Новолуние в Риби, Марс в Козирог, ретрограден Меркурий – март 2018


Утре следобед е точният съвпад на Слънцето и Луната който бележи новолунието в последните градуси на знака Риби /15.11ч/. Енергията е по-слаба и желание за действие и изяви няма и това е напълно нормално. В изминалия месец усетихме един много слаб Марс, който независимо от огнената си позиция беше доста „удавен“ или по правилно попарен от цялото това рибешко настъпление. То не бяха вируси, инфекции, объркани хора, объркана държава /случаят ЧЕЗ, от момента на разбиране за него и проследен по дни е много показен за периода/. Но и това бавно отшумява и друго ще го последва.. Добрата новина е, че паралелно с новолунието, няколко часа по-късно Марс влиза в знака на своята екзалтация Козирог. Това ще внесе воля за действие, придружена със силна амбиция и постоянство в делата, а начините на проява ще бъдат по-премерени, структуриран и в никакъв случай с рогата напред!

В идните дни на небето и в живота ще настъпи наситена кардинална ситуация, на фона на която изпъква поредната фаза на ретроградния Меркурий /банално напомняне за някои, съществена необходимост за други, датата е 23 март/. Та, ако имате планове да свършите нещо по-важно направете го в дните 19-20 март. След тази дата не бих казала, че ще е твърде удачно, освен ако не е крайно наложително. Тази фаза ще продължи до 15 април.

За кардиналните знаци периода ще е доста динамичен, наситен и не безинтересен. Това касае най-вече овните и козирозите. Време на силно его, време за разбутване на отминали теми, време в което могат да се изрекат тежки думи, някои от тях прибързано, избухливо, импулсивно и понякога не на място, и всичко това ще среща сериозен отпор – здрава ръка, силен контрол, сблъсък на и между авторитети и в крайна сметка поставяне на нещата по местата им. Съвпада на Марс със Сатурн поначало е свързан със силна вътрешна устойчивост, дава голяма дисциплина, отговорност, амбиция и не търпи противоречия и мърдане и в периода за който пиша ще действа много мощно влизайки в досег с всички лични планети /включително Слънце/ и аспектите не са само хармонични, с изключение на този с Венера, която донякъде ще се яви балансьор и миротворец от знака Телец където ще влезе в края на март. Но запомнете, че така наречените твърди аспекти дават много повече възможности и много повече мотивация, особено за осъзнатите и устойчиви хора!

Така, че нужно е внимание в тези дни особено ако си имате вземане даване с хора от които зависите – шефове, хора на властта, институции. И ако не може да повлияете на ситуациите /защото в много случаи не може/, добре е да знаете поне защо ви се случват.

Посочените тенденции в анализа са от общ характер.

 

Плерома

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.