Слънчево затъмнение- август 2017


Още в древни времена, затъмненията са носели важни знамения за кралството, държавата, както и за техния най-първи управник. Тогава обикновеният човек не е имал тази възможност да надникне, да знае своята съдба. Тази привилегия е имал само кралят, затова и астрологията е наричана кралска наука!

Тази година, слънчевото затъмнение се случва на 21 август, в 29-я градус на знака Лъв. Много се изговори и написа за това явление и какви ли не страховити неща прочетох. Да, на затъмнения се случват важни и съдбоносни събития – за някои чакани, за други изневиделица. Това обаче, съвсем не означава, че те непременно ще бъдат лоши и страшни. За да се случи обаче каквото и да било, то трябва да е много добре показано в рождената карта както на държавата, така и на отделния човек. Иначе, всичко друго си остава едно красиво небесно явление, на което просто трябва да се насладим! За нашата страна то няма да е видимо. Привилегията ще бъде за хората които се намират на територията на САЩ.

Това, което е от значение, чисто практически, енергията около дните на самото затъмнение е сведена до минимум и е добре, хората да не се претоварват както физически, така и емоционално. Това важи особено за тези с лъвските слънца, родени в дните 20-22 август. Те ще могат да усетят най-силно енергията на това затъмнение, а за някои от тях то ще донесе и значими промени в живота.

В положителен смисъл, това огнено слънчево затъмнение ще подчертава индивидуализма. То носи в себе си мощен творчески заряд. Ще подкрепя лидерството и новите идеи. Ще придава сила на личната волята, личната издържливост, ще помага за себереализацията. Не мога тук да не визирам и точния съвпад на стационарен Сатурн с Лилит, който се случва на този фон и е в хармонична конфигурация със затъмнението. А, дали ще успее планетата която дисциплинира и ограничава всичко до което се докосне, да ограничи и подчини нейната енергия, да изправи всеки пред онези свои явни и подсъзнателни страхове, които спират вярата и прогреса /Стрелец/?

Завършвам с една мисъл на известният средновековен астролог Уилям Лили. Той казва: „Въздържай се от предсказания против обществото, в което живееш. Не предсказвай смъртта на своя управник, макар и аз да знам от своя опит, че Reges subjacent legibus Stellarium ( и царете се подчиняват на закона на Звездите)“

Бъдете ведри, слънчеви, добри! 🙂

Нели Станева – Плерома


Сподели:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.