Прогресии, дирекции и ректификация


Тази вечер в 18.15 Слънцето навлезе в първият знак на зодиака – огненият Овен. С това настъпи астрономическата пролет, а с нея започва и новият годишен астрологичен цикъл. Картината на небето е подчертано кардинална със силно присъствие на планети в стихиите огън и земя. В едно изречение – огнен темперамент и импулсивност в съчетание с практичност и умереност, една не особено лека комбинация в която компромиса и съобразяването ще са много необходими!

Бъдете изпълнени с енергия,  смели и целеустремени, непредубедени и откровени, какъвто е Овена! Приветствайте новите идеи, радвайте се на живота, приемайте го мъдро с всичките му окраски и предизвикателства. Нека ви спохождат добри вести, мир и любов да има в сърцата ви!

Честита пролет! 🙂

И в тази типично пролетна вечер, на топло и уютно в къщи държа в ръцете си книга, която е може би една от най-желаните и чакани за всеки който се занимава по – сериозно с астрология, а именно такава която е свързана с ректификация на рожденната карта. Книгата „Прогресии, дирекции и ректификация“ на изд. „Лира принт“ в която авторката споделя опит от своята практика е разделена на две основни части като в първата са разгледани основни методи и техники, включително и разяснения свързани с изчисления „на ръка“/това на някои може да им дойде малко объркващо, но все пак книгата е писана 70-те години/, а втората съдържа практическа част в която са разгледани подробно няколко случая /и по специално съдбата на семейство Кенеди/. 

Книгата е съвсем кратко ръководство което по скоро може по някакъв начин да допълни знанията на астролога, но не разяснява и обяснява всичко в детайли и разбирането може да дойде ако се вникне в посочените примери. Освен това, преди да се заеме някой с ректификация трябва да е усвоил добре много други знания в астрологията което означава, че нивото му трябва да е доста над-основното и поради тази причина книгата не е подходяща за начинаещи.

 Избрала съм този кратък откъс от книгата :

„Неспособността да се осъзнае, че характерът е съдба, е причинил много пропуски в астрологическите про­гнози. Когато две планети, които са в квадратура една към друга в наталната карта, се изместят до тригон, ще произте­кат събития, които предизвикват индивида да се изправи пред вътрешния конфликт, символизиран от квадрата, и да го про­работи. Ако конфликтът бъде успешно интегриран, ситуаци­ята ще се развие добре и резултатът ще е положителен. Ако вътрешното противоречие не е хармонизирано, човекът ще се сблъска с проблеми, характерни за съответните планети. Трябва да се вземат предвид всички фактори: рождените и прогресивните планети, техните знаци и домове, включител­но домовете, заети и управлявани от планетите, с които фор­мират аспекти. Също е необходимо да се разгледат планети­те съуправители, когато знакът е управляван от две планети, както Марс и Плутон споделят властта си над знака Скорпи­он. Един аспект може да се разклони върху голяма част от картата и да символизира широк спектър от възможности относно явните събития. За щастие, астрологията е повторяема. При тълкуване­то на характера (рождената карта) и събитията (текущите конфигурации), всяко важно нещо ще бъде показано по някол­ко начина. Както вече посочихме по-горе, рисковано е да се прави прогноза от един-единствен аспект. Всичко важно ще бъде указано от редица различни конфигурации, всички на­сочващи в същата посока, в диапазона тъкмо да влязат в орбиса на влияние до момента, в който го напускат.

С риск да усложним проблема, поддържането на хума­нистичния подход е още по-трудно, когато човек премине от описване на характера към обсъждане на събитията. Ясно разбираемо е, че рождената квадратура Марс/Сатурн сим­волизира природната склонност на човека или да работи до изнуряване, или да блокира себе си прекалено много, докато се съпротивлява на ограниченията на своята воля или е пре­калено суров към себе си. Но транзитен или прогресивен ква­драт между Марс и Сатурн обикновено се интерпретира като заплаха от света, а не като напомняне човекът да бъде разу­мен и отговорен.

Възгледът, представен тук, предполага, че картата е ог­ледало. Диаграмата на раждането показва основните тенден­ции в характера, които сме вградили в нашата природа. Про­гресивната графика демонстрира разгръщането на тези склон­ости в действие. Аспектите (и всичко останало в диаграма­та) представляват психологически принципи, но аспектите в текущите конфигурации (транзити или прогресии) показват пси­хологическите тенденции, пренесени в осъществяващи се дей­ствия. Напрегнатите аспекти представляват психологически конфликти в нашата природа или между желанията ни и света, ако настояваме, че трябва да имаме онова, което искаме, за сметка на другите.“

Книгата може да бъде закупена и онлайн от сайта на издателство Лира Принт с 20% отстъпка.

Плерома

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.