Май 2017. Творческа, добра енергия


Месец май се очертава като по-успешен и спокоен, с балансирана енергия. И четирите стихии ще бъдат активни. Делата ще спорят повече. Човек ще може да се поотърси от грижите и най-вече от безпътицата в която ни поставиха всички тези ретроградности 🙂

По характерното през месеца ще е директното обръщане на Меркурий, Северен лунен възел влиза в знака Лъв. Венера вече е директна и ще се движи през целия месец през знака Овен, Марс от своя страна в Близнаци. Интересното е, че през целия месец, Венера ще „гони” Марс. Те ще бъдат през цялото време, близо до точен аспект /на почетните 5 градуса/, и макар, че към края на месеца тази разлика ще се стопява, той така и няма да се случи в рамките на тези два знака. Огънят обаче, при всички случаи ще бъде раздухван, разгарян, поддържан.

И по – важното:

Началото на месеца започна хармонично, с подчертана женска енергия. Към водния тригон между Луната и Нептун се присъединява и Слънцето със секстил към Нептун, точен на 4.05.

3.05. Меркурий става директен във вечерните часове на трети май, подкрепен от тригон, с който Луната ще го приветства от знака Лъв. В в този момент обаче, той е изключително бавен. Тази стационарно – директна фаза ще бъде белязана от точният му съвпад с планетата Уран, която в едно и с ретроградния Сатурн, ще има своето отчетливо влияние, най-силно до към  12-13 май. Но сега няма да се спирам на това, защото преди десетина дни написах статия по темата (тук).

5 – 7.05, Марс е в съвпад с Алдебаран и в опозиция с Лилит, която по същото време ще започне съвпад с Антарес, а тази опозиция ще има за фокусна точка Нептун от Риби. Тези две звезди не са благоприятни и това може да доведе до ситуации с повече напрежение, изричане на тежки думи, съпроводени от груби, тайни и подмолни действия. Нека вниманието е повишено и първо да се мисли, после да се говори и действа, което за Марс в Близнаци е не лека задача.

9.05. Северния възел е в съвпад с кралската звезда Регул, а в късните вечерни часове преминава в знака Лъв. В близките две години /до ноември 2018г/ ще оказва влияние върху хората със Слънце в този знак, както и на съответния дом през който ще се движи. Северния възел е свързан с основната задача в живота, това което човек трябва да развива и да усъвършенства, да открива нови възможности. Посредством темата която задава домът в личния хороскоп, човек трябва да е много активен, да развива именно качествата по тази тема, посредством повече лични и творчески изяви, повече огън, сърцатост да има в начинанията и делата.

11.05 Пълнолуние в Скорпион в 0.42ч, в 20-я градус на знака, в хармоничен аспект към ретроградния Плутон. На този фон, няма как да не отбележа и сформиращия се тригон между съвпада Меркурий-Уран, Сатурн, и още Марс в точен квадрат с Нептун, но пък и в точен тригон с Юпитер. Ето, както отбелязах и в началото, кореспондират си всички планети, активират се стихиите, и този месец ще е такъв, многопластов. Периодът е добър за приключване, за виждане на резултат от свършена преди работа.

16.05 Меркурий се връща отново в знака Телец.

18.05. Венера е в точна опозиция с ретроградния Юпитер във Везни – 13-я гр. И тъй като, Венера стана ретроградна именно в тринадесетия градус на знака Овен, сега, вече връщайки се по същия път в същия този градус, случайно или не най-отчетливия аспект е този с Юпитер. Това би могло буквално да е връщане и този път „изчистване”, яснота по определена тема. Опозицията е едно противопоставяне, един сблъсък, но и разрешаване, стигане до истината посредством конфронтация. А когато имаме Венера – Юпитер, имаме и силно недоволство касаещо най-вече пари, ценности, взаимоотношения и връзки.

20.05. Слънцето влиза в знака Близнаци – 23.30ч

25.05. Новолуние в Близнаци в 22.44ч, на 4.46 гр. Самото то не сключва мажорни аспекти с останалите планети, но на неговия фон се откроява точен квадрат Венера /Овен/-Плутон/Кози рог/, както и Марс в секстил с Уран. Новолуние в Близнаци е удачно за поставяне начало дейност свързана с обучение, издателска дейност, работа в сферата на информатиката, журналистиката, комуникацията.

29 -31.05. Меркурий, Плутон, Нептун в чудесен творчески аспект. Добро време за творчество, музика, поезия, както и за по- задълбочени изследвания. Тук няма как да не отбележа и точната опозиция Марс-Сатурн от знака Близнаци, Слънцето в сформиращ тригон с Юпитер, но и в квадрат с Нептун, Венера и тя се е запътила към Уран, откъдето ще отправя макар и не точен секстил с Марс. Пъстра картина отново. Дори да има предпоставка за гневливи изблици, все пак, те могат да бъдат омекотени с благи думи, повече разбиране и грижа за ближния, с подкрепата на Луната в Рак.. с какъвто аспект всъщност започна този месец.

Да си пожелаем един по-успешен, топъл и творчески месец май!  

Авторска статия

Плерома

Забележка: Тенденциите са общи. Горните аспекти, ще се проявят индивидуално при всеки един, в зависимост от неговата рождена карта. Никога не отнасяйте груповите прогнози към себе си в буквален смисъл. Тяхната цел е единствено да представят общата картина на небето! 

 

Заглавно изображение-лична фотография


Сподели ме:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.