Лунните дни и камъните


Основното астрологично значение на Луната е връзката й с нашето емоционално състояние и нашите най-ежедневни потребности. Доброто познаване и съобразяване с движението на нощното светило може да ни каже много за самите нас, да ни помогне да си дадем обяснение защо не сме едни и същи всеки ден…

В рубриката Ревю на книги ви представям най – новото заглавие на издателство Лира принт, „Лунните дни и камъните“. Книгата съдържа лекции на руския астролог и езотерик Анатолий Николаевич Рижов /18.03.1938-09.04.1996/, един от най-добрите ученици на Павел Глоба. През 1989 година организира свое училище с два факултета: йога и астрология. След две години обхватът на лекциите се разширява с обучения по таро, магии, руни, нумерология и кабала в още много градове в Русия.

Книгата ще бъде интересна за тези които търсят по-тясна връзка между Лунните дни, камъни и минерали. В настоящото заглавие са описани дните от лунният календар и тяхната космическа връзка с минералите, кристалите и скъпоценните камъни. Написана е в две части, като в първата са разгледани подробно лунните дни, тяхната символика и камъка който се свързва с тях, неговото значение и лечебни свойства. Втора част съдържа практическо приложение. За удобство на читателя в края на книгата е поместен азбучен указател на всички камъни и минерали.

Книгата е по-скоро любопитно четиво, написана в лек и бих казала доста хумористичен стил което може да не се понрави на всеки, но пък е преиздавана цели четири пъти в Русия! Предназначена е за широк кръг читатели.

Ето и кратък откъс:

Символът на двадесетото лунно денонощие е Орел. Ето в този ден има страшна тъга по летенето, иска ти се да полетиш. Астрални пътешествия в нощта срещу 20-ото денонощие. И е ден на духовни практики, само че тряб­ва да се осъществяват само през първата половина, тоест през деня, преодоляване на съмненията. Какво е преодо­ляването на съмненията? Избор. Съмнението е дуализъм. Избор на нещо. При това резултатът ще е същият, какво­то и да изберете – никакъв. Ето. Придобиване на стожер. Какъвто и да е, само да го има. Ден на избора изобщо, след паяка, след изпитанията, които сте понесли през 19-ия лу­нен ден. Например в 19-ия лунен ден при вас са дошли 6 вампири, с четирима сте се справили, за останалите двама не са ви стигнали силите. Отпочинали сте си и в двадесе­тия лунен ден сте си избрали стожер. На високо равнище това е ден на властта, ден на могъществото – посредством познаване на закона, някакво такова духовно преобразя- ване. Човек започва практически да вижда всичко от ви­сината на орела, тоест общо, почти не обръща внимание на подробностите, вижда гората, а не дървото. Ден на фи­лософията, изобщо ден за сдобиване с висшия смисъл на живота, а и на смъртта. А обратната страна на този ден са скитниците, самотниците, бродещите. Изобщо орелът е символ на религиозен подвиг, но понеже у нас религиоз­ни хора няма, трябва да се говори за това, само че според мене е безсмислено; нравствено отричане от нещо. В християнството за най-страшен грях се смята горделивостта, в йогата – невежеството, но горделивостта именно про­излиза от невежеството, тоест йогите, така да се каже, са по-прави от християните. Горделивостта се появява само у много невежи хора. Човек умен, грамотен, никога няма да се възгордее, защото знае, че нищо не знае, и няма сми­съл да се гордее с това. Друго за 20-тия лунен ден? При­добиване на камъни, тоест намиране на собствен егрегор, имам предвид семеен; може би среща с Учителя, но тук се задейства определен закон – когато гелото (ученикът) е готов, гуруто идва. Гуруто идва само при готов ученик, при пънчета гуру не идва.

Сега камъните на 20-ия ден.

Чисто социалният – Червен яспис. Изобщо ясписите символизират и скромността, и мъжеството, макар и да са под Юпитер. Всички ясписи са под Юпитер. А червеният яспис е и марсиански – значи, много скром­но и мъжествено отнесъл главата на първия секретар на районния комитет. Червеният яспис има свойството да пази от зла съдба, да носи щастие, да гони мъката и така да се каже, излишните мисли, да весели сърцето, но пък има и хора, които реагират на червения цвят, както реа­гира бикът, така че горното не важи за всички. „Разума и честта умножава (това вече е при добър Марс), силата и паметта лекува, изцерява епилепсията и треската (но не червеният яспис, във всеки случай, моята треска само черният я лекува), спира кръвотечението (тоест трябва да се слага на хобота), възстановява изгубените сили, об­лекчава женските страдания, изостря обонянието.“ Тоест в известен смисъл ясписът има отношение към Марс, а с моя Марс и с носа ми всичко си е наред. На изток ясписът е символ на тайните на Битието, а у нас е чисто социален камък (работа с Юпитер). Червеният яспис е волево, це­ленасочено изучаване на практика – не в книжки, а на практика – на социалния Закон като проекция на Вели­кия космически закон. Това трябва да се разбира, но да се прави неотъждествено, без да се затъва в ситуацията. Изобщо ясписът е чудесен камък с много цветове – има дори бял яспис.“

Цена: 12лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

18.04.2018

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.