Нови прозрения в астрологиятаПрез 1981 година в Бъркли, Калифорния се провежда седемдневен семинар на тема Юпитер – Сатурн и материалите поднесени в тази книга се базират именно на него. 

Книгата е разделена на осем глави, които са изведени от общо шестнадесет лекции, изнесени от астролозите Стивън Аройо, Лиз Грийн, Алън Оукън, Джим Фейл. Съдържа оригинални астрологически идеи и изследвания. Преведена е на 10 езика. Излиза за първи път през 1984г, като следва и преработено издание. На български език можем да се докоснем до нея благодарение на издателство Лира принт.

Книгата е истински балсам за душата на астролога, който търси и изследва най-дълбоките, и потайни кътчета на душата и има по – скоро психологическа насоченост. Някои от главите са поднесени в типичният стил на Грийн и Аройо, под форма на разговори с аудиторията. Книгата, много точно отговаря на заглавието си и определено ще донесе нови познания за много хора. Няма точни правила, схеми и готови отговори, книгата е написана така, че да предизвика размисъл и желание за индивидуално изследване на всеки според нуждите и нивото. Това я прави ценно и увлекателно четиво.

Материалите в книгата са поднесени майсторски от авторите. Разгледан е подробно съвпада Юпитер – Сатурн /през 60-70-те и 80-90-те години/, влиянието му в мунданен план, както и на личностно ниво. И още, как взаимодействаме един с друг, как това е отразено при съпоставяне на рождените карти. Изключително интересна глава, посветена на митологията и поднесена увлекателно от Лиз Грийн. А съветите и прозренията на Стивън Аройо за ключовите проблеми на астрологията в съвремието, както и споделените методи за синтез на хороскопа са просто безценни и поднесени в ненатрапчивия и точен стил на автора.

Най-горещо препоръчвам тази книга! Тя  е от тези, към които можеш да се връщаш непрекъснато и винаги да откриваш по нещо ново!

Откъса от книгата който съм избрала, напълно се покрива с личните ми разсъждения.

„Не бива да се постулира множеството, ако няма нужда от това.”

Уилям Окам

Защо мечтаем за големи количества теории и данни, ако не са ни потребни? Тази фраза казва: дръжте нещата възможно най-прости, най-простото е най-добро, ако ще свърши работа. Би трябвало да търсим онази процедура, теория, метод или техника, които изискват и най-малко допълнителни предположения, модификации и сложни детайли, необходими за работата.

Но правим ли го в астрологията? Може би трябва да послушаме съвета на Уилям Окам. Днес изглежда, че мнозина астролози явно се опитват да направят нещата възможно най-сложни само за да демонстрират псевдоинтелигентност, без никаква ясно определена цел или посока. Има нещо в природата на ума, което обича да създава проблеми. То би могло да бъде наречено душевната болест на западния свят – че развиваме интелекта в толкова тесни граници, изолирано от останалата част от съществото ни. Вече не можем да приемаме простите неща по прост начин, без да ги преработваме през прекалено енергизирания си компютъроподобен ум. По същество на запад сме научени много да се гордеем и да извличаме голямо удоволствие, като създаваме проблеми и после ги разрешаваме или се правим, че ги разплитаме. Но има ли някаква полза от тези предполагаеми решения? В много случаи те до голяма степен са балони – чисто абстрактно предположение или серия от безсмислени класификации с прикачени безсмислени етикети. Както казваше един от моите учител, доктор Рандолф Стоун: „Умът обича глупостта!“ Някои от най-„интелигентните“ хора, които винаги излизат с много умни отговори за всичко, както лесно се забелязва, са сред най-нещастните души на земята, абсолютно затънали в умовете си. Такива хора винаги се чувстват много разстроени, когато не могат да решат проблема, който сами са създали!

Сега вероятно вече се чудите какво общо имат всички тези философски забележки със „синтеза на диаграми“. Добре, да видим; не можете да имате „синтез“ просто чрез анализ. Анализът прави дисекция, разчупва цялото. В практикуването на астрологията трябва да прилагате някакъв анализ, но за да стигнете до окончателен синтез, този анализ трябва да има холистично, синтетично виждане като основа и фон. А истинският синтез идва само чрез по-висша, по-широка гледна точка; тогава успявате да зърнете повече от цялото. И така, цялата тази юпитерианска философия (принципът, обратен на меркурианския анализ) е опит, всички ние да бъдем отведени на по-високо равнище на разбиране, откъдето ще е възможно, по-обширно, по – обхватно виждане.““

Цена: 18лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

26.11.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.