Юпитер, Сатурн, Уран през 2018-година на Луната


Годината която предстои ще бъде подвластна на Луната. Акцента ще бъде върху майчинството, семейството, рода. Това предполага да сме по-толерантни, по-отдадени на най-близките си хора, на децата, изобщо една година за проява, докосване до женската същност.  Среброто ще бъде отново на мода, както и белите перли и кристали. Подобни ще са и цветовете в облеклото – бели, перлени, сребристи в съчетание с нежни, ефирни и прозрачни материи, по-изчистени модни линии, без прекалена натрапчивост. Като цяло, през годината водните знаци ще се чувстват най в свои води. Това ще бъде допълнително усилено от Юпитер, който сега се движи през Скорпион /женски, воден знак/ и ще подчертава горното влияние. Сравнително хармоничен ще е този транзит без особени напрегнати аспекти, напротив сегашния тригон с Нептун макар и разпадащ се ще се повтори и догодина, както и секстила с Плутон. Това ще се отрази благоприятно на социалната сфера, раждаемостта, както и на различни дейности в областта на медицината. Юпитер в Скорпион също може да породи засилен интерес към духовността, изучаване окултни науки и практики, стимулиране и окрупняване на едрия бизнес, застрахователния сектор, лекарствената индустрия /дори вече наблюдаваме такива/. Изобщо, там където има големи пари се очаква и голямо раздвижване. Монетата обаче има винаги две страни и не може да се сложат всички под общ знаменател. В напрегнати аспекти Юпитер обикновено дава недоволство и прекаляване – в харчене, хранене, прекалено налагане на собствени възгледи, собственическо отношение. Знаците Лъв и Телец е възможно да попаднат в точно такива ситуации. Планетата ще бъде в ретроградна фаза от 9 март до 10 юли, а на 8 ноември Юпитер напуска Скорпион и сядайки на своя трон ще радва Стрелците, но до тогава има време.

А в ранното утро на 20 декември, в 6.46 предстои едно друго важно събитие за което вече се говори много и това е ингресията на Сатурн в знака Козирог. Случва се два дни след Новолунието в Стрелец. Малко самотно е това навлизане на Сатурн, защото планетата не сключва никакъв мажорен аспект с някоя друга. Една Лилит на около 5 градуса го чака там, но аз не искам да преекспонирам с това защото 5 градуса за този съвпад са си отстояние. Надеждите на хората са за повече ред, повече законност, справедливост и организираност, и едно силно желание „всеки да си получи заслуженото“.  И определено ще го получи, но първо на най – лично ниво. През предстоящите три години, Сатурн ще се докосне до Слънцето на всеки един Козирог и това ще донесе за тях едни по-кардинални промени. Не обичам да се „заигравам“ със Сатурн и да обобщавам, защото както се вика – всеки със съдбата си. Всичко се свежда до това какво му е заложено по рождение на човек, какъв характер има, как понася трудностите, какви лични устои притежава.  И при една добра съдба и добри аспекти значимото което му се случи ще е по конструктивен начин, с добри ползи, а когато аспектите са напрегнати, то нормално е случващото се да изправи човек пред изпитания. Така е в живота, не може да е еднакво за всички – един  го брули вятър и неволи – става, отърсва се и продължава, друг се пречупва пред най-малките трудности. Това ще бъде един своеобразен изпит на една планета силна, тронова, но в никакъв случай единствено действаща от цялото! И това е много важно да се осъзнае! Освен Козирозите интересни времена се очертават и за Овен, Везни, Рак. При всички случаи промените ще са важни, знакови!

Във властта, съдебната система, изобщо по високите етажи ще има напрежение, ще има разбутване и кардинални промени! Но аз мисля, че това е само началото, както се казва – подготовката и каквото има да се случва ще е по-скоро през 2019 – 2020, когато предстои съединението на Сатурн с Плутон, а през 2020 и с Юпитер – тогава близкият съвпад на двете социални планети с най-трансформиращата Плутон мисля, ще бъде предпоставка за по-дълбоки промени в управата, от там и в държавата и то на много нива, но има време. През тази година, Сатурн ще стигне най-много до деветия градус на Козирог и кой знае какви напрегнати аспекти до края й няма да има /говоря главно за висшите планети и Юпитер/, дори напротив, предстои земен тригон с планетата Уран, която на 15 май ще преминава в знака Телец. Това ще е интересен и в някои отношения и непредсказуем 7 – 8 годишен период за Телците, нещо което те не обичат много. След доста тежкият транзит през знака Овен, който беше на моменти взривоопасен и донесе промени, но подпомогна и за бързото развитие на новите технологии, индивидуалните постижения, новаторството, дори по едно време се заговори за присаждане на човешка глава /по Овена/. Сега е време за революция в отношенията, изкуствата, финансовата система. Да видим, все по самодостатъчни и отчуждени ли ще са хората или ще намерят нови, вълнуващи подходи един към друг.. Ще видим какви ще са новите ценности, новото изкуство, как ще творим, какво ще четем. Във финансовата сфера – ще се промени ли платежната единица, ще стане ли разплащането с биткойни нещо масово и нормално? Ще се разплащаме ли в евро и в България или балонът Евросъюз предстои да се спука и още много, много въпроси за дълъг период от време, а отговорите предстои да разберем! 

Авторска статия, тенденциите са от най-общ характер. Не ги съотнасяйте изцяло към себе си. 

Плерома


Сатурн ще бъде в Козирог до 17.12.2020г.; Уран остава в Телец до 26.04.2026г.

Сподели:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.