Юни 2017. Раздвижване


В очакване на лятото, да кажем добре дошъл и на юни!

Месец, с преобладаваща женска енергия и подчертано кардинално влияние, особено през втората половина. Повече стабилност, повече възможности по въпроси свързани с дом, майчинство, партньорски и любовни отношения. предпоставка за творчески изяви, в сферите на изобразително изкуство, музика, литература, кино.

Влиянието на Меркурий ще усещаме откъм три различни знака, в три различни проявления – подвижен, земен и кардинален. Венера, доста се „поизмъчи“ в Овен, но сега идва ред да изпитаме, да се насладим на нейното благотворно влияние от Телец, знакът който тя управлява. Марс, още в началото на юни влиза в знака Рак и ще спомага в изпълнението на целите, намеренията свързани с домашния уют и бита. Юпитер става директен в знака Везни, белязан от Пълнолунието в Стрелец и всъщност той ще е този който ще вкара тази нотка на оптимизъм и свежо раздвижване. Добра предпоставка в сферите на международните дипломатически отношения, законодателството, банките. Сатурн, все така продължава да върви назад, и всъщност това е последната му ретроградна фаза в знака Стрелец. Нептун става ретрограден в знака Риби.

По – значимото

1 – 4.06. Продължават наситените, многообразни, аспекти с които изпратихме месец май. Венера върви към съвпад с Уран, точен на 3 юни. Когато тези две планети се срещнат, се получава силно наелектризиране не са изключени внезапни и разстърстващи събития в различни сфери, но понеже имаме Венера, то може да се очаква те да бъдат в тези на чувствата, на притежанията. Могат да възникнат под форма на нестандартни, екстравагантни любовни преживявания, внезапни влюбвания, но …  също и разлюбвания, силна ревност. Различни положения могат да настъпят и във финансов план. Всеки аспект с Уран е непредсказуем, а в знака Овен всичко ще се развива бързо, динамично, с размах, подходите ще са новаторски. Изобщо, очаквайте едни неочаквани неща! В този период се случва и точната опозиция Слънце – Лилит.

4.06. Вечерта, Марс навлиза в кардиналния Рак. Действията сега ще бъдат подвластни на по-дълбоки чувства и емоции. Повече любовни и романтични преживявания, особено за хората с подчертана водна, както и женска енергия в хороскопите; Слънце в Близнаци в секстил с Юпитер, и точен квадрат с Нептун в Риби. Това може да предизвика известно объркване както в собствената значимост, мисли и представи, така и по отношение на взаимоотношения.

6.-106. Венера влиза в Телец, а малко след полунощ на 7.06, Меркурий в Близнаци. И двете планети дето се вика си стъпват на мястото! Идва ми на ум фразата – „Ще ти говоря за любов“ и всъщност, не само щети говоря, но и ще подплатя това с действия, казва пък Марс от знака Рак, отправяйки секстил към вече по-спокойната, стабилна  и любвеобилна Венера, а между тях двамата, е не кой да е, а Меркурий! Аспектите са най-точни на 8 – 9. 06 когато е и Пълнолунието в Стрелец в почти деветнадесетия градус на знака. То се случва в 16.10ч, а на неговия фон, час след това се обръща и Юпитер и застава в стационарна позиция. Малко големичък е орбисът за да се отчете тригона, но пък се случва на фона на добри аспекти между лични планети.Това Пълнолуние може да бъде добро за реализация на намерения, свързани с различни идеологии. Човек да е прозрял, да е узрял както се казва за тях!

13-19.6. Меркурий в тригон с Юпитер, На фона на добрата комуникация, широките възгледи и идеи, може да се прокрадва и фалшива нотка, преувеличаване, предизвикано от точната квадратура с Нептун /стационарен/. Същевременно Слънцето, започва да отправя опозиция към Сатурн и секстил с Уран. Сблъсъци на лични интереси, но и търсене на новаторски подходи в разрешаването им.

20.06 Венера в секстил с Нептун – какво друго, освен любов и творчество!

21.06 Слънцето влиза в знака Рак и бележи лятното слънцестоене в 7.24ч, а по обед в 12.57 го последва и Меркурий като изгаря в неговите лъчи! Картата откъм аспекти е хармонична, но самото навлизане се случва това изгаряне на Меркурий не е твърде на добре добро. Освен това в картата /с координати за София/, то попада в дванадесети дом, а на куспидата му стои знака Близнаци! Това може да внесе известен смут и затъмнение в комуникацията,подвеждаща, тайна информация.

24.06. Новолуние в Рак /2.47/ гр в 5.30 сутринта. Най-точният аспект с него е Меркурий в съвпад. На този фон, Венера отправя тригон към ретроградния Плутон в Козирог. Добре е да се постави ново начало свързано с дом, семейство, имуществени въпроси касаещи личния и семеен комфорт

Месецът изпращаме с леко напрежение откъм кардиналните знаци. 

Пожелавам ползотворен юни!

Авторска статия

Нели Станева

Забележка: Тенденциите са общи. Горните аспекти, ще се проявят индивидуално при всеки един, в зависимост от неговата рождена карта. Никога не отнасяйте груповите прогнози към себе си в буквален смисъл. Тяхната цел е единствено да представят общата картина на небето! 

Запазени права. Може да споделите чрез връзките по-долу или активен линк!

Заглавно изображение- лична фотография


Сподели ме:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.