Ретрограден Меркурий в Дева и още нещо.. 13.08.17


Предстои поредна ретроградна фаза на Меркурий. Наблюдавам, че хората все повече се дразнят от това „натякване“ и информация от сорта какво трябва и какво не трябва да правят през тези дни. Тя буквално ги залива и това, в повечето случаи са статии „копи – пейст“ на журналисти, които си присвояват части от различни публикации на колеги, за да сглобят накрая една, най-често с подвеждаща и доста обобщена информация!

Истината е, че Меркурий оказва своето влияние и с негово участие стават доста големи бъркотии, за щастие не толкова фатални поради естеството на планетата. Но, по – важното в случая е не да се чете обща информация, а човек да разбере индивидуално, спрямо своята рождена карта къде точно ще се случи това събитие и как пряко би могло да го засегне. Какво да прави или да не прави, какви могат да са последствията и т.н., а не да се „вкарва“ сам, най-често в „чужди филми“. Всъщност, това важи и за останалите планети, за астрологията… 

По тази причина, ще споделя лично отношение и решение, като чрез него отговарям и на хора, които ме питат: „Къде се губиш?, Защо не пишеш вече толкова често?”. Спрях с писането на месечни прогнози, защото се убедих, че нямам полза да го правя. На първо място, някои хора започват да си внушават неща, които изобщо не се отнасят до тях и често се страхуват съвсем необосновано, други пък попадат в крайна еуфория, четейки за „някакъв супер аспект”… без изобщо да разбират от аспекти! Освен това, писането на общи прогнози отнема време /само истински астролог ще разбере за какво говоря/. И все повече започнах да се питам. Към кого въобще насочвам общите си прогнози, трудът си, обяснявайки подробно градуси, часове, аспекти, кое откъде идва, накъде отива и т.н…? Към колегите астролози – със сигурност не, те знаят достатъчно. Към тези които се интересуват сериозно? – те трябва да намерят своя добър учител и да учат! Тези пък, които искат да разберат повече за себе си чрез астрологията, но не им се учи, ще си направят качествена астрологична консултация и така ще научат това което ги интересува. И така, средно положение няма, а ако има то често води до… никъде. 

В сайта продължавам с кратки лични интерпретации на по-важни небесни събития, информация за интересни заглавия, някои творчески проблясъци.

И след това леко отклонение, накратко за Меркурий! По голямата част от тази ретроградна фаза ще премине в знака Дева. Стационарната фаза и самото обръщане на Меркурий, ще се случат при напрегнати аспекти с Нептун и Антарес. В негативен план – невярна, подвеждаща информация, педантизъм, буквоядство, заяждане, грешки при кореспонденция, грешки в сметки /счетоводство/, грешки в медицински изследвания, както и лъжливо милосърдие – оста Дева – Риби! В положителен – смислено, осъзнато общуване, добър анализаторски подход в делата, връщане към отминали теми, изясняване на отношения, изправяне на отминали грешки, време за размисъл. На кого и как обаче, отново допираме до рождената карта, и най – вече до еволюционното ниво на съзнание на отделния човек!

Планетата е стационарна от 9 август –това е изключително концентриран период /да се има предвид горното и в положителен и в отрицателен смисъл/. Същинската ретроградна фаза започва на 13 август в 4.00 сутринта и ще продължи до 5 септември. Самото директно „обръщане” ще бъде белязано от предстоящо Пълнолуние и хармоничен аспект с Уран – добра предпоставка за по-нестандартно, новаторско виждане и творчески подходи, както и реализиране на намерения.

Това, което е било в ума, нека да намери и своето приложение!  

 

Нели Станева – Плерома


Авторска статия. Ако ви харесва може да я споделите чрез бутончетата или активен линк!

Сподели:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.