Новолуние в Лъв – 23.07.17


На 22 юли в 18.15ч, Слънцето навлиза в знака Лъв, където го очаква Марс, попадайки в лъчите му /точният съвпад е на 27 юли/. На следващия ден, 23 юли се присъединява и Луната. Изключително егоцентрична огнена ситуация! Интересно ще е това Новолуние, особено за лъвските Слънца в първите градуси, това ще рече за хората родени между 22-25 юли.

 

В картата с координати София, новолунието попада в десети дом, управляван от Луната, а знака Лъв се явява управител на единадесети, където на върха е Северния възел и Меркурий. Раздвижване в социалната сфера, лични изяви, по – мащабни и смели начинания в които водещи ще са новаторски подходи, творческият елемент. Силна подкрепа от приятелски среди, големи организации. Шанса и късмета ще са добри спътници. Вижте, Юпитер в съвпад с Фортуна на асцендента! Но, медалът винаги има две страни. Изгарянето на Марс може да напомпа и да пообърка представите за самите себе си, както и границите за собствените възможности, а от там да последват и неадекватни, нереалистични действия. Това важи за дните около новолунието, а опозицията Венера – Сатурн, допълнително може да провокира междуличностни сблъсъци, напрежение в общуването /остта 3 – 9/. В личен план, да не се прибързва, нека да бъдат, обмислени действията. При толкова огън, обаче… това трудно ще се случи.

Някъде прочетох доста стряскащи неща и статистики свързани с този съвпад, който се е случвал и на други новолуния през годините, най-вече за масови катастрофи – самолетни и по-вода, както и разрушителни земетресения. Някои от тези събития проверих. Естествено, оказа се, че наред със самото Новолуние на небето е имало и други утежняващи аспекти. Т.е. само по един фактор не може да се съди и да се правят кардинални заключения. Факт е, обаче че тези дни има висока сеизмичност при нашите съседи на запад, юг и югоизток. Надявам се тези процеси да отшумят, да няма фатални последици и да не ни достигнат.

И за по – оптимистичен завършек, хубаво е, че Слънце и Марс в дните до 15 – 16 август ще вървят близо един до друг /на едно разстояние от пет градуса/, и повечето от аспектите които ще отправят и получават  са хармонични, а това дава сила и добра лична енергия. Време за повече самоинициативи и творчески прояви, игри и развлечения, забавления с деца. Пясък, плаж, море, отмора, изобщо време за горещи летни удоволствия!

Слънчеви дни ви пожелавам!

Да ви е спорно лятото Лъвове!

 

 

Нели Станева – Плерома

Забележка: Тенденциите са общи. Горните аспекти, ще се проявят индивидуално при всеки един, в зависимост от неговата рождена карта.

Сподели:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.