация, да дава обратна връзка и подкрепа, и по други начини да се включва в реален диалог, вместо да служи като предавател на информация.

Тези чудесни напътствия са част от книгата на Трейси Маркс – „Изкуството на астрологическата интерпретация“ на издателство „Лира принт“.

Препоръчвам това много добро и полезно четиво, което синтезира и обхваща най-важните стъпки при интерпретиране на рождената карта.

                                                     

Цена: 13лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

                    24.03.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.