Меркурий в Телец и разни други неща


Предстои на Меркурий да премине отново в Телец. Утре. Все още обаче “сърбаме“ попарата от съвпада му с Уран. Преживях го и в личен и в работен план – електричество, компютърни сривове, всякакви. Като че ли, бе една безкрайна фаза..

Тези дни обаче, ми направи впечатление ето тази новина:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/gdbop-preduprezhdava-za-kompiutyrni-ataki-s-virus-2023365 и по-скоро това,  че се заговори за плащане /един вид откуп за да ти оправят проблема, който са ти забъркали/ и исканото плащане е в биткойни. А това, най-общо казано е виртуална  валута, която не е официално призната, но е факт, че се заработва реално. Служи за обмен на стоки и услуги, но единствено във виртуалното пространство. За сега.

Преди години, когато чух за тази валута, това ми звучеше доста нереалистично. Сега обаче, като се замисля, и най-вече, с навлизането на планетата Уран в Телец през 2018г. в ценностите ще настъпят интересни промени. И това ще засегне както отношението към парите и платежните средства, така и това между хората. В момента сме силни индивидуалисти и някак си самодостатъчни. Това всеки го вижда и усеща по някакъв начин. Повлияно е и от Уран в Овен. В Телец нещата са други, и макар, че Уран тук не се чувства комфортно, то предстоят редица добри аспекти между транссатурновите планети, а точно те оставят своя отпечатък върху поколенията…

Това беше леко отклонение. А от утре Меркурий влиза отново в Телец и ще остане в знака до 6 юни. Движението му постепенно ще се засилва. Енергията на планетата ще тече предимно хармонично. Предстоят два открояващи се аспекта – творчески секстил с Нептун в Риби /на 28 май/ и земен тригон с Плутон /31 май/.

Когато Меркурий се намира в Телец, умът работи по-бавно, но и много по обективно. Всичко се оглежда и преценява много добре. Нещата се поднасят с финес, с артистичност и неизменна практичност! Времето е чудесно и за творчество, и за заявяване на ясни позиции. И още нещо, точно сега предстоят изпити, матури, балове. Добре е да се използва тази добра енергия.

Успешна и ползотворна да е втората половина на май!

Авторска статия

Нели Станева – Плерома

Ако ви се нрави, може да споделите посредством връзките по-долу.


Сподели ме:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.