На Луна в Близнаци и предпразнично, издателство Лира Принт, отново ни зарадва с поредна астрологична книга. Авторът Рейнолд Ебертин няма нужда от специално представяне. Той е добре познат на приятелите на Астрологията с още четири на брой, издадени от същото издателство книги.

Какво е характерно за настоящото издание. Съдържа изцяло примерни карти в които е наблегнато на прогностиката в три основни направления.

Прогресии 1 ден = 1 година; използване на слънчевата дъга 1 градус = 1 година и транзити.

Това според автора са най-важните методи в прогностиката. Той е установил, че за провеждане на концентрирано изследване на картата и подбор на най-важните фактори в нея, изключително полезно би било използването на 90-градусовата скала. За този метод именно авторът говори в настоящата книга и  на него се базират изследваните примери.

Изданието не е обемно/96 стр./ и може да се отнесе по-скоро към категория наръчник. Съдържанието на книгата е концентрирано изцяло в конкретиката и не съдържа психологически обяснения кое, откъде е дошло. Подходяща е за хора с добри познания по астрология, които искат да обогатяват своите знания, да надграждат, да усвояват нови методи. Книгата съдържа 36 практически разработени примера. За повече яснота относно метода съм избрала кратък пример с автомобилния състезател Бернд Роземайер:

Той е роден на 14 октомври 1909 г. в 09.10 часа в Линген, Германия. В този случай самата космограма е картина на опасност, понеже Нептун, Меркурий, Слънцето, Луната, Уран и Сатурн образуват кръст. Квадратурата на Марс към Плутон, на чиято ос е асцендентът, е свързана с опасности, наранявания и злополуки. Човек трябва да провери дали тези тенденции, както са показани в конкретната рождена карта, не подразбират устрем или импулс в индивида да осъществява опасни начинания, като по този начин застрашава живота си. Като проведем цялостно изследване, може да видим, че моментите на опасност са посочени между 23-тата и 27- та му година, когато, както е видно на 90°-вата графика, Марс и Плутон достигат констелацията на Меркурий и Слънцето. Когато Меркурий и Слънцето пресичат оста асцендент-Марс/Плутон (около вьзрастта 26-27), дирекционният МС ще активира квадрата между Марс и Плутон. За последната констелация, обаче, е важно да се знае дали времето на раждане е точно. Ако се е случило 8 минути по-рано, така че със слънчева дъга от 28° получаваме МС = Марс/ Плутон = АСЦ, то тогава може да заявим, че констелацията ще се прояви, както следва: дързост, склонност да се поставиш в опасност (АСЦ = Марс/Плутон); безсилие, когато се сблъскаш с изключителни сили, опасни обстоятелства, които няма как да контролираш (непреодолима сила): дирекционен МС = Марс/Плутон = смърт. /За по голям размер, кликнете на изображението/

Нели Станева

Цена 10.00лв 20%

Сега: 8.00

Ако желаете да купите тази книга или се нуждаете от повече информация за нея, пишете ми чрез тази форма:

В свободен текст напишете вашето предпочитание за доставка.

Срок на доставка до 3 работни дни.

Ако имате друго предпочитание за начина на доставка – упоменете го.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.