Прогресии, дирекции и ректификация


И в тази типично пролетна вечер, на топло и уютно в къщи държа в ръцете си книга, която е може би една от най-желаните и чакани за всеки който се занимава по – сериозно с астрология, а именно такава която е свързана с ректификация на рождената карта. Книгата „Прогресии, дирекции и ректификация“ на изд. „Лира принт“ в която авторката споделя опит от своята практика е разделена на две основни части. В първата са разгледани основни методи и техники, включително и разяснения свързани с изчисления „на ръка“/това на някои може да им дойде малко объркващо, но все пак книгата е писана 70-те години/, а втората съдържа практическа част в която са разгледани подробно няколко случая /и по специално съдбата на семейство Кенеди/. 

В това заглавие Ципора Добинс разглежда основни методи и техники с които се работи при изчисляване на точният час на раждане. Разгледани са детайлно и редица примери чрез които се вниква по-добре в материята. Добре е да се има предвид, че преди да се заеме някой с ректификация трябва да е усвоил много други знания в астрологията което означава, че от съществено значение е задълбоченото познаване на основните астрологични принципи, съответстващите им психологически значения и възможните събития, които биха могли да произлязат от тези психологически тенденции и подтици. Книгата е подходяща за хора които имат добра основа по астрология, над средно ниво.

 Избрала съм този кратък откъс от книгата :

„Неспособността да се осъзнае, че характерът е съдба, е причинил много пропуски в астрологическите прогнози. Когато две планети, които са в квадратура една към друга в наталната карта, се изместят до тригон, ще произтекат събития, които предизвикват индивида да се изправи пред вътрешния конфликт, символизиран от квадрата, и да го проработи. Ако конфликтът бъде успешно интегриран, ситуацията ще се развие добре и резултатът ще е положителен. Ако вътрешното противоречие не е хармонизирано, човекът ще се сблъска с проблеми, характерни за съответните планети. Трябва да се вземат предвид всички фактори: рождените и прогресивните планети, техните знаци и домове, включително домовете, заети и управлявани от планетите, с които фор­мират аспекти. Също е необходимо да се разгледат планетите съуправители, когато знакът е управляван от две планети, както Марс и Плутон споделят властта си над знака Скорпион. Един аспект може да се разклони върху голяма част от картата и да символизира широк спектър от възможности относно явните събития. За щастие, астрологията е повторяема. При тълкуването на характера (рождената карта) и събитията (текущите конфигурации), всяко важно нещо ще бъде показано по няколко начина. Както вече посочихме по-горе, рисковано е да се прави прогноза от един-единствен аспект. Всичко важно ще бъде указано от редица различни конфигурации, всички на­сочващи в същата посока, в диапазона тъкмо да влязат в орбиса на влияние до момента, в който го напускат.

С риск да усложним проблема, поддържането на хуманистичния подход е още по-трудно, когато човек премине от описване на характера към обсъждане на събитията. Ясно разбираемо е, че рождената квадратура Марс/Сатурн сим­волизира природната склонност на човека или да работи до изнуряване, или да блокира себе си прекалено много, докато се съпротивлява на ограниченията на своята воля или е пре­калено суров към себе си. Но транзитен или прогресивен ква­драт между Марс и Сатурн обикновено се интерпретира като заплаха от света, а не като напомняне човекът да бъде разу­мен и отговорен.

Възгледът, представен тук, предполага, че картата е ог­ледало. Диаграмата на раждането показва основните тенден­ции в характера, които сме вградили в нашата природа. Про­гресивната графика демонстрира разгръщането на тези склон­ости в действие. Аспектите (и всичко останало в диаграма­та) представляват психологически принципи, но аспектите в текущите конфигурации (транзити или прогресии) показват пси­хологическите тенденции, пренесени в осъществяващи се дей­ствия. Напрегнатите аспекти представляват психологически конфликти в нашата природа или между желанията ни и света, ако настояваме, че трябва да имаме онова, което искаме, за сметка на другите.

Цена: 11лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

20.03.2018г

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.