Лунно затъмнение – 27.07.18. Непредсказуемост.


За предстоящото Лунно затъмение се е заговорило поне от месец та чак взе да дотяга, затова много се чудих дали изобщо да пиша за него. Събитията от последните дни обаче, а и случващото се около мен ме подтикнаха да го направя.

Затъмнения се случват всяка година и лунни и слънчеви. Те оставят своя отпечатък, бележат повратности в живота на хора и държави и това е естествен природен процес. Акцент на това затъмнение поставя ретроградността на многото планети което още веднъж подчертава, забавянето, връщането назад, невъзможността да вземеш бързи и адекватни действия. И още една дума ми идва и тя е – Непредсказуемост. Когато една лична планета съвпадне с южен възел това е знак идващ от недрата на миналото. Нещо вече е готово да излезе на повърхонстта, нещо за което понякога имаме смътен спомен, нещо дълбоко, емоционално за което е дошъл часът да прогледнем. Само че сега не трябва да бързаме да действаме /а и да искаме едва ли ще можем – ретрограден Марс, неслучайно/, можем да се противопосавим да се полутаме между две дилеми. Действията ще дойдат после… Освен това, господарят на това затъмнение Уран, /който също е доста бавен, и му предстои ретроградна фаза/ е в напрегнат аспект със самото него и то негов връх, което още веднъж подчертава тази неочакваност.  Марс и Уран, които иначе добре си партнират, когато са в напрегнат аспект не се шегуват! Да не се забравя и Меркурий който тази сутрин стана ретрограден в знака на Слънцето – Лъв! Не са изключени ексцентрични прояви, сривове в информационни системи, всякаква техника, пожари и бедствия, затруднени и опасни полети и много, много затруднена комуникация. Повече драматичност в събитията би могла да се очаква и заради близкия съвпад с Лилит,  все още в Козирог, но и на нея и предстои да прекрачи във Водолей съвсем скоро и която  е в опозиция със Селена – символ на противопоставяне между добро и зло!

Другите аспекти, които остават малко встрани от този така отчетлив Тао квадрат е точният тригон на Венера с Плутон- една по-трезва и обективна преценка на ценосттие, една вътрешна трансформираща сила /за някои/, както и  тригон Юпитер – Нептун, чиято вяра и висша форма на милосърдие и любов осъществяваща се в знаци носещи женска енергия, донякъде могат да омекотят тази по твърда, фиксирана картина, макар те двамата да са известни виновници да се излива толкова много вода от небето…

Аз не искам да драматизирам излишно това затъмнение, защото промените които то носи няма да са еднакви за всички и не е задължително те да са лоши, но ние като хора сме така устроени, че малко или много се опитваме да се предпазим от негативното и като, че ли повече за него говорим, а добото, то е добро така или иначе…

Уроците и последствията ще са за хората с важни точки в посочените градуси и със сигурност ще донесат и благодатни промени за много от тях! Но като цяло няма какво да се лъжем, че всички ние усещаме планетните вибрации в различна степен и няма как едно такова противопоставяне на Светила, марсова и уранова енергия да не внесе известно напрежение в ежедневието! За целта, чисто практически  – днес, утре и поне до 30 юли не предприемайте никакви рисковани действия. Внимавайте когато сте на път, ако ви предстоят полети /това е много важно!/, пазете имуществото си от пожари, избягвайте шумни места където се събират големи групи. Не говорете излишни неща! Ако е възможно уединете се, запазете тишина, почетете. Пазете и децата!

Пожелавам повече мъдрост!

Плерома

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.