Изкуството да откраднеш огън


Днес /26.04/ е новолуние в знака Телец. Всички ние имаме нужда от енергията на този знак, от неговата жизненост и съзидателност, търпение и топлина, от творческия заряд който носи в себе си. Самото новолуние, не сключва мажорни аспекти към останали планети, но за хора които го очакват и e заложено ли е, то ще донесе бъдещи събития! 

На фона на това Новолуние, се откроява един сформиращ се съвпад между Меркурий и Уран /който със сигурност има заслугата, да напиша ревю, точно в този момент и точно за тази книга/ 🙂 Самият съвпад е много наелектризиращ, същевременно и много стимулиращ, особено за събудените умове. Тригонът, със Сатурн, би могъл да стане проводник за градивно насочване на енергията. Тъй като сега, две от планетите са ретроградни, ще се събуди желание за завръщане към минали намерения и проекти и откриване нови възможности посредством тях. Още повече, че това се случва в знаците на огъня Овен и Стрелец – предпоставка за независими, смели, нестандартни решения.

И сега, поглед към книгата.

Уран, планетата която се свързва с неочакваното и необичайното, с новото и прогреса. Планетата имаща най-голямо отношение към висшият разум, технологичното мислене, обществените групи, астрологията, е много добре представена от астроложката Лиз Грийн. Книгата е издадена през 2009г., отново от Лира Принт и със сигурност е добре позната на много хора имащи отношение към астрологията. Написана на базата на два семинара и под формата на диалози я прави лесна за възприемане, образна и емоционална. Подробно и по увлекателен начин е представена митологията на Уран, посланията и събитията които носи планетата прекарвайки по няколко години във всеки от дванадесетте дома. Разгледани са много подробно и циклите на Уран и Сатурн. Особено внимание е отделено и на значението и динамиката на сатурновите цикли, които имат отношение към осемдесет и четири годишният уранов цикъл. Следват дискусии по примерни рождени карти. 

Откъса който съм избрала, има отношение към съвпада Меркурий – Уран, който в момента се случва на небето.

„Ако Уран аспектира Меркурий, последният казва: „А, ето какво се случва! Разбирам! Разполагам с истината! Зная отговорите!“ Меркурий обича да бъде редом с Уран. Другите хора може и да не оценяват комбинацията им така – особено преподавателите на човека с аспекта, докато той е млад, или по-прагматичните му колеги, когато е по-възрастен. По-тъмното измерение на тези аспекти – скованост в мисленето, нестабилност, своеволност, самоправство – обикновено са по-смущаващи за другите, отколкото са за човека с Меркурий-Уран. Големият проблем е, че Меркурий, самият той странник без постоянна обител, може да се претовари с Урановото електричество. В случая е изключително важно да мобилизираме Сатурновия прагматизъм и усещането за умствените и физическите граници, за да защитим тялото и психиката. Но с достатъчно въздържаност и здрав разум, обменът Уран-Меркурий може да бъде удивително изобретателен и непредубеден, макар и често да е изцяло непокътнат от бремето да си задава въпроси.“

Книгата е чудесно написана и ще обогати знанията ви за Уран.

Цена: 16лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

26.04.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.