Класическа хорарна астрология – Уилям Лили


Ежедневно общувай с небето, наставлявай и формирай своя разум в съответствие с образа на Бога, изучи всички добродетели и бъди дълбоко потопен в тях.

Уилям Лили

Да можеш да отговориш конкретно на зададен въпрос, да го анализираш, да дадеш ценна насока на човека потърсил те за помощ, това са възможности които предоставя раздел от астрологията носещ името хорарна.

За мен е удоволствие да представя и споделя лични впечатления за книгата „Класическа хорарна астрология“, вече и на български език, благодарение на издателство Лира принт. Това всъщност е един класически учебник, който подробно и достъпно може да въведе сериозно изучаващите тази наука в този така интересен раздел от астрологията.

В началото на книгата накратко са разгледани зодиакалните знаци, тяхната природа, общо описание, което дава информация за физиката на човека, градовете и държавите които са под тяхно управление. Обяснени са аспектите, домовете, тяхното значение и какво точно характеризират. По подробно са разгледани планетите /логично, до Сатурн/- значение, качества, терми, местата за които дават указания, орбиси на влияние, таблици с общи правила и есенциални достойнства, основните понятия – сигнификатор, кверент, квезит. Едно от най – ценните неща е подробното разглеждане на дванадесетте дома, тяхното значение и връзката им с въпросите които имат отношение към тях. Обясненията са подкрепени с много на брой интересни примери. По – обширно е писано за значенията на първи и седми дом, както и този, който има пряко отношение към здравето – шести дом. Разгледани са сигнифкаторите, имащи пряко отношение към съответното лице или събитие, тяхното положение в домовете както и аспектите между тях. В края на книгата е поместен речник на използваните важни термини, както и хороскопа и информация за автора, астролога Уилям Лили.

По – долу публикувам кратък откъс, който съм избрала не случайно. Много е важно, преди да се пристъпи към изучаването на хорарна астрология, да се познават много добре знаците, планетите, стихиите… Човек, запътил се да изучава тази материя, трябва да има първо желание и добра основа. Не случайно, часовете по хорарна астрология са в края на всяко обучение и както ние астролозите обичаме да казваме помежду си „тя се явява, черешката на тортата“.

Препоръчвам този учебник. Той е едно много ценно помагало както за астролози, така и за тези, които сериозно са се заели да изучават тази наука.

Откъс от книгата:

За есенциалните достойнства на планетите

Точният начин за преценка в астрологията, първо, е като бъдем съвършено запознати с природата на планетите и знаците; второ, като знаем силата, куража или слабостта на сигнификаторите и успяваме добре да уравновесим в преценката си техните аспекти и някои съчетания; трето, като правилно прилагаме влиянието на съставената карта на небесата и планетните аспекти един към друг в момента на въпроса според естествени, а не нало­жени принципи на изкуството; защото, колкото повече се стараете да „натегнете“ решението отвъд природата, толкова повече увеличавате грешката си. Казва се, че планетата е наистина силна, когато има много есенциални достойнства, което се разпознава според положението й в своя собствен дом, в екзалтация, в своята триада, терм или лице в момента на съставяне на картата. Както, например, във всяка карта на небесата, ако намерите планета в някой от знаците, които наричаме неин дом, тогава тя е есенциално силна – като Сатурн в Козирог или Юпитер в Стрелец.

Есенциално достойнство по дом – При преценката, кога­то някоя планета или сигнификатор е в собствения си дом, тя представлява човек в такова положение, че сякаш е господар на собствения си дом, имущество и щастие; или някой, комуто не му липсва почти нищо от благата на този свят; или ви казва, че човекът е в много щастливо състояние: това ще бъде вярно, освен ако сигнификаторът не е ретрограден или изгорен, или наранен от някоя друга злокобна планета или аспект.

Екзалтация – Ако планетата е в знак, където е екзалтирана, смятайте я за есенциално силна, независимо дали е близо до градуса на екзалтацията си или не – като Марс в Козирог или Юпитер в Рак. Ако сигнификаторът е в екзалтацията си и по никакъв начин не е възпрепятстван, а е ъглов, той представлява човек с надменно поведение, високомерен, който се мисли за нещо повече, отколкото е; защото е забелязано, че планетите в някоя част на зодиака изявяват въздействията си по-очевидно, отколкото в другаде…

Цена: 19лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

15.08.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.