Сатурн и Луната са свързани, понеже и двете небесни тела са ангажирани с изграждането на формите и органичните струк­тури. Но докато лунният цикъл засяга самия поток на жизнената енергия в динамичната сфера на двойнствеността, Сатурн се явява космическото средство, което концентрира в образуващия се организъм „волята да формира“, която фактически е външна за този организъм. Затова за Сатурн се казва, че представлява силата на кармата. Сатурн удържа в определени граници посто­янния поток лунна енергия, която иначе щеше да разпространя­ва във всички посоки онзи импулс, който Луната е получила от Слънцето по новолуние. Сатурн поставя граници пред разпрост­ранението на оплодената от Слънцето Луна. Но Сатурн без Лу­ната щеше да е като логика при отсъствието на мисли. Логиката е дефинирана като „точно мислене“, като в случая Сатурн обез­печава точността, а Луната – мисленето!

И още, за Сатурн се казва, че символизира бащата, а Луната – майката. Но бащинството на Сатурн трябва да бъде ясно раз­граничавано от бащинството на Слънцето. Слънцето е оплодителната енергия на „живота“, която работи с оглед на чистото освобождаване на творчески потенциал в лунната утроба. Изказано на биологичен език, Слънцето е мъжът изобщо, оплождащ всяка и всички жени. Но Сатурн представлява определен мъж, който е баща на дадено дете; мъж със специфична наследстве­ност и определен темперамент, на които ще бъде изложено дете­то през периода му на формиране и развитие. Този отделен мъж ще използва бащинството си, за да установи за детето набор от принуди, които ще станат основния фактор за определяне възмож­ностите на детето да постигне индивидуална интеграция на би­ологично и психоментално равнище.

Сатурн е планета. Слънцето и Луната са двете светила. Разли­чието е съществено и никога не бива да го забравяме, защото в такъв случай лунният цикъл губи много от основното си значение.

Дейн Ръдиар

Лунният цикъл

Цена: 12.00лв

Ако желаете да купите тази книга или се нуждаете от повече информация за нея, пишете ми чрез тази форма:

Доставката за цялата страна се извършва с куриерска фирма „Спиди“, с наложен платеж.

За територията на гр. София, се предлага доставка до адрес на цена 4.00лв.

Към всяка една поръчка ще получите ръчно изработен от мен разделител за книга.

Срок на доставка до 3 работни дни.

Ако имате друго предпочитание за начина на доставка – упоменете го.

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.