Юни – почти безогнен. Ретрограден Марс.


Месец юни започна емоционално с воден тригон между Венера и Юпитер и непознаващият граници Нептун – а това винаги е добре за творчеството, любовта, високите идеали. Времето на засилено общуване продължава, време за повече пътувания, нови запознанства, за разширяване на кръгозора и знанията. Ретроградното движение на Сатурн и Плутон в знака Козирог също и към него постепенно ще се присъединяват Нептун и Марс. Ще се навържат в броеница в три поредни знака от четвъртия квадрант, в три различни стихии. Едно доста безогнено небе се очертава и поукротени страсти за които обаче ще се погрижи Венера която точно на Новолуние влиза в огнения Лъв. На 19 юни Нептун става ретрограден в 16-я градус на Риби, а ден преди Пълнолунието в Рак, на 27 юни ще го последва и Марс, в деветия градус на Водолей и в близък съвпад с южния възел. Когато една лична планета е в близост до възлите това няма как да остане незабелязано и да не даде отражение. И тъй като това е южен възел и се свързва с миналото, на много хора ще им се наложи да се изправят пред кармични ситуации, ще срещнат неслучайни хора, могат да попадат в интересни ситуации и много от събитията ще са ключови, запомнящи се. През тези месеци ще бъдат затруднени най-вече действията и трудна ще е задачата, ако през периода се наложи да сте изправени пред дилеми /а такива ще има/ и ще трябва да вземате решения… много хора ще изпитат чувството, че са като на поправителен – връщаш се назад за да донаучиш и донаправиш нещо и изведнъж виждаш всичко от друг ъгъл, идва ти наум как да действаш, как да продължиш. През двата месеца които предстоят ситуацията ще е подобна на това „да ти сложат прът в колелото“  – а това значи – движени почти невъзможно! Нови идеи със сигурност ще се появяват, но трудно ще намират реализация. Изобщо там където се иска лична изява, лично усилие нещата няма да вървят гладко. Това обаче са едни необходими моменти! Ако Марс попада или управлява дом свързан със здравето, то възможно е разбутване на стари болежки, нещо на което не е било обърнато достатъчно внимание, проблематика с нервна система, долни крайници, кости, стави, зъби и челюсти. Поради естеството на транзита /фазата се случва във Водолей, както и последните два градуса на Козирог/ те може да напомнят за себе си изневиделица – бързо и остро и да се развият по непредвидим начин. По възможност да се избягват оперативни интервенции през периода освен ако не са със спешен характер, както и да се планират такива. Марс ще бъде ретрограден до 27 август, но е добре да се знае, че това са точните дати на „обръщане“ взети от ефемеридите, а иначе действието на самата фаза се усеща много преди и много след тези дати и нещата никак не са прости. Когато се разглежда професионално личен хороскоп тези параметри и тенденции не са достатъчни!

Някои по-важни дати и възможно проявление на аспектите:

Утре, както и седми юни могат да се окажат едни доста напрегнати дни. Тогава Луната е в съвпад с Нептун и предизвикателен аспект със Слънце и Меркурий /изгорен в 15-я гр. на Близнаци/, а Венера и Лилит ще са в точна опозиция /23-я гр. на остта Рак – Козирог/ и добре все пак, че съвпада на Лилит с Плутон вече се поразпада/. Тези аспекти създават предпоставка за объркана комуникация, недобри възприятия, измами,  кражби. Родови сблъсъци, неприятни тайни, темата за майчинството ще е застъпена – женската енергия е подчертана, силно концентрирана но някак си объркана.

12 юни – Меркурий влиза в знака Рак.

13 юни – Новолуние в Близнаци Слънцето и Луната ще се слеят в 23-я градус в 22.43. Самото Новолуние е без мажорни аспекти, но за сметка на това пък с поне седем минорни, което го прави гъвкаво, многолико, точно каквито са Близнаците! Малко след полунощ и Венера сменя знака и вкарва доза така необходим огън в тази земно-водно-въздушна картина и още с влизането си ще се „сблъска“ с Уран в Телец в точна квадратура, което за кротко ще наруши комфорта й. Явен страх да не изгубиш своята сигурност, да си пазиш и вземеш своето, да се налагаш. Но всъщност това ще бъде често срещан сблъсък в идните години..

15-16 юни – точна опозиция Меркурий – Сатурн в 6-я градус на Рак – Козирог. Това също е бързопреходен аспект, но заради Луната която също ще се движи в Рак периодът е подчертан. Ще се влагат повече емоции в думите, които отсреща могат да бъдат посрещнати и с доза сарказъм. Внимавайте в комуникацията с най-близките ви хора.

21 юни в 13.07 – начало на астрономическото лято, Слънцето навлиза в знака Рак при многообразни аспекти, подкрепено от тригон между Меркурий – Нептун, както и самото то отправя секстил с Уран, аспект имащ отношение към финансови дела свързани с дома които могат да се случват по различен, нестандартен начин, макар с известно забавяне и противопоставяне, защото точно по това време и Венера е в точна опозиция с почти стационарният вече Марс /9-я гр./

28 юни Кардинално и силно концентрирано Пълнолуние в Козирог, при това Луната в почти точен съвпад с управителя Сатурн. Важни прозрения и стигане до важни решения на хора с акцент на 6-7 градус в Козирог и Рак

29 юни Меркурий влиза в знака Лъв.

Като цяло се очертава месец в който е добре да се действа по-предпазливо, да се разчита повече на сигурното и провереното, да не се рискува.

Тенденциите имат най-общ характер!

Плерома

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.